4 könnyű, de annál hatásosabb módja, hogy köszönetet mondj!

2018. december 15. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-743065-unsplash.jpgSoha ne becsüljük alá a köszönöm szó hatalmát. Bárki, aki túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy köszönetet mondjon, egyre kevesebb esélyt fog kapni, hogy ezt megtehesse. Bárki aki túl elfoglalt egy köszönömhöz, elfogja veszíteni a kapcsolatépítés lehetőségeit és a bizalmat. A köszönöm fontos, sőt a minimum, amit valakinek mondhatsz vagy adhatsz. Ennél azonban tehetsz többet is, amely még hatásosabbá teheted a hálád és mélyebb megbecsülést nyújthatsz az embereknek. Íme 4 tipp, ami pont ebben fog segíteni.

1. Írj ajánlást

Ha valaki segített neked és jó munkát végzett, akkor köszönetet mondhatsz neki azzal is, hogy egy kiváló ajánlást írsz róla. Nem kell hivatalos ajánlásnak lennie. Használhatod a közösségi média felületeit is, amelyeken tényleg csak néhány percet vesz igénybe, hogy ajánld másoknak is az illető munkáját. A legjobb, ha az ajánlásodban arra a képességére fókuszálsz az illetőnek, amelyről neked is első kézből van ismereted.

2.  Támogasd őket a LinkedIn-en új készségek ajánlásával

Az üzleti életben a LinkedIn a legnagyobb közösségi média platform. Az előző pontban említett ajánlást egyébként ide is megírhatod. A LinkedIn profil erőssége azonban például a készségek résztől is függ. Ha 25 készség van a listádon, akkor alaphelyzetben vagy. Efölött minden készség egy pontot ér. 15-25 készség között 10, az alatt 20 pontot kell levonnod. Minden olyan készségért, ahol elérted a 99+-os szintet 10 pontot kapsz! Ha köszönetet szeretnél mondani valakinek, akkor ennél a résznél emelheted a készségei értékét.

3. Mutasd be másoknak

Ha ismersz valakit, akinek szerinted az illető személyt be kellene mutatnod, akkor tedd is meg. Segítsd őt új kapcsolatok építésében és az üzleti hálózat kiépítésében. Legyél te az összekapcsoló személy kettejük között és hidd el, hogy ez szintén nagyon megnöveli a köszöneted értékét.

4. Kérdezd meg, hogyan segíthetsz

Ha nem vagy biztos benne, hogyan tudnál többet nyújtani, mint a köszönöm szó, akkor kérdezd meg, hogyan segíthetsz az illetőnek. Lehet, hogy az illető nem fog tudni erre a kérdésre mit reagálni azonnal, de értékelni fogja a kérdésed és a törődésed, amely arra fogja őt ösztönözni, hogy továbbra is bármikor segítsen neked.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása