Öltözz fel a sikerért! Az okosan berendezett gardrób 3 előnye

2019. április 25. 07:30 - Life Advisor

wardrobe_success.pngKiöltözni az állásinterjúra. Egy feladat, amelyet mindannyiunknak meg kell tennie. Mindez a rólunk alkotott első benyomás része. Azonban a munka megszerzése után sem dőlhetünk hátra. A siker a te öltözködésedben is megjelenik, azonban ehhez egy okos gardrób szükséges. Miért? Mutatok 3 előnyt, ami miatt neked is át kellene nézned, mi is van most a szekrényedben.

A sikeres emberek figyelmet szentelnek az öltözködésre és a stílus kialakítására is. Olyan ruhákat viselnek, amely valahogy hozzájuk köthető. Ettől az úgynevezett "egyenruhától" ritkán térnek el. A sikerért való öltözködés nem nagy dolog, csak maradj következetes. Nem kell több tízezer forintos öltönyökre költeni még akkor sem, ha megengedheted magadnak.

Vegyük például Steve Jobsot, aki rengeteg pénzzel rendelkezett, bőven tudott volna költeni drága ruhákra, de a szekrényében csak egyszerű alapdarabok voltak. Ennek pedig oka volt. Minél kevesebb erőfeszítést kell tenni annak érdekében, hogy eldöntsük mit viseljünk, annál hatékonyabb és produktívabb lesz a munkánk. A sikeres emberek tudták/tudják ezt és most már te is.

Az idő szűkössége bizony az öltözködésben is jelen van. Egy nap 24 órából áll és pénzért nem vehetünk több percet az életben. Ez pedig arra ösztönzi a sikeres embereket, hogy minimalizálják a ruházkodással kapcsolatos döntésekre fordított időt és energiát.

Íme 3 előnye annak, ha kicsi, de okosan berendezett gardróbod van.

1. Üzenetet küldesz a világnak

Az öltözködéseddel meg kell tudnod mutatni, hogy mit is szeretnél üzenni a világnak. Tudnod kell irányítanod hatékonyan ezt az üzenetet. Steve Jobs öltözködése azt mondja nekünk, hogy egy átlagos, mindennapi fickó volt, amivel pontosan azt az üzenetet közvetítette felénk, amit meg akart mutatni. Mark Zuckerberg szürke pólót visel farmerrel, bemutatva, hogy még mindig egy számítógépes zseni.

Találd ki, hogy milyen üzenetet akarsz közvetíteni és mindezt hogyan tudod az emberekhez eljuttatni. Ezután jönnek a ruházkodással kapcsolatos döntések. Nagyon sok mindent megtudhatunk arról, ahogy egy ember öltözködik. Gondold át, mit veszel fel.

2. Időt spórolsz

Hidd el, az óriási választék sohasem jó. Ez különösen igaz, ha ruházkodásról van szó. Minél több a választási lehetőség, annál határozatlanabb leszel. Ha több tucat ruhád van a szekrényben, akkor valószínűleg mindennap megbénulsz, amikor megpróbálsz kiválasztani egyet közülük. Vannak, akik akár még pánikba is esnek, mert úgy gondolják, hogy egyik ruhájuk sem megy a másikhoz, nincs egy normális göncük sem stb.

Ha ez veled is megtörténik, akkor itt az ideje, hogy kicsit átrendezd azt a gardróbot. Nemcsak helyet takarítasz meg, de megszabadulsz az óriási választék terhétől. Ezzel pedig időt spórolsz, hiszen nem kell órákat időznöd azzal, hogy eldöntsd, mit veszel ma fel. 

3. Pénzt takarítasz meg

Mi teszi a sikeres embereket sikeressé? Egyrészt nem hisznek abban, hogy többet kellene költeni, mint amennyire szükség van. Ez különösen hasznos tanács akkor, ha az öltözködésről és a ruhásszekrényről van szó.

Ha képes vagy olyan ruhákat összeválogatni, amiből akár többféle szettet is összerakhatsz vagy ha úgy tetszik összeöltözhetsz, akkor nyert ügyed van.

Több stílust viselhetsz, kevesebb ruhadarabbal. Ez azt jelenti, hogy kevésbé lesz szükséged új ruhák vásárlására. Ezenkívül pedig valószínűleg mérlegelni fogsz minden egyes további ruhavásárlást. Kevesebb pénzköltés ruha vásárlásra és kevesebb idő a shoppingra. :) Win-win szituáció.

Az üzleti világban a megjelenés bizony elengedhetetlen a sikerhez. A sikeres emberek azonban általában ugyanúgy gondolkodnak. Olyan ruhákat viselnek, amely a szakmai és személyes életüket tükrözi. Érdemes ellesni egy-két öltözködési stílust tőlük, hiszen ez neked is segítségül szolgál ahhoz, hogy a megjelenésedben is megjelenjen a siker.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása