7 apró dolog, ami alapján mások eldöntik, hogy kedvelnek-e!?

2018. december 22. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-762099-unsplash.jpgAz emberi agy nagyon keményen tud ítélkezni. Ez a túlélési mechanizmus nagyon is megnehezíti, hogy találkozzunk bárkivel is mindenféle előítélet és saját vélemény nélkül. Sokan úgy gondolják, hogy az előítéleteinket a másikkal való beszélgetés és ismerkedés alapján hozzuk meg, pedig a kutatások mást mondanak. Valójában a végső ítéleteinket sokkal kisebb dolgok figyelembevételével hozzuk meg. Gyakran ezen dolgok alapján teljes képet alkotunk a másik személyről.  De mi is ez a 7 apró dolog, amiből mások eldöntik, hogy kedvelnek-e minket avagy sem?

1. Hogyan viselkedsz a pincérrel, recepcióssal, személyzettel

Ez manapság már egy remek kis megfigyelési lehetőséggé is vált. Az ugyanis, hogy hogyan viselkedsz bárhol a személyzet tagjaival, elárulja rólad, hogy hogyan bánsz az emberekkel általánosságban. Egyesek ugyanis képesek a jobb oldalukat mutatni a felsőbb vezetőknek, managereknek, miközben mondjuk a takarítónőnek még egy köszönést sem tudnak elejteni. Ha téged is érint ez a probléma, akkor érdemes azonnali lépéseket tenned az önfejlesztés irányába.

2. Milyen gyakran nézed a telefonod

Nincs annál bosszantóbb dolog, mint amikor valaki egy beszélgetés közben előkapja a telefonját és elkezdi nyomkodni. Mindez a tisztelet, a figyelem és a másik iránti érdeklődés teljes hiányát tükrözi. Hacsak nem vészhelyzetről van szó, legjobb dolog a telefont végig a táskádban tartanod. 

3. Ismétlődő és idegesítő szokások

A körmöd rágása, a bőröd csipkedése, a hajad vakarása,tekergetése egyértelmű jele az idegességednek, annak, hogy izgatott, túlterhelt vagy és nem tudod irányítani ezeket az érzéseket. A kutatások szerint a tökéletességre törekvő emberek használják ezeket a szokásokat, ha éppen unatkoznak vagy csalódottak.

4. Mennyi idő után teszel fel egy kérdést

Volt már részed valaha olyan beszélgetésben, amikor a másik fél egész idő alatt csak magáról beszélt? Az idő, amit a másik fél felhasznál mielőtt feltesz neked egy kérdést, rendkívül jó személyiségmutató eszköz lehet. Azok az emberek ugyanis, akik csak magukról beszélnek, általában nagyképűek és önelégültek. Azok pedig, akik csak kérdéseket tesznek fel, de egyébként hallgatnak inkább tekinthetők visszahúzódó személyiségnek. Emiatt fontos, hogy megteremtesd az egyensúlyt a beszélgetés alatt.

5. A kézfogásod

A gyenge kézfogás gyakran a másik fél általi bizalomhiány és a saját magukkal szembeni bizalomhiánnyal azonosítjuk. Bár a tanulmányok szerint kézfogás alapján kompetenciát nem lehet rendesen meghatározni, a személyiséget annál jobban képes leírni.

6. Késés

Az állandó késés alapján azt közvetíted mások felé, hogy nem tartod őket tiszteletben, nem tarod őket fontosnak, hajlamos vagy a diszkriminációra és lusta vagy.  Ezt megcáfolva a San Diegoi Egyetem tanulmánya azt írja, hogy vannak olyan emberek, akik személyiségükből kifolyólag gyakran késnek, mégpedig azért, mert lassabban tapasztalják az idő múlását, mint a többiek. Éppen ezért érdemes inkább kérdezni, mint előre ítélkezni,ha a partnerünk elkésett. 

7. Szemkontaktus

A szemkontaktus fenntartásának a kulcsa az egyensúly. Meg kell találni az arany középutat, ugyanis a legtöbb ember számára teljesen ijesztő már a gondolat is, hogy a beszélgetés teljes ideje alatt a másik szemébe nézzenek. Ezzel azonban nincs is semmi baj, mindazonáltal érdemes minél több szemkontaktusra törekedni, ami a másik fél iránti tiszteletünket is mutatja és megkönnyíti a kommunikációt is. Segít tovább abban is, hogy megbízhatóvá, barátságosabbá és érdekessé tegyen minket.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása