6 ok, amiért a "többet dolgozom" az üzletben nem segít!

2019. április 30. 15:57 - Life Advisor

employeers_1.pngAhhoz, hogy napjainkban sikeres üzletet hozz létre, a mai világnak megfelelően kell gondolkoznod, mindent a mai világnak megfelelően kell tenned és búcsút kell venned a rossz és régi szokásoktól, amelyek nem szolgálnak téged a továbbiakban. A legnagyobb változtatás azonban kétségtelenül az, ahogyan a munkára tekintesz. Annak érdekében, hogy az üzletedet a továbbiakban is sikeresen vezethesd, meg kell értsd, miért nem működik a "többet dolgozom" elmélet.

1. Nem arról van szó, hogy keményebben kell dolgoznod. Arról van szó, hogy okosabban kell dolgoznod

Keményen dolgozni a mai világban nagy elismerésnek és erénynek tűnik, azonban az üzleti életben ez nem minden esetben igaz. Feladatmegosztás, következetesség. Ezek feltétlen szükségesek, de okosan dolgozni azt jelenti, hogy fejleszted magad, megfelelően gondolkodsz és így gyorsabban éred el a sikerhez vezető mérföldköveket.

Ha okosan dolgozol az jót tesz az üzletednek, a családodnak, az alkalmazottaidnak is. A változások mérhetővé tétele hozzájárul és befolyásol mindenkit, aki kapcsolatba kerül veled. Mindez lehetővé teszi a szabadság elérését is számodra.

2. Nem arról van szó, hogy megcsinálod a munkát, hanem, hogy megbizonyosodsz róla, hogy a munka készen lesz

A legtöbb vállalkozó, cégtulajdonos azért kezd saját üzletbe, mert tényleg nagyon jók abban, amit csinálnak, de mégsem akarják megtapasztalni a vállalkozói lét által nyújtott szabadságot.

Ha már volt munkahelyed, ahol neked kellett dolgoznod, nagyon nehéz ezt elhagyni. Nem meglepő tehát, hogy furcsán fogod érezni magad, hiszen benned ragad az a meggyőződés, hogy senki sem tudja úgy megcsinálni, mint te. Ez a hozzáállás azonban örökre korlátozni fog téged és a fejlődésed. Értékes napokat vesztegetsz el, amíg ez a gondolat sakkban tart.

Amíg a céged stabilitásán dolgozol valószínűleg mindenhol ott akarsz lenni és az első ügyfeleidnek meg akarod mutatni, hogy te vagy a tulajdonos és élvezhetik a törődésed. Ez a kezdetek során rendben is van egészen addig, amíg nem érsz el egy anyagi stabilitást. Ha ez megvan, eljön az ideje, hogy az üzleteden dolgozz ahelyett, hogy az üzletedben dolgoznál.

Ehhez át kell kapcsolnod az elméd. A munkás létből, a menedzser létbe. Munkavállaló helyett, vállalkozó vagy, a vállalkozásod a profil termelés irányába kell vezetned.

3. Az állandó elfoglaltság nem azt jelenti, hogy az üzleted jól működik

Mindenkivel megesik, hogy elveszettnek érzi magát, amikor azon töpreng, hogy mi is legyen a következő lépés. Vagy a legtöbbször tudod, hogy mit kellene tenned, de nem akarod megtenni. Óvakodj az állandó elfoglaltságtól. Energiapazarló és időrabló tevékenység lényegtelen feladatokon amelyek valójában nem nagy mértékben segítik a vállalkozásod.

Munkavállalóként sokszor megdicsérnek, ha túl elfoglalt vagy, mert azt mutatod, hogy mennyire jól csinálod a dolgod. Kutatások szerint átlagosan napi 3 óra az, amelyet valóban produktívan töltünk a munkahelyünkön.

Az idő rendkívül fontos tényező és nem csak az üzleti életben. Használd az időd arra, hogy eredmény orientált cselekedeteket vigyél végbe. Meg kell találnod a különbséget aközött, hogy mi az amit meg kellene csinálni és aközött, ami elengedhetetlen,hogy meglegyen.

4. Ha nincs meg a cél, nem lesz eredmény sem

Hogy miért? Mert idő előtt kifogsz égni. Belefáulsz, feladod. Amikor minden egyes pillanatban dolgozol anélkül, hogy a céljaid tisztán látnád, gyakran belebetegedsz, elveszíted az örömöd és örökös kudarcokkal találod szembe magad, ami sehová sem vezet.

Minden vállalkozó életében vannak pörgős és kevésbé pörgős időszakok, de ezek csak időszakok. Világosan kell látnod a céljaid és nem őrülten dolgozni, hanem ahogy fent kifejtettem okosan. Nem robot vagy, hanem ember!

5. Szabadidő nélkül nem megy

A legboldogtalanabb vállalkozók azok, akik a legkeményebben dolgoznak. Az arcuk mindent elmond : táskák a szemük alatt, száraz bőr, borzalmas magatartás. Esztelenül dolgozni anélkül, hogy lehetőséget adnánk magunknak szabadidőre és feltöltődésre óriási hiba.

Azt szokták mondani, hogy a vállalkozók feladják a 40 órás munkahetet és legalább 80 órát dolgoznak, ez azonban szintén egy szerencsétlen helyzet.

Ha valóban szabadságra vágysz, meg kell barátkoznod a saját üzleteddel és időt kell szánnod kikapcsolódásra, feltöltődésre és a saját életedre. Amikor az életedben képes vagy megteremteni ezt az egyensúlyt, sokkal boldogabbnak fogod érezni magad.

6. Még a Forma-1 versenyzők is megállnak

Tanuld meg a köztes érték jelentését. Csodálkozol, hogy miért születnek a legjobb ötleted zuhanyzás közben vagy az éjszaka közepén? Azért, mert végre nem dolgozol. Ilyenkor van lehetőségük a nagyszerű ötleteknek, hogy megérkezzenek hozzád.

Mindez azt is jelenti természetesen, hogy vigyáznod kell a fizikai és lelki egészségedre is, így amikor eléred a célt, lehetőséged lesz élvezni azt. Néha annak érdekében, hogy felgyorsul, lassítanod kell.

Minél sikeresebb vagy az üzleti életben, annál nagyobb szükség lesz az idődre. Te leszel a saját vállalkozásod legnagyobb eszköze. Szükséged van pihenésre, hogy helyt tudj állni.

Sokan figyelmen kívül hagyják ezeket és csodálkoznak, hogy nem történik látványos fejlődés a vállalkozásukban. Ezek a készségek azonban szükségesek ahhoz, hogy meggazdagodhass az üzleti életben is.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása