3 dolog, amit ma megtehetsz a szebb holnapért!

2019. március 16. 23:34 - Life Advisor

maitettek_a_holnapert.pngAz emberek azt mondják, hogy az élet rövid, holott igazából csak az örökkévalósághoz mérve rövid. Valójában az egyik leghosszabb feladat, amelyet mi emberek teljesítünk. Némelyikünk tudatosan tervezi a mindennapokat, míg mások csak sodródnak az árral. Nem számít, hogy mit csinálsz, ha nem tudod megtartani az egyensúly, akkor bizony gondolkodóba eshetsz a saját életedet illetően. Az élet tele van döntésekkel. Minden döntés, amit ma meghozol, hatással lesz a holnapodra. Sokszor nehéz a felgyorsult világgal lépést tartani és megteremteni az egyensúlyt, viszont az alábbi 3 dolog neked is segíthet, hogy pozitívan befolyásolja a holnapod mindaz, amit ma megteszel.

1. Mielőtt döntesz, kérdezd meg magadtól : "Miért?"

A pszichológusok szerint az egyik legjobb dolog, hogy kigyere a depressziós és negatív jelenből az, ha kideríted a miérted. Sokszor előbb cselekszünk, mielőtt gondolkodnánk és ez sok zűrzavar teremtésére ad lehetőséget. A szándék hiánya okozza a problémát valójában.

Az önismereti út egyik állomása, hogy tisztában légy a miérteiddel. Miért élsz? Mit gondolod azt, amit gondolsz? Miért csinálod azokat a dolgokat, amelyeket csinálsz? Mielőtt belépsz a mókuskerékbe legyél biztos abban, hogy minden cselekedeted illeszkedik a jövőbeli céljaidhoz.

2. Ahelyett, hogy távoli jövőre fókuszálsz, tervezd meg a holnapod!

Az aggódás ellopja az időd és az örömöd is. Ha megvizsgálod az életed, akkor rájössz, hogy a legtöbb dolog, ami miatt aggódtál, meg sem valósult. Ahelyett, hogy az 5 év múlva várt éned terveznéd, tervezz egy sikeres holnapot magadnak minden egyes nap.

Amikor csak egy napra összpontosítasz, sokkal nagyobb energiád lesz és jobb döntéseket fogsz hozni, amelyek rövid és hosszú távon is a segítségedre lesznek. Hogyan ennél meg egy elefántot? Egyszerre csak egy falatot. Hogyan élsz boldog életet? Egyszerre csak egy napot tervezve.

3. Harcolj önmagadért!

Olyan társadalomban élünk, ahol mások mondják meg, hogy mennyire vagyunk boldogok és hogyan legyünk boldogok. A tanulmányok szerint a telefonjaink gonoszok, hiszen nem tudunk se vele, se nélküle sem élni. A legtöbben ráadásul telefonnal kezdik majd fejezik be a napjaikat.

Legutoljára amikor a jelenre fókuszáltál és nyugodt voltál, valószínű, hogy lefotóztad a környezeted és ki is posztoltad a többieknek, így megmutathattad, hogy mennyire élvezed a pillanatot.

Van egy jó hírem! Nem kell mindenkinek bebizonyítani, hogy boldog vagy és élvezed az életed. Tarts meg egy-két pillanatot magadnak. Legyél jelen és koncentrálj a mostra.

Az életünk olyan, amilyenné tesszük. Több lehetőséged is beleszólásod van, mint gondolod. Az élet sokkal jobbá válik, ha a lehetőségekre koncentrálsz, nem pedig az akadályokra. Használd a fenti tippeket, hogy megváltozzon az életed. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása