A siker nem vezet el a boldogsághoz - íme a miértek

2019. március 29. 11:04 - Life Advisor

success_happiness.jpg"Ha olyan keményen dolgozom, ahogy csak tudok, akkor sikeres leszek és boldog." Ez a mai társadalomban a leggyakoribb tévhit a sikerrel és a boldogsággal kapcsolatban. A felnőttek klasszikus egyenletei szerint a siker teljesen egyenlő a boldogsággal. Ha sikeres leszek, boldog is leszek. Ez viszont úgy hangzik, mintha csak és kizárólag a sikeres emberek érdemelnék meg a boldogságot. Milyen hatással vannak ránk ezek a tévhitek? És miért nem igazak? Olvass tovább és kiderül.

A fenti hamis meggyőződések arra sarkallották az embereket, hogy hosszú éveken keresztül megállás nélkül dolgozzanak, hogy sikeresek és boldogak legyenek, holott a valóság az, hogy a siker NEM egyenlő a boldogsággal.Ez a felfogás negatív élethelyzetekhez vezethet, ugyanis életünk minden területére óriási stresszt, nyomást és negativitást ad. Fogalmazhatunk úgyis, hogy a sikerre való törekvés az első, ami megakadályoz minket a sikerben.

Bizonyára te is használtad vagy legalábbis hallottad azt a mondatot, hogy "Boldog leszek,ha .....". Ez a fajta gondolkodás az, ami a végén kiégéshez vezet. A valóság ugyanis a fenti képlet teljes ellenkezője. A tudomány is bebizonyította, hogy a boldogság a siker előtt áll.

A kutatók ugyanis megállapították, hogy ha valaki boldog, akkor az intelligenciája emelkedik, kreativitása javul és az üzleti eredményei is növekednek.

Amikor megfordítod a képletet és elkezdesz a boldogságra összpontosítani további lépésekre lesz szükség. A boldogságra való összpontosításhoz javaslom, hogy használj Hálanaplót és kezd el mindennap felérni azokat a dolgokat, amelyekért hálás vagy. Ha lehet építsd be az életedbe a rendszeres meditációt is. Mindezek nemcsak a boldogságra való fókuszt fogják benned erősíteni, de az egész életedet pozitív irányba terelik.

Változtasd meg a képletet és megváltozik az életed. Nem azt mondom, hogy ne törekedj a sikerre. Keményen dolgozhatsz a siker érdekében, csak ne gondold, hogy a siker boldogsághoz vezet. Rengeteg depressziós milliomos van. A fókuszban az kell, hogy legyen, hogy MOST boldog vagy. Légy büszke arra aki és ahol vagy.

Már most boldog lehet, már most meg engedheted magadnak a boldogságot. Ezáltal sokkal jobban fogod tudni megélni az életed. Ne feledd az út ami boldoggá tesz, nem a végcél. Légy boldog!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása