3 mentális trükk amely segít, hogy produktívabb legyél!

2018. december 09. 07:30 - Life Advisor

luke-porter-92269-unsplash.jpgFüggetlenül attól, hogy értékesítő, diák vagy szoftverfejlesztő vagy, egy cseppet sem tudsz előrelépni a karrieredben, ha nem vagy produktív. A produktivitás a siker egy lényeges összetevője, ennek ellenére nem sokan törődünk eme lényeges dologgal. Ez nem a mi problémánk. A probléma az, hogy a mai világunkban a közösségi oldalak, a túl sok marketing lehetőség, a rövid üzenetek, gyors beszélgetések teljesen összezavarnak minket és szétdarabolják a figyelmünket, produktivitásunkat. De mi lenne, ha azt mondanám, hogy létezik egy olyan módszer, amely segíthet abban, hogy elkerüld ezeket a kerülőutakat, valójában a feladataidra fókuszálj és elérd a céljaid? Tényleg van ilyen módszer és csak 3 egyszerű lépést kell hozzá megpróbálnod. Íme.

1. Lépés : Ajándékként állj hozzá a mindennapi feladatokhoz!

Örömöt mutatni a mindennapi munkában minden, de nem szórakoztató. Tudod, hogy az életed függ tőle, de néhány nap nem olyan egyszerű. Be kellene mutatnod egy projektedet, de nem tudod megcsinálni. Fáradt vagy és unatkozol. Miért? Nem a tervezésről van szó, nem a gyakorlat hiányáról.

Ha szeretnél végigérni a teendőid listáján, akkor a gondolkodásmódodat kell átalakítanod. Ne úgy állj a feladataidhoz, mint munkához. Tekintsd ezeket a feladatokat ajándékként, amelyeket kizárólag te kaptál meg. Ez egy egyszerű gondolati váltás, viszont felébreszti a benned alvó óriást. Elkezded a feladatokat magadénak érezni és nem megterhelő munkaként tekintesz rájuk.

Nehéznek tűnhet, de a gondolkodásmódunk megváltoztatása valójában csak elhatározás kérdése.

2. Lépés : Legyél tisztában a feladataid által nyújtott értékekkel!

Továbbra is a gondolkodásnál vagyunk egy kicsit. Kicsit boncolgatnod kell a feladataid által nyújtott értékeket. Ha például weboldal tervező vagy, akkor gondolkodj el azon, hogy mekkora változásokat viszel véghez az ügyfeled életében, amikor bemutatod a megtervezett weboldalt. Legyen a szemed előtt az ügyfeled öröme, boldogsága és az az érzés is, amit ez a látvány belőled vált ki.

Ez a fajta változás nemcsak az üzleti életed, de a magánéleted is megváltoztathatja. Ha képes vagy látni az értékeket, amelyeket adsz, akkor további motivációt fogsz kapni a karrieredhez.

3. Lépés : Emlékeztesd magad arra, hogy az időd véges!

Sokszor szeretnénk elhalasztani a dolgainkat, mondván, hogy majd holnap megcsináljuk. Aztán amikor eljön az a bizonyos holnap, akkor újabb kifogásokat találunk. De mi van, ha nem lesz több holnap? Nincs rá befolyásunk, még csak azt sem tudjuk, hogy mennyi időnk van.

Ha javítani szeretnéd a termelékenységed, akkor emlékeztetned kell magad arra, hogy az időd itt az életben bizony véges.  Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket :

  • Ha csak 24 órád lenne hátra, mit csinálnál?
  • Ha a mai nap még 5 projektedet be kellene fejezned, hogyan osztanád be az időd?
  • Szeretnél inkább még egy filmet megnézni vagy inkább megvalósítanád az álmaid?

Ez mind okos döntésekről szól. Tudom, hogy nehéz. Megköveteli a kifogástalan figyelmet. De állandó gyakorlással, ezek a mentális trükkök segítenek abban, hogy produktív emberré válj, és közelebb vigyenek az álmaid, céljaid megvalósításához.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása