3 tudományosan bizonyított dolog, amit a vállalkozóknak meg kell tenni a teljesítmény növekedéséért

2019. június 07. 07:30 - Life Advisor

entrepreneurs_chill.pngSokan tudják, hogy vállalkozóvá válni nem egyszerű dolog. A legtöbben heti hét napból hetet dolgoznak pihenés és feltöltődés nélkül és hatalmas áldozatokat hoznak azért, hogy az üzleti tevékenységünk minden területen növekedésnek induljon. Valójában birodalmat építenek, nem? Bár ez a fajta gondolkodás bizonyos szintig rendben van, de a non-stop munka ördögi körében elfelejtünk törődni önmagunkkal. Mindannyian tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk, de a túlhajszolás számos felesleges és egészségtelen dolgot eredményhez vezethet. Íme 3 dolog, amit minden vállalkozónak ismernie kell a megfelelő munka-magánélet egyensúly kialakítása érdekében.

1. Aludj eleget

Sokunkat úgy "programoztak", hogy keményen és sokáig kell dolgoznunk a siker érdekében. A kemény munka igenis fontos a sikerhez, azonban a tanulmányok azt mutatták, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás még fontosabb. A kutatások szerint az alváshiány a stressz és a kiégés egyik fő oka sok-sok ember életében.

Arianna Huffington nagyon is egyetért azzal, hogy naponta legalább 8 órát aludnunk kell, hogy javítsunk a döntéshozatali képességeinken, fejlesszük a kreativitásunkat és javítsunk a jóllétünkön. Azok pedig, akik elismerik, hogy csak napi 4-5 órákat alszanak bizony nem fogják tudni kihasználni maximálisan a lehetőségeiket.

A kutatók azt is megállapították, hogy ha 7-8 órát alszunk az agy jelzi a szervezetünknek, hogy szabadítson fel olyan hormonokat, amelyek segítik a memória javítását, erősítik az immunrendszert és csökkentik az egészségügyi problémák kialakulásának esélyeit. Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a minőségi alvás.

Így tudsz te is pihentetően aludni >>>

2. Vegyél ki szabit

Ezt most mintha magamnak is írnám. A tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy a nyaralásnak több egészségügyi előnye is van. Kevesebb stressz, csökkent depresszió, nagyobb produktivitás, jobb mentális egészség. Ezt mindenki megszeretné tapasztalni, nem? Azok, akik képesek kiszakadni a munkából, elmennek nyaralni úgy jönnek vissza, hogy készen állnak tovább menni a céljaik felé.

A pihenés lehetővé teszi továbbá, hogy a munkánkon kívül is meglássuk a dolgokat az életünkben. Nyaralás alatt együtt lehetsz a szeretteiddel, önmagaddal is. Ez annak az ideje, hogy kipihend magad és feltöltődj. Menj szórakozni, látogass meg helyeket a bakancs listádról.

3. Tarts szünetet

Nem számít, hogy mennyire szereted a munkád, ha folyamatosan pörögsz előbb, utóbb elfogy az üzemanyag. Chris Cavallini a Nutrition Solutions több millió dolláros cég vezetőjeként igenis hisz az óránként 60 másodperces szünetekben, hogy újra feltöltődjön, kitisztítsd az elméd, a tested és a szellemed.

Hatékonyabbá teheti az egész csapatod, mondja Chris. Sokszor szükség van arra, hogy feltöltődj azért, hogy több energiával és kreativitással futhass neki a következő projektedhez.

A tanulmányok kimutatták, hogy a monoton dolgokat az agyunk előbb-utóbb jelentéktelenné nyilvánítja. Azonban mondjuk óránként 2 perc szünet akár 11,15%-al is növelheti a produktivitásunkat. Mivel a vállalkozók napközben rengeteget vannak úton, ezért nekik aztán tényleg elengedhetetlen az óránkénti 2 perces szünet.

Itt írtam arról, hogy hogyan változtathatsz az életeden,akár egy ebédszünet alatt.>>>

Legközelebb, amikor úgy érzed, hogy nincs időd szünetet tartani, gondolj ezekre az előnyökre és nem fogod elfelejteni, hogy szünetet kell tartanod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása