6 lecke, amit megtanulhatsz a dzsungel királyától!

2019. január 19. 07:30 - Life Advisor

lion.pngLáttál már dokumentumfilmet az oroszlánokról? Ha igen, akkor bizonyára te is láttad, hogy uralják a területüket és milyen hatalmas ragadozók. Az oroszlánok a legerősebb állatok közé tartoznak a világon és senki sem mer szembeszállni velük. A dzsungel királyának nevezik őket, hiszen senki meri kihívni őket, mindent elérnek, amit akarnak. Az oroszlánnak mindig merész hozzáállása van és igazi uralkodóként él. De az életük tele van problémákkal és akadályokkal. Kevesebb lehetőségük van hibákra, hiszen akár egyetlen hiba az életükbe kerülhet. Mindezek ellenére láttál már valaha depressziós oroszlánt vagy olyan oroszlánt, aki feladja? Mi motiválja őket? A túlélés. Sok oroszlán veszti el az uralkodását, kölykeit, királynőit, de soha nem adják fel az életet.

Íme 6 lecke, amit megtanulhatsz az oroszlánoktól.

1. A cél az egyetlen módja a túlélésnek

Állíts fel egy életcélt és dolgozz keményen azért, hogy megvalósuljon. Ahogy az oroszlánok vadásznak és uralkodnak. Tekints a célodra és dolgozz érte, maradj motivált, hiszen a munka öröme és a céljaid elérése csodálatos dolog.

2. Bukj el és fejlődj

Az oroszlánok 10-ből 8 esetben nem sikeresek a vadászatuk során, éppen ez sarkallja őket arra, hogy tökéletesre fejlesszék a vadász készségüket. Hasonlóképpen neked is minden kudarcból meg kell tanulnod mindazt, amivel fejlesztheted önmagad. 

3. A fókusz a kulcs

Amikor az oroszlán vadászik, kizár minden zavaró tényezőt és a zsákmányra összpontosítanak. Mindig meglepetésszerűen vadászik és csendben. Képzeld el mi lenne, ha zajt csapnának. Sikeres lenne a vadászat? Nem. Szóval, mi a tanulság? A túl sok beszéd miatt elveszíthetjük a fókuszt. Ne kürtöld világgá, hogy mire készülsz, mit csinálsz, mik a céljaid. Teljes mértékben összpontosíts a céljaidra.

4. Bízz a másikban

Fontos, hogy ne csak rövid távon legyünk képesek megbízni a másik emberben. Támogatnunk kell egymást a céljaink elérésében, hiszen aki felemel egy embert, maga is sikeres lesz. Tudom, hogy a mai világban nagyon nehéz bizalmat kialakítani, viszont mindez nagyon is megszívlelendő lecke.

5. A túlélés minden

Az oroszlánok senkinek nem ártanak ok nélkül. De ha valaki megpróbálja elrontani az életüket, akkor nincs kegyelem. Hasonlóképpen, amikor önfejlesztésre koncentrálsz, de mások megpróbálják tönkretenni a karriered vagy az életed, akkor ahelyett, hogy csalódnál, küzdened kell és le kell győznöd ezeket az embereket.

6. Örülj az életednek

Az oroszlánok olyan életet élnek, amelyben nap, mint nap komoly kihívásokkal szembesülnek, ennek ellenére képesek megélni minden egyes pillanatot. Minden percet élveznek az életből. Játszanak egymással, gondoskodnak egymásról. Bizonyosodj meg róla te is, hogy az életed minden pillanatát élvezed. Amikor otthon vagy hagyd a stressz valahol máshol és élvezd a családoddal együtt töltött időt.

Az oroszlánok képesek tanítani minket, hogyan birkózzunk meg az életünkben felbukkanó problémákkal. Megtanítják nekünk, hogy hogyan válhatunk valódi győztessé az életben. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása