6 szokás, ami leszívja az energiád

2019. április 16. 07:30 - Life Advisor

magic_energy_people.jpg"Na, alles fit?" Az elmúlt majdnem egy hónapot Németországban töltöttem, ahol elég gyakran megkaptam ezt a kérdést. Furcsa,de épp ennek köszönhetően született meg ez a cikk. Az, hogy energikusak legyünk a mindennapok során bizony nagyon is fontos. Sokan élünk meg olyan helyzeteket, amikor még 24 óra alvás után sem vagyunk kipihentek és valahogy nem érezzük sem a reggelt, sem az egész napot. Amit érdemes megvizsgálni, hogy melyek azok az okok és szokások, amelyek leszívják az energiáinkat. Ezekből mutatok most 6-ot.

1. Állandó közösségi média

Sokszor beszéltünk már róla, hiszen már-már függősségé is alakulhat, ha állandóan a közösségi oldalakon lógsz. Amikor már, mint egy robot csak görgeted,görgeted és görgeted a hírfolyamot, azzal nemcsak az idődet pocsékolod, de bizony az energia szinted is csökken. Furcsának tűnik ugye? Hiszen azt gondolhatod, hogy ezzel igazából pihensz és feltöltődsz, valójában azonban az ellenkezője történik. Nemcsak a szemed fárad el, de az elméd is.

2. Túl sok stressz

Ezt talán magyarázni sem kell, ráadásul egyik vonzza a másikat. Ha az energiaszinted alacsony, akkor hajlamosabb vagy stresszes életmódot folytatni, viszont ha stresszes vagy, akkor az energiaszinted is csökkenni fog. A stressz levezetésével kapcsolatban már sok ötlettel találkozhattál itt a blogon is >>>

Ha pedig mindenképp a leszarom tablettára vágysz, inkább egy csésze citromfű teát igyál. :)

3. Éjszakai ébrenlét

Sokan mártírkodnak és próbálnak éjszakában nyúlóan dolgozni, amíg a fejük le nem zuhan az asztalra, majd másnap ismét 100%-on pörögni. Egy ideig bírni fogod, utána viszont a saját tested fog pihenőre küldeni. Ne várd meg ezt a pillanatot és ne legyen része az életednek az éjszakai ébrenlét. Ha nem tudsz jól aludni, olvasd el ezeket a tippeket, amelyek neked is segíthetnek. >>>

4. Negatív pletykálkodás

Nem is gondolnánk, hogy a negatív pletykák energiát szívnak el, hiszen ha valaki álladóan pletykál, részünkről úgy tűnhet, hogy azt megállás nélkül teszi 0-24 órában. Ennek ellenére tudnod kell, hogy a negatív pletykálkodás bizony nagyon is leszívja az energiát. Nemcsak a pletykák, de a negatív beszélgetések is lehúzóak lehetnek.

5. Múltban ragadás

Több okból is veszélyes és igen, az energia készleteinket is megcsorbítja, ha folyamatosan a múltban rágódunk, ha azon töprengünk, hogy mi lett volna, ha. A múltban lévő dolgoknak egy szerepük van, hogy megtanuljuk belőlük a leckét és fejlődjünk. Ezekután viszont tovább kell mennünk előre és nem szabad a múltban ragadni.

6. Egészségtelen táplálkozás

A lelki egyensúly megteremtése mellett, testünk állapotával is törődnünk kell, amely alatt az egészséges életmódot értem. Ennek pedig része az egészséges táplálkozás, amely nagyon fontos és egyre több tippet olvashattok róla. És szeretnék ezen a fórumon is eloszlatni egy tévhitet, amelyet én is saját bőrömön tapasztaltam meg : az egészséges ételek készítése nem vesz el rengeteg időt és rengeteg pénzt sem.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása