A hozzáállás minden : a pozitív gondolkodás mindig szerencsét hoz!

2018. október 14. 07:30 - Life Advisor

youth-3709884_640.jpgVolt valaha olyan nap az életedben, amikor semmi nem jött össze? Általában azzal kezdődik, hogy késve érkezel a munkahelyedre, ahol már rengeteg feldolgozatlan e-mail vár és nap végén teljesen idegesen, szétszórtan és feldúlva érsz haza. Ezek azok a napok, amikor azt kívánod, hogy bárcsak egy lakatlan szigeten élhetnél, ahol teljes a nyugalom.

A felgyorsult életmód és a digitális világ arra kényszerít minket, hogy a közösségi médiában azt mutassuk, hogy menyire jól is érezzük magunkat, pedig a boldog elérése szempontjából a belső egyensúly és harmónia pontosan ugyanolyan fontos.

Íme egy rövid áttekintés, amit meg kell tenned, ha boldog akarsz lenni és szeretnéd pozitív gondolatokkal megtölteni az életed.

A közösségi médiákból szerezett likeok, kommentek és például az újonnan megvásárolt autó, nem minden, amiről az élet szól. A leggyakrabban ezek a problémák akadályoznak minket a boldogságban :

  • Aggódás
  • Kritika
  • Bizonytalanság
  • Félelem
  • Panaszkodás
  • Irigység
  • Apátia

A pozitivitás minden cseppje számít!

A pozitív hozzáállás segít abban, hogy megtartsd a mentális jóléted és tudatosan cselekedj az életben, a céljaidnak, álmaidnak megfelelően.

Tedd meg az első lépést!

Ha valamin már elég régóta gondolkodsz, ideje, hogy megtedd az első lépést és cselekedj. Ehhez kétség kívül elengedhetetlen, hogy a negatív gondolatoktól megszabadulj és a pozitív hatásokra fókuszálj. Gondolkozz előre és készíts cselekvési tervet, amit aztán meg is csinálsz.

Keresd meg a saját módszered!

Mindenkinek megvan a saját módszere, hogyan oldja meg az életében felmerülő problémákat. Az is biztos, hogy gyerekkorunk óta lehetőségünk van arra, hogy megválasszuk, hogyan kezeljük a negatív helyzeteket az életünkben.

Tervezd meg hogyan kezeled a stresszt és a negatív gondolatokat. Íme néhány tipp :

  • Készítsd el a saját lejátszási listád a kedvenc zenéiddel.
  • Jógázz!
  • Felnőtt színező könyvek.
  • Stressz labdázás

Az elfoglaltság tényleg segít!

Találj egy hobbit, fesd ki a szobád, újítsd fel a bútorokat, járj el tanfolyamra stb. amivel sikerül elfoglalnod magad és elterelni a gondolataid a negatív helyzetekről. Így nemcsak pozitív gondolatokkal töltekezhetsz, de új képességeket sajátíthatsz el.

Kezd a napot mosollyal és fejezd is be ezzel!

Ha tudatosan próbálod ezt betartani, akkor az első napok nehéznek tűnhetnek. Egy mosoly az eladónak, akitől a kávédat/reggelid vásárolod, vagy egy mosoly az idős hölgynek akinek segítesz téged is feltölt. Emellett arra is figyelj, hogy lefekvés előtt is mosolyogj. Olvass egy könyvet vagy hívd fel egy barátod,akivel már régóta nem beszéltél.

Emlékezz! Vannak nehéz napok.

Annak ellenére,hogy mindent megpróbáltál, hogy pozitív maradj, előfordulhat, hogy lesz olyan nap, hogy alig bírsz kikelni az ágyból. Először is fontos,hogy ne hibáztasd magad ezért, fogadd el, hogy igenis minden ember életében vannak nehéz napok, amikor minden egy kicsit több erőfeszítésbe kerül.

Tanuld meg szeretni magad!

Vedd meg azt a ruhát, amit kinéztél magadnak. Menj el arra a helyre, amire mindig is vágytál. Szeresd önmagad és a pozitív kisugárzás belülről és kívülről is átjár majd.  Az önszeretet rendkívül fontos dolog a pozitív gondolkodás mellett.

Fogadd el, hogy azok a napok, amelyek nehezen kezdődnek, valójában a legjobbak ahhoz, hogy pozitív helyre tegyük az életünket és a hozzáállásunkat. Nos, hozzálátsz megváltoztatni az életedet pozitív irányba?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása