Miért nem lesznek egyes emberek sosem boldogok? És mit lehet tenni?

2018. november 01. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-760030-unsplash.jpgValamikor mindannyian belecsöppenünk a jövő csapdájába. Elkezdjük szajkózni, hogy ha majd X vagy Y dolog megtörténik, akkor boldogok leszünk. Eldöntjük, hogy majd akkor leszek boldog, ha lesz párkapcsolatom, ha lesz munkám, ha megtudom venni az álomautót stb. A világ azonban éppen fordítva működik, azaz először boldognak kell lenned, hogy megkapd, amit szeretnél.

 

 

Mindenki tudja, hogy a felületes dolgok, mint a pénz, státusz, hatalom átmeneti és csupán pillanatnyi boldogságot hoznak. Azonban sokan úgy gondoljuk, hogy a valódi értékek mint a barátok, család, elégedettség érzése valós boldogságot hoz majd az életünkbe.

Ez azonban nem feltétlenül van így. Hiába költözünk egy új városba, találunk egy remek munkahelyet, találkozunk sok új izgalmas emberrel, nem leszünk feltétlenül és észrevehetően boldogok.

Miért nem?

A választ Rick Hanson fogalmazta meg egy tanulmányában, amelyben azt írta, hogy az agyunk sokkal gyorsabban, egyszerűbben és hosszú távon építkezik negatív emlékekből, tapasztalatokból. Hasonlóan, minthogy először még megéget a tűz, másodszor viszont már óvatos vagy. A pozitív tapasztalatokat azonban nehezebben tanulja meg az agyunk.

Egyszerűen fogalmazva, amikor nem figyelünk a jóra, a negatív emlékeink győzedelmeskednek újra és újra.

Biztos vagyok benne, hogy a fent leírtak személyiségfüggők, hiszen mindannyian különbözünk egymástól. Azonban magamból is kiindulva évek óta emlékszem negatív élményekre, de egy héten belül elfelejtem a pozitív élményeket. Ismerős a helyzet?

Van azonban megoldás, amely lehet hogy túl egyszerűnek tűnik, de fontos, hogy több alkalommal fókuszálj a pozitív dolgokra. Ez a módszer képes lesz újra beindítani az elméd, hogy az életed is jobb irányba haladjon. Ennek számos előnye van a jobb egészségtől az érzelmi jólétig.

A valódi élet megismeréséhez rengeteg technika áll rendelkezésére. Meditáció, hálanapló, tudatosságot segítő gyakorlatok, sőt a mai technikai világnak köszönhetően számos olyan mobil és egyéb applikáció is létezik, amely segíti a jelenben élés megtapasztalását, megtanulását.

Ez most egy rövid poszt lett, méghozzá okkal. Ha kicsit is magadra ismertél annak tekintetében, hogy hajlamos vagy a negatív torzulásokra, gondolatokra, tegyél magadnak egy szívességet és most rögtön kezdj el dolgozni ezen. Használd a meditációt, a hálanaplót, amely frissíti a boldogságod úgy, ahogy azt nem is gondoltad volna.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása