Vállalkozás és gyereknevelés együtt? Íme 6 tipp, hogy jól csináld!

2018. október 12. 07:30 - Life Advisor

father-and-son-1153919_640.jpgEgy vállalkozás létrehozása, fejlesztése csodálatos lehetőségekkel kecsegtet, de ha gyereked van, akkor valószínűleg gyakran érzel bűntudatot is. Nem jut elég időd a gyerekedre? Tudod, hogy a karriered hosszútávon előnyös a családod számára, de semmi nem pótolhatja a gyermekeddel töltött időt és a szeretet,amit tőle kapsz. Hogyan találhatod meg az egyensúlyt a vállalkozásod és a felelősségteljes, hozzáértő, szórakoztató szülő szerep között? Mutatok 6 tippet, amely akkor is segít, ha gyermeked még csak totyog, vagy ha éppen már a középiskola felé tart.

 1. Teremtsd meg a munka-magánélet egyensúlyát!

Ez a legfontosabb dolog, amit meg kell tenned, ha a vállalkozásod mellett gyermeket is nevelsz. A munka-magánélet fogalmát úgy kell értened, ahogy olvasod. Találd meg az egyensúlyt a karriereddel töltött idő és a családoddal töltött idő között.

Legyen saját beosztásod és tanulj meg priorizálni a dolgokat. Tartsd ezt a beosztást a naptáradban. Ez segíteni fog, hogy meglásd, hol,mivel és mennyi időt töltesz.

Ha megvan a beosztás, akkor elkezdhetsz priorizálni. Mivel fogod tölteni az estéd? A gyerekeddel fogsz játszani, vagy fejleszted a marketing stratégiád. Döntsd el, hogy mire helyezed a figyelmed és mi az amit nem tudsz hét/nap közben megoldani. Ez egy harmonikus képet ad arról, hogy hogyan használd ki az időd.

2. Legyen kéznél egy megbízható gyerekcsősz!

Az üzleti világ nem mindig járul hozzá a gyerekneveléshez és ha emellett még a partnered sem tudja vállalni és megoldani a gyereknevelés súlyát (vagy azért mert nem akarod mindet ráterhelni, vagy mert éppen együtt dolgoztok a vállalkozásotokon) fontos, hogy mindig kéznél legyen egy megbízható személy (nagymama, nagynéni, nagybácsi, unokatestvér stb.), akire számíthattok.

Lehet,hogy bűntudatot érzel, de vannak olyan időszakok, amikor egy sürgős konferencia hívás vagy találkozó a leendő ügyféllel nem teszi lehetővé, hogy a gyerekeddel legyél. A megfelelő gyerekfelügyelet biztosítja, hogy valaki mindig legyen vele, elhozza a suliból, vacsorát adjon stb., amíg te újra át nem veszed a gyeplőt.

3. Állj készen a munkára, amikor csak lehet!

A vállalkozói lét azt jelenti, hogy lehetőséged van a családot az első helyre helyezni. Ha a gyereked iskolai fellépése, vagy sportmérkőzése miatt hanyagolnod kell a munkád, szabadon megteheted. Csak tudd, hogy ez azt jelenti, hogy mindig készen kell állnod arra, hogy ezt az időt ledolgozd, hogy utolérd magad.

Ha az egyetlen alkalom, amikor ötletelhetsz a vállalkozásoddal kapcsolatban akkor van, amikor a gyermeked alszik, akkor ebben az időszakban kell megvalósítanod mindezt. Állj készen a munkára, amikor csak lehet, hogy megvalósítsd az álmaid, miközben a családod marad továbbra is az első.

4. Legyenek reális terveid!

Annak érdekében, hogy gyereket nevelhess és vállalkozást vezess, elengedhetetlenül szükséges lesz egy menetrendre. Az üzleted nem fog egyik napról a másikra növekedni, sokat kell vele dolgoznod, így kiemelten fontos a jó időbeosztás.

Ezek a tervek segíteni fognak a vállalkozásod céljainak elérésében, illetve megmutatják a családodnak is, hogy mikor vagy elérhető és mikor vagy elfoglalt. Ezzel szervezett légkört teremthetsz otthon.

5. Minőségi apa/anya idő!

A gyerekednek szüksége van figyelemre és az idődre, hogy érezze a szereteted. Tudnia kell, hogy számíthat rád, ha szükséges. A strukturált és biztonságos légkör megteremtése elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyereked fizikailag, szellemileg és érzelmileg is megfelelően fejlődjön. Ezért fontos, hogy minőségi apa/anya időt tölts el vele.

Mindez magában foglalja, hogy együtt vagytok az étkezéseknél, megkérdezed milyen napja volt, foglalkozol a problémáival, aggodalmaival, valamint hogy a szabadidőtökben is együtt vagytok.
Sok család számára hasznos és bevált szokás, hogy kijelölnek egy napot a héten, amikor mindenki elszakad a telefontól, munkától, számítógéptől stb és a családdal együtt töltenek időt. Társasozzatok, nézzetek meg egy filmet, menjetek el kirándulni stb. Ez az együtt töltött idő erősíti a szülő-gyerek köteléket és emlékezteti a gyermeked, hogy fontos számodra.

6. Ne szorítsd háttérbe a családod!

Amikor vállalkozást vezetsz természetes, hogy azt szeretnéd, hogy az ügyfelek és az alkalmazottaid is professzionális fényben lássanak téged. De ez nem azt jelenti, hogy a családod háttérbe kell szorítanod. Minél nyitottabb vagy a családoddal, pároddal és az igényeikkel kapcsolatban annál jobban fognak megérteni az ügyfeleid és a munkatársaid is, ha időt szeretnél megtakarítani, hogy velük lehess.

A gyereknevelés és a vállalkozás felépítése,vezetése nem mindig egyszerű, de nem is mindig nehéz. A fenti hat tipp a kulcsa a sikeres gyereknevelésnek és a virágzó üzlet építésének.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása