Egy egyszerű gondolkodásmód, hogy többet hozz ki az életedből!

2018. október 18. 07:30 - Life Advisor

justine-de-gennes-603983-unsplash.jpgPénz. Boldogság. Siker. Szeretet. Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a "több" valami olyasmi, amit gyakran üldözünk függetlenül attól, hogy elfogadjuk-e vagy sem az üzleti életünkben, az egészségünkben, a kapcsolatainkban és általában az életünkben.

Általában, amikor a jövedelmünk növelésére törekszünk gyakran a tipikus üzleti és karrier stratégiára gondolunk. Új, magasabb beosztást és jobb fizetésre törekszünk. Új helyeket keresünk, hosszabb ideig dolgozunk. Növeljük és fejlesztjük a marketinges képességeinket. Több hálózati marketing eseményen veszünk részt. A lista hosszasan folytatódik.

Ha párkapcsolatot keresünk, több randit szervezünk magunknak, a Tinderen lógunk, ismerkedünk, eljárunk szórakozni sőt vannak, akik tanácsadók segítségét is igénybe veszik.

Az egészségünk szempontjából személyi edzőt keresünk, folytatjuk a diétát stb. Gondolom, most már érted, hogy mire gondolok.

Mindezek a stratégiák azonban megkövetelik, hogy többet, többet és még többet tegyünk. De mi van, ha ez a folyamat akkor kezdődik, mielőtt bármi történt volna?

Egy apró trükk, hogy többet kapjunk

Ez a gondolkodásmód annyira egyszerű, hogy lehet, hogy nem fogod elhinni nekem, azonban én mégis elmondom neked. Ha többet akarsz elérni az életedben, akkor el kell fogadnod a bókokat.

Igen, jól olvastad. Ha elkezded elfogadni a bókokat ténylegesen növelheted a képességeid arra, hogy több pénzt keressünk, több boldogságot tapasztaljunk és nagyobb sikereket érjünk el. Nézzük csak, hogy is működik mindez.

Először is gondold át az alábbi helyzetet : képzelj el egy normális napot. Nem a születésnapod, nem a karácsonyt, nem a valentin napot vagy bármely más napot amikor elvárnád a bókokat és az ajándékot. Ez csak egy normális nap. Elmész dolgozni, együtt ebédelsz a barátoddal, amikor egyszer csak a semmiből megdicsér téged vagy vesz neked valami apróságot, például egy kávét.

Hogyan reagálsz? Ha olyan vagy mint a lakosság nagy része, akkor valami olyasmit, hogy

  • "Ó nem kellett volna!"
  • "A következő kört én fizetem!"

Ha a reakciód valahol ezen a vonalon van, akkor öntudatlanul elutasítod a bókokat és az ajándékot. Manapság ez a standard reakció az ilyen esetekben. A legtöbb ember ugyanis attól fél, hogy mit gondolnak mások és emiatt nem vagyunk hajlandóak csak egy "köszönöm"-el beérni.  Valójában a társadalom annyira belevitt minket ebbe, hogy a legtöbben észre sem veszik, hogy ezt csinálják.

A másik ok, amiért nem fogadjuk el a bókokat, ajándékokat az, hogy elveszítjük az irányítást. Amikor elfogadunk valamit, akkor nem irányítunk többé. Gondolj csak bele : ki irányítja az ajándékot és a bókot? Aki adja. Ki irányítja a szándékot? Aki adja, ugyanúgy mint azt is, hogy mikor és hogyan.

A fogadó fél csak a reakcióit irányíthatja. Evolúciós szempontból, amikor nem mi irányítunk, sebezhetőnek és negatív helyzetben lévő embernek tekintünk önmagunkra. A visszaszerzés érdekében a legtöbb ember gyakran ajándékot vagy bókot ad vissza vagy teljesen elutasítja azt.

  • "Ó nem, ma én fizetem a kávét!"
  • " Hogy ez a ruha jól néz ki? Ugyan egy turkálóban vettem."

Az alap probléma

Az elsődleges és a társadalmi mintákkal kapcsolatos probléma az, hogy a tudattalan elménk úgy gondolja, hogy bókot és ajándékot elfogadni nem biztonságos.

Amikor azt sugalljuk a tudattalan elménknek, hogy a kis dolgok (mint a bók, vagy az 500Ft-os kávé) nem biztonságos számunkra, mivel elveszítjük az irányítást, akkor az ügyfeleinktől várható több száz vagy millió forint gyakorlatilag életveszélyesnek tűnhet.

Ez természetesen nem csak a pénzügyi területekre igaz, ugyanúgy valós bármely más élet területre.

A következő alkalommal, amikor valaki vásárol neked valami apróságot, vagy kapsz egy bókot, akkor egyszerűen és kedvesen csak annyit mondj : "Köszönöm!". Gyakorold ezt minden egyes alkalommal és vedd észre azokat a pozitív változásokat, amelyek bejönnek az életedbe.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása