5 perces teszt, ami megváltoztathatja az életed

2019. június 21. 12:39 - Life Advisor

life_test_now.pngTizenkét hónap túl kevés ahhoz, hogy életre szóló terveket készíts és amint ezt megérted, az újévi fogadalmak klisévé válnak. Az életben lévő fejlődés ugyanis folyamatos tervezést és finomhangolásokat igényel. Újévkor a következő évet ünnepeljük, nem az életünket tervezzük. Az emberek viszont gyakran túlbecsülik miket tudnak elérni egy év alatt, de alábecsülik, hogy mi az, amit 10 év alatt elérhetnek. Íme egy 5 perces egyszerű teszt, amely a te életedet is megváltoztathatja.

Íme 5 kérdés, amit meg kell válaszolnod 5 percen belül :

1. Mit akarsz csinálni (munka területén) az elkövetkező 10 évben?

Felejtsd el a mai helyzeted. Menj egy kicsit távolabb a jövőbe. Ez a kérdés nemcsak azt teszteli, hogy tíz év múlva mi lesz, hanem azt is megvilágítja, hogy mit akarsz tenni 10 év múlva.

Nem számít, hogy éppen a világ körül utazgatnál vagy már nyugdíjba mennél, mindig meg kell tenned valamit, amiért felelősséggel tartozol. Ha nem csinálsz semmit, nem változik semmi. Szóval adj hozzá 10 évet az életkorodhoz és nézd meg, hogy mit szeretnél csinálni.

2. Ki csinálja már most azt, amit te 10 év alatt szeretnél elérni?

Hidd el, hogy bármi is legyen az álmod, már ma is találsz olyan embert, aki hasonló változatot él az életében. Ha úgy gondolod, hogy nincs ilyen ember, akkor keresgélj a neten, biztosan megtalálod azt a személy, aki inspirálhat.

Próbálkozz kevés névvel, mondjuk 5 darabbal. Csak olyan embereket írj, akiknek az életük megfelel az 1 kérdésben adott válaszodnak. Menj és keresd meg a potenciális mentoraid már ma.

3. Azonosítsd, hogy kinek kell az életedbe jönnie ahhoz, hogy ezeket az álmokat megvalósítsd?

Érdekes lehet, hogy ha megtalálod a lehetséges személyt, akkor villámcsapás szerűen megláthatod, hogy mindig az orrod előtt volt, de nem szenteltél rá elég figyelmet. A mentorod személye elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy az álmod valósággá váljon. Amíg nem azonosítod, hogy hogyan is képzeled az életed, nem lesz meg a fókusz és az irány sem.

4. Mit csinálsz azért, hogy megtaláld a 3. kérdésnél megbeszélt személyt?

Most nem a pénzről, vagy nyomulásról beszélek, de meg kell találnod azokat a lehetőségeket, amelyek kinyitják a kaput ahhoz a személyhez, akit fentebb már azonosítottál, hogy szükséged lesz rá. Azzal, hogy felkeresed ezt a személy, már azonnal tapasztalatot szerzel. Ez is a felelősség kezeléséről szól és arról, hogy növekszik és fejlődik az életed.

Lehet,hogy munkahelyet kell váltanod vagy networking közösségekbe kell járnod? Mi a te feladatod?

5. Milyen képzéseken vehetsz részt, hogy a 4 .pontban meghatározott feladatod megvalósítsd?

Ha mondjuk a munkahely váltás a cél, bizony beletelhet időbe, amíg felkutatod a megfelelő munkalehetőséget és lépéseket teszel ennek felállítására. A legtöbb embernek szüksége van egy kis képzésre, hogy átálljanak egy teljesen új életre. Nem kell komoly tantermi és méregdrága képzésekre gondolni. Az internet segítségével, ma már online tanfolyamokat is végezhetsz a saját időbeosztásod és ritmusod szerint.

Nehogy azt hidd, hogy olyan képzés, amire neked szükséged van nem létezik. Meglepődnél,ha tudnád, hogy miket nem lehet ma már elsajátítani. Egyszerűen képtelenség, hogy ne találj számodra megfelelő képzési lehetőséget. Tegyél lépéseket, hogy minél hamarabb elkezdhesd.

Összefoglalás :

Ha megvan az a tréning, amit elkezdenél, akkor visszatérhetsz az 1 kérdésre adott válaszodhoz. A képzésből megkapod a munkát, a munkából a terület szakértőjévé válhatsz, a szakértő válás után pedig szabad életet élhetsz.

Néhány ember számára ez 10 évig tart, de a legtöbb esetben kevesebb idő is elég, hogy eljuss az első kérdéshez.

Láss neki te is és kezdj el élni! :)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása