Hogyan változtathatod a rossz szokásaid üzleti előnnyé?

2018. október 10. 07:30 - Life Advisor

secretary-338561_640.jpgHa te is a "többséghez" tartozol, akkor valószínűleg időről időre panaszkodsz a gazdaságról, a piacról, arról, hogy a dolgok milyen gyorsan változnak, vagy, hogy nincs elég időd. A nyafogás azonban nem oldja meg a problémákat. Ehelyett érdemes lenne arra koncentrálnod, hogy elkerül a dolgok vagy mások hibáztatását, a panaszkodást. Így teljesen más megvilágításba kerülnek a dolgok, amelyek akár azt is lehetővé teszik, hogy a rossz szokásaid üzleti előnnyé változtasd.

Milyen rossz szokásaid vannak?

Mindenki a legkülönbözőbb rossz szokással rendelkezik, de az üzleti világban ezek a leggyakoribbak :

  • A fókusz hiánya : Minden egyes nap lesznek olyan dolgok, amelyekről eltervezted, hogy megcsinálod, de kifogytál az időből vagy a zavaró tényezők befolyásoltak. De ha őszintén megnézed, volt elég időd és lehetőséged is, csak a fókusz hiányzott.
  • Túlságosan kedves vagy : Hányszor vállaltál el egy projektet csak azért, mert megsajnáltad az ügyfelet? Ez azonban hosszútávon rossz hatással lesz az üzletedre és a saját személyiségedre is.
  • Nem tartod be,amit megígérsz : Függetlenül attól, hogy mit mondtál a csapatodnak, az ügyfeleidnek vagy a beszállítónak, ha a szavaid nem tükrözik a tetteid, akkor előbb-utóbb hiteltelenné válsz.
  • Elhalasztod a lehetőségeket : Sokan panaszkodnak, hogy nincs elég pénz,támogatás stb., amikor valamit csinálnának, valójában azonban csak nem fogadod el ezeket a lehetőségeket.

Gondolj csak bele, hogyan tudod ezeket a rossz szokásokat megváltoztatni.

  • Ha létrehozol olyan szokásokat, amelyek fejlesztik a fókuszod --> Sokkal produktívabb leszel, ugyanannyi időt felhasználva
  • Ha megtanulod, hogyan hozz létre kedvesen határokat --> Fejlődhet az egész vállalkozásod és az üzleti kapcsolataid
  • Ha nyomon követed az ígéreteid --> Kevésbé leszel feszült és túlterhelt
  • Ha kihasználod a lehetőségeid --> Több pénzt fog keresni, és pozitív energiákat kaphat az egész üzleted és magánéleted is.

Szüntesd meg ezeket a rossz szokásokat

Az évek során rengeteg rossz szokásomat sikerült megváltoztatnom és rengeteg praktikát próbáltam ki, amelyek közül nektek a legjobban működő technikákat szeretném most megmutatni.

  1. Sprint (a produktivitáshoz)
    Egy nagyon hatékony módszer. Ha lehetőséged van, akkor egy-egy munka folyamatot ejtsetek meg egy kávézóban vagy egy irodán kívüli helyen. Nem mulatni mentek, ugyanúgy dolgoznotok kell. Osszátok fel az időt 40-45 percre, ne beszéljetek, mindannyian csak a feladatra koncentráljatok. Ezután nézzétek meg, hogy ki mire jutott, majd tartsatok 10 perces szünetet és így tovább. Ezek az úgy nevezett kis sprintek hihetetlen jól tudnak működni.

  2. Egy apró feladat (a rossz szokások megszüntetéséhez)
    Ezt két különböző barátommal is megcsináltam. A lényeg, hogy olyan rossz szokást találjatok, amely mindkettőtök életében jelen van. Ezután adjatok egymásnak egy új szabályt vagy szokást, amit két hétig követnetek kell. Fontos, hogy alkalmazzátok a SMART célkitűzést : specifikus,mérhető,megvalósítható,tervezhető legyen.

  3. Alacsonyan lógó gyümölcs (ahhoz,hogy megragadd a lehetőségeket)
    Egyszerűen készíts egy listát azokról az emberekről, akikről már tudod, hogy illeszkedik a célpiacodba, de még nem dolgoztatok együtt. Illeszkedik a célpiacodba, de már egy ideje nem dolgoztatok együtt. Szerezz olyan szaktudást, amely nem engedi, hogy legközelebb bizonytalan helyzetbe kerülj.
    Ezután már csak annyi a dolgod, hogy felkeresd ezeket az embereket és újra elkezd kiépíteni a kapcsolataidat, vagy feléleszteni őket. Lehet,hogy szembe kell nézned egy-két elutasítással, de jó pár együttműködésre is szert tehetsz. Annál biztos többet, mintha ki se próbálnád ezt a gyakorlatot.

  4. Minimum elvárások
    Ha úgy gondolod, hogy a rossz szokásaid azt jelentik számodra, hogy túl gyakran mondasz igent, amikor nemet kellene, akkor ez a gyakorlat remekül működik majd. Csak a minimum elvárások és kritériumok listáját kell összeszednek. Mond azt magadnak, hogy bármikor megfogod csinálni, azonban ehhez erre és erre van szükséged elsőként. Oszd meg ezeket a szabályokat a barátaiddal,kollégáiddal is.

Remélem, hogy most már te is motiváltabbnak érzed magad és elfelejtetted a kifogásaid.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása