5 produktivitási technika, amely segít kreatívként nyerni az online üzletedben!

2018. október 22. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-594848-unsplash.jpgAz üzleti életben bekövetkezett változások miatt az online vállalkozás olyan egyszerűvé vált, mint lemenni a sarki kisboltba. A lehetőségek végtelenek a típusai pedig bőségesek. Kreatív vállalkozóként az elmédben újra és újra új ötletek bukkannak fel. Az online üzlet áldás, de egyben átok is, hiszen szélesebb közönséget érhetsz el, de vigyáznod kell, hogy kitűnj a versenytársaid által generált zajból. Nézzük, hogyan.

1. Hozz létre, mielőtt eladsz

Kreatív vállalkozóként érdemes megvizsgálnod a világból kapott inspirációt. Figyelned kell azonban arra, hogy ne kezdj összehasonlító szindrómába. Innovatívnak kell lenned, nem pedig másolnod a versenytársaid. Kezd a napod az új ötleteid lejegyzetelésével, tegyél minden mellé cselekvései tervet és kezdj el létrehozni, mielőtt eladsz.

2. A kreativitás csendje

A kreativitásunknak az a hátránya, hogy egyszerűen nem vagyunk képesek kikapcsolni. Megcsináljuk a céljainkat, de nem vesszük észre azokat a jeleket, amelyek finomhangolnák őket, így falak előtt találjuk magunkat, napokig,hetekig,hónapokig. Fogadd el, hogy minden egyes nap, minden egyes órájában nem tudsz kreatív lenni és ez rendben is van így. Ehelyett menj el sétálni, sportolni, jógázni, meditálni és töltsd fel a kreativitásod tartályát friss energiákkal.

3. Keresd meg a megfelelő segítséget

Olyan egyszerű mindent egyedül megcsinálni, ez azonban hosszú távon nem megoldás.Hatalmas vízióid és céljaid vannak az életben, amelyet mások nem érthetnek. A legjobb az egészben, hogy ezzel mindannyian így vagyunk. Érdemes megtalálnod a megfelelő mentort és társaságot, akik támogatnak téged, akikkel egy húron pendülsz, akik biztosítják a folyamatos motivációt és inspirációt.

4. Fektess be a megfelelő eszközökbe

A megfelelő eszközök vagy javítják, vagy épp tönkreteszik a kreativitásod. Nem nagy pénzösszegekre gondolok. A legjobb eszközök közül vannak ingyenes verziók is. Keresd meg azokat, amelyek segítenek fenntartani a folyamatos,szervezett, produktív folyamatokat.

Az egyik ilyen lehetőség például a Pomodoro. A Pomodoro az időbeosztást célozza meg. Kutatások szerint az ember 25 percig képes 100%-osan egy dologra kreatívan összpontosítani. A Pomodoro-módszer az alábbi rendszer szerint működik: 25 perc aktív időszak, 5 perc szünet, és mindez négyszer ismétlődik meg. A negyedik alkalom után egy hosszabb, fél órás szünet következik.

5. Hozz létre egy egészséges rendszert

A kreatív vállalkozókban az a nagyszerű, hogy bármikor képesek kreatív gondolatokkal előállni. Ha ez viszont kihívássá válik, akkor elhanyagolják a saját gondolataikat. Kezd minden napod azzal, hogy 30 percet nyugalomba töltesz, elkerülve a bárminemű kiégés kockázatát.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása