6 tipp, hogy produktívabb legyél a munkádban

2019. június 09. 09:51 - Life Advisor

work_productivity.pngMindannyiunk számára 24 óra áll rendelkezésre egy nap ahhoz, hogy teljese mértékben kiteljesedhessünk és megélhessük az adott napot. Az idő nem más, mint egy ajándék, viszont ha megkérdezed a körülötted lévő emberek véleményét erről, akkor valószínűleg azt fogod hallani, hogy sokkal több időre lenne szükségük ahhoz, hogy produktívabbak legyenek a munkájukban. Felejtsd el ezeket az embereket és koncentrálj a saját életedre. Te is hasonlóan gondolod? Keményen dolgozol, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az idődből és a lehető legnagyobb figyelmet fordíthasd arra, hogy hasznosan, termelékenyen dolgozz, ennek ellenére elégedetlen vagy azzal a nap végén, amit csináltál.

A produktivitásunk javítása egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy többet teszel, mint korábban. Ez lehet akár új készségek megtanulása, a munka kapcsolatok jobbá tétele, szemináriumokon való részvétel stb. Rendszeresen érdemes időt szánnunk a produktivitásunk növelésére, javítására. Kétféleképpen lehet több munkát végezni : gürcölve, túlórázva, kiégve vagy pedig okosan. A szokásosnál több munkaóra mindenki számára lehetséges, de csak bizonyos mértékig. Nem lehet hozzáadni egy 25. órát a naphoz, azonban lehetséges, hogy okosabban dolgozz és hatékonyabban kezeld az időd.

1. Legyen egy listád a teendőidről fontossági sorrend alapján

Amikor elkezded a napod, fontos tudnod, hogy mit kell ma mindenképpen megtenned. A munka termelékenységének javítása úgy határozható meg, hogy képes vagy arra, hogy időben vagy akár idő előtt elvégezd a munkát. 

Ezt pedig úgy érheted el, hogy a napi teendők listáját priorizálod. Készítsd el a listát és ha lehet, adj egy időintervallumot minden feladathoz. Ezután pedig kezd el ledolgozni a listád. 

A sikeres vállalkozók 12 nélkülözhetetlen készsége >>>

2. Ne halogass!

Ha el hiszed, ha ne a halogatás a termelékenység egyik fő ellensége. Ha tologatod a feladatod, több munkát vállalsz be mielőtt neki láthatnál. 

A stressz a termelékenység másik nagy ellensége, leterel téged a helyes útról, amit követned kellene annak érdekébe, hogy produktívabb legyél. A stresszt legjobban úgy fogod tudni leküzdeni, ha nem halogatod a dolgokat. 

3. Nézd meg hol vesztesz időt és találj megoldást rá

Ha egy feladat, amely néhány perc alatt elvégezhető, túl sokáig tart, akkor pazarolod az időd.  Meg kell találnod azokat a lehetőségeket, amelyekkel automatizálhatsz, leegyszerűsítheted a feladatot, így időt takaríthatsz meg.

Rengeteg technológiai újítás működik már a mai világban, amelyet használhatsz annak érdekében, hogy a munkád könnyebb legyen. Ha például könyvelő vagy és számviteli szoftvert használsz a gépeden, használhatod a felhő technológiát a távoli adatelérésre, adatmentésre stb.

Ha te is úgy érzed, hogy van, ahol csak az időd pazarolod, akkor találj rá megoldást. 

4. Vigyázz az egészségedre

A munka és a termelékenység alapja a jó egészség. Nem tudsz produktív lenni akkor, ha épp beteg vagy. Csak akkor tudsz nagyszerű munkát végezni, ha az egészséged is megfelelő állapotban van. 

Vannak, akik azt hiszik, hogy az egészségük fenntartása nehéz feladat, de erről szó sincs. Ha úgy érzed, hogy az egészséged nem támogat a produktív munkavégzésben, nézd meg, hogy egészségesen étkezel-e illetve, hogy rendszeresen végzel-e fizikai gyakorlatokat. 

Ez a két legfontosabb és legalapvetőbb dolog, az egészségünk javítása érdekében.

5 módszer, amivel a sikeres emberek egészségesek maradnak >>>

5. Tedd le a telefont és összpontosíts a munkára

Az okostelefonok az életünk részévé váltak ugyanúgy, mint az élelmiszer, a ruházat vagy az otthonunk. Úgy érezzük, hogy nem is tudunk élni nélküle.

Igaz ugyan, hogy a telefonok könnyebbé teszik a magánéletünket és a szakmai életünket egyaránt. Kell is használnunk ezt a fajta technológiát, de csak bizonyos mértékig.

Ne hagyd, hogy a közösségi médiában való görgetés, a messenger, whatsup, viber stb. elvonja a figyelmed a munkádról. Nem lesz időd eredményesen dolgozni. Használd az okostelefonod ahhoz, hogy kihasználd az ezzel járó előnyöket, de ne legyél a rabja!

6. Kelj korán!

Végső soron mindenki szeretne plusz időt a munkája elvégzésre, az egészséges munka-magánélet egyensúly fenntartására, de nem mindenki hajlandó megtenni a legegyszerűbb dolgot : korábban felkelni.

Gondolj erre úgy, hogy ha előbb kelsz fel, mint általában, akkor néhány extra órát kapsz, amikor egyébként csak aludtál volna.Ha további órákat szeretnél kapni, kezdj el korábban felkelni.

10+1 reggeli rituálé, ha sikeres napot szeretnél >>>

A munkahelyi produktivitás nem csak egy alkalmas feladat, hanem olyan szokás, amelyet a teljes munkaidő alatt követned kell. Ezen tippek követésével, könnyedén javíthatod a termelékenységed, miközben fenntartod a jó egészséged, a munka és magánélet egyensúlyát sőt, a siker további előnyeit is megkaphatod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása