A sikeres vállalkozók 12 nélkülözhetetlen készsége

2019. június 01. 16:32 - Life Advisor

vallalkozoi_kepesseg.pngA vállalkozói sikerhez számtalan íratlan szabály tartozik, amelyek arról szólnak, hogy milyen készségekre van szükséges a sikerhez. Kétségtelen, hogy első körben a vállalkozók tele vannak bizonytalansággal, hiszen nem tudják, hogy mik azok a készségek, amelyek elengedhetetlenek lesznek a jövőben. Tehát, jöjjön a 10 millió forintos kérdés : mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozó legyen? Itt az ideje megválaszolni a kérdést. Nos, az biztos, hogy az alábbi 12 készségre szüksége(d) lesz.

1. Pénz kezelés

Nézzünk szembe a ténnyel. Nem lehetsz sikeres vállalkozó, ha nem tudsz bánni a pénzzel. Olyan struktúrát kell felépítened, ahol ellenőrizheted a bevételeidet és a költségeidet egyaránt. Számold ki a megtakarításod arányát is, tájékozódj a legfrissebb pénzügyi befektetési szabályokról és arról, hogyan lehet lavírozni, ha esetleg nehéz időszakba találnád magad.

2. Ambíció

Az ambíció lehet az egyik legnehezebb készség a vállalkozók számára. Azaz, az a képesség, amikor annak ellenére is folytatód, hogy a jelenlegi helyzeted szörnyű. Ismerned kell a célod és nem veszítheted el róla a fókuszt. A sikeres vállalkozók keményen dolgoznak, dinamikusan és mindig képesek megküzdeni a szélsőségekkel.

3. Tanulási vágy

Az ember holtáig tanul, tartja a jól ismert mondás. Sokan ellenben megelégednek azzal, amit az oktatási rendszer nyújt. Na, belőlük nem lesz sikeres vállalkozó. Ők ugyanis tudják, hogy a tanulás élethosszig tartó folyamat és alapvető készség számukra. Folyamatosan frissítik tudásukat a legújabb technológiai, környezetvédelmi, iparági területeken, hiszen tudják, hogy még a régi kutyáknak is lehet új trükköket tanítani.

4 Kreativitás

Kreatív készségekre szükséged lesz ahhoz, ha sikeres vállalkozó akarsz lenni. Ugyanazon dolgok megtétele ugyanis, ugyanazt a dolgot eredményezi. Ezért kreatívnak kell lenned, hogy új dolgokat fedezhess fel. Ne feledd, hogy a kreativitás nem egyenlő a drasztikus változással, sőt néha egészen egyszerű dolgokról van szó, mint például beszélgetni az emberekkel, vagy megtanulni elsajátítani egy új készséget.

5. Termelékenység

A sikeres vállalkozók megtanulják és tudják hasznosítani a mindennapi produktivitásukat a vállalkozásuk érdekében. Nagy hangsúlyt is fektetnek rá, hiszen sokan közülük elképesztő eredményeket érnek el akkor is, amikor már a maximumon pörögnek az üzleti életben.

6. Szociális készségek

Vannak, akik háttérbe szorítják a szociális készségeket, de ezek az emberek azok, akik nem ismerik fel, hogy az emberi kapcsolatok a sikerért vannak és nem ellene. Keress hasonló gondolkodású és célú vállalkozókat és figyeld meg őket, beszélgess velük. Mindezek segíthetnek az üzleti terved tökéletesítésében is.

7. Vezetői készségek

A fenti készségeket nem elég megtanulni anélkül, hogy rendelkeznénk vezetői készségekkel. Mint vállalkozó hatékonyan kell kezelned a munkatársaid a megfelelő eredmények elérése érdekében. Itt az ideje, hogy megtanuld, hogy kell fejleszteni, bátorítani és támogatni az alkalmazottaid.

8. Közösségi média ismerete

Íme egy olyan készség, amely a vállalkozás alapját alakíthatja ki. Igen, a közösségi média a vállalkozói siker szerves része. A vállalkozás kezdeti szakaszában a közösségi média kezelő szerepét is vállalnunk kell és ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk jól használni ezen felületeket.

9. Kitartás

Minden sikeres vállalkozó vallott már kudarcot és szenvedett vereséget. A különbség viszont az, hogy képesek voltak túlélni ezeket a helyzeteket, mialatt mások elvesztették az üzleti tevékenységüket és feladták. A sikeres vállalkozók ezekből a helyzetekből tanul, tapasztalatokat gyűjt, majd egyre okosabb döntéseket hoz.

10. Idő gazdálkodás

Ez egy felettébb értékes készség minden vállalkozó számára. Az időgazdálkodás alapján mindig tervet kell készíteni a napi feladatok elvégzéséhez. Ez segít majd átlátni a prioritásokat és hogy hogyan kezeled a napi teendőket. Segít a késés leküzdésében is és könnyebben fogsz tudni kapkodás nélkül döntéseket hozni.

11. Kommunikáció

Nem számít hogy kis vállalkozást vagy épp nagy vállalatot működtetsz. Szükséged van arra, hogy tudd, hogyan kell hatékonyan kommunikálni az ügyfelekkel, mentorokkal, befektetőkkel de még az alkalmazottakkal is. Ez egy olyan képesség, amely a vállalkozói siker szempontjából döntő fontosságú. Miért? Mert, ha nem tudod közölni a márkád értékeit, akkor nem leszel sikeres. Ennél fogva minden kommunikációs formát meg kell ismerned, sőt mi több a hatékony kommunikáció fontosságát a munkatársaidnak is meg kell mutatnod.

12. Üzleti stratégia

Az üzleti stratégia megszerzése szintén kulcsfontosságú. Bár a legtöbb vállalkozó a karrierjük csúcsát hatalmas akarattal és erővel éri el, szükség van üzleti stratégiára. A fenti készségekkel kialakíthatsz egy olyan üzleti tervez, amely kifogja állni az idő próbáját.

Ebben a posztban megismerted a sikeres vállalkozók készségeinek a listáját. Szerintem nagyon is hasznos utazás volt. Most mindössze annyit kell tenned, hogy ezeket a képességeket beépíted a saját üzletedbe,vállalkozásodba. Gyakorold őket mindaddig, amíg már nem zsigerből jönnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása