Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 jel, hogy szétesett a kapcsolatotok

2019. július 11. 07:30 - Life Advisor

wrong_relationship.pngAz egészséges és hosszútávú kapcsolatok sok-sok előnnyel járhatnak. A boldog kapcsolat ugyanis nemcsak az egészséges lelkiállapotot támogatja, hanem az önbecsülést is erősíti és általánosságban pozitív életszemléletet biztosít. Ezek a pozitív érzések azonban elhalványulhatnak, ami után a kapcsolat valódi harccá válhat. Még ha nem is akarod elismerni, hogy a kapcsolatod kezd szétesni, a végén úgyis szembesülni fogsz a tényekkel. Emiatt érdemes már akkor lépéseket tenned, ha úgy érzed gyakrabban vagytok boldogtalanok, mint boldogok. Íme 10 jel, ami jelzi, hogy szétesett a kapcsolatotok.

1. Az újdonságokat nem a partnereddel, hanem más emberekkel közlöd elsőként

Természetes módon, minden újdonságot elsőre a partnereddel közölsz. Legyen szó munkabér emelésről, rossz hírekről, jó hírekről stb. a partnerünk általában az elsődleges kapcsolattartó. Azonban, ha mindez változni kezd, az intő jel lehet. Ha valami jó vagy rossz történik veled és nem akarod elmondani a partnerednek, akkor azt jelentheti, hogy eltávolodtatok egymástól. Ha mással szeretnél ilyen dolgokat megosztani, akkor érdemes elgondolkozni, hogy vajon ez miért alakult így.

2. Nem akarod a szabadidőd a partnereddel tölteni

Természetesen itt nem arról van szó, hogy a szabadidőd minden egyes percét csak és kizárólag a partnereddel töltheted és ne szánj időt se a családodra, se a barátaidra. Ha azonban többször merül fel a barátokkal töltött estéknek és gyakorlatilag bármilyen más programnak a gondolata, ami nem a partnereddel együtt történik, akkor érdemes nagyobb figyelmet fordítani a kapcsolatotokra.

3. Az álmaitok a közös jövőről egyre csak halványulnak

Ha úgy döntesz, hogy valakivel együtt élitek le az életetek, akkor általában egy közös jövőt is megterveztek egymással. Ha azonban azon kapod magad, hogy nem vagytok részei egymás tervének és álmainak, akkor bizony a kapcsolatotok szétesésnek indult.

Talán a jövőben rám talál a boldogság? >>>

4. Ritkul a testi kapcsolat köztetek

Az intimitás nem csak a szexet takarja. Néha csak együtt fekszetek az ágyban, masszírozzátok egymást vagy csak fogjátok egymás kezét. Ha ez a fajta fizikai közelség már nem számít, akkor a kapcsolatotok mélyponton van.

5. Az alapvető konfliktusok és kellemetlen helyzetek elől homokba dugjátok a fejetek

A kapcsolat minden egyes szakaszában kihívást jelent, hogy egy-egy nehéz helyzettel és konfliktussal hogyan tudnak megbirkózni ketten, együtt. Ha azt veszed észre, hogy szerinted a vitának sincs már értelme, ha minden érved értelmetlen, akkor bizony az egymással való viszonyotok romlásnak indult.

6. Általánosságban elmondható : nem beszéltek egymással

A mindennapi beszélgetéseink is tájékoztathatnak minket a kapcsolatunk állapotáról. Ha nem beszélünk ugyanis egymással az nem csak azt jelenti, hogy mindenféle kommunikációt elzárunk, hanem azt is, hogy a partnerek olyannyira távol élnek már egymástól, mintha nem is ismernék egymást. Az ilyen kapcsolatokban pedig a partnerek nem veszik észre, hogy a másiknak milyen aggályai, álmai, céljai vannak vagy mit tesz értük a másik.

Így fejlesztheted a kommunikációt a párkapcsolatodban! >>>

7. Magányosnak érzed magad....pedig van egy párod

Amikor a pároddal töltesz együtt időt, úgy érzed, mintha megállana az idő. Nem számít mennyi ideig nézel sorozatot, nevettek együtt, mennyit esztek stb. az idő nem létezik. Azonban, ha a kapcsolatod olyan pontra jut, amikor pároddal az oldaladon magányosnak érzed magad, akkor bizony változtatnod kell.

8. Nem tudtok egymás szemébe nézni

Amikor egy kapcsolatot építünk, egymásra nézünk, hallgatjuk és olvassuk egymás testbeszédét. Ha azonban mindezek már nincsenek meg, akkor közel kerültünk a kapcsolat végéhez. Egyértelmű jel, hogy eltávolodtok egymástól.

9. Az érdeklődéseitek és a hobbijaitok jelentősen megváltoztak

Egy párkapcsolatban a párok között sok hasonlóságot felfedezhetünk. Akár személyes dolgokban, akár szakmailag, van valami, ami összeköt és vezet minket egy kapcsolatban. Ha mindez azonban megváltozik, nehéz lehet magunkénak érezni a kapcsolatunkat. Természetesen előfordul, hogy az életcéljaink megváltoznak, azonban,ha ehhez már a párunk nem akar alkalmazkodni, akkor bizony a kapcsolatunk kezd kihűlni.

10. Mindig találtok valami okot a veszekedésre

Nem számít, hogy mennyi ideig éltek együtt, mindig lesznek olyan időszakok, amikor veszekedtek. Ha azonban elértétek azt a pontot, amikor mindenféle indok nélkül képesek vagytok vitatkozni, akkor a kapcsolatotok abszolút rossz irányba halad és ha menteni akarod, még most meg kell tenned a lépéseket.

komment
süti beállítások módosítása