Mit mondj magadnak nehéz időkben?

2018. szeptember 14. 07:30 - Life Advisor

guy-2617866_640_1.jpgMindannyian keresztül megyünk nehéz időszakokon. Néhány példa az én életemből. Több egymást követő szakítás, az első vállalkozásnak is beindítható hobbim bukása, megtorpanás a karrieremben, állandó stressz. A felsorolást lehetne folytatni, és gondolom a te listád is hasonlóan hosszúra nyúlna. Nem azokról a nehéz időszakokról van szó, amelyeket garantáltan elkönyvelhetsz és ezt te is tudod jól, hiszen rákattintottál a cikkre. Ami igazán fontos, hogy ezekben a nehéz időszakokban mint mondasz magadnak.

1. Vége lesz!

Nem létezik olyan esemény az életedben, amely örökké tart. Lehet, hogy ma igazán kemény napod volt, de ez nem tart örökké. Néha megtévesztjük magunkat azzal a mondattal, hogy " Ez már mindig ilyen lesz!".

Miért történik ez velem? Már megint itt tartunk?

Ezek a negatív gondolatok azt mondják az agyunknak, hogy a dolgok sosem fognak jobbá válni. Amikor ezeket a kifejezések sokszor mondjuk, idővel elkezdünk hinni nekik. A nehéz időszakokban úgy érezheted, hogy az élet szándékosan megszívat.

Az, hogy ezek a gondolatok elhagyják a fejed, a legjobb, ha tudatosítod magadban, hogy ennek is vége lesz. Egy nap, egy hónap vagy egy év múlva, már egy egészen más élethelyzetben leszel. Semmi sem tart örökké, hacsak nem hagyod, hogy a gondolataid rabul ejtsenek ebben a nehéz időszakban.

2. Ez a helyzet csak erősebbé tesz!

Amikor a nehéz időszakokra úgy tekintesz, mint olyan lehetőségekre, amelyek erősebbé tesznek, a helyzet teljesen megváltozik. Hirtelen a jelenlegi helyzeted olyan lesz, mint az edzőteremben. Az ismétlések és a küzdelem fáj, de ha folytatod, akkor mentális és fizikai erővel végződik.

  • Megküzdöttél a rákkal? Remek, akkor soha nem fogod természetesnek venni az egészséged.
  • Elvesztetted egy szerettedet? Akkor ezek után átértékeled a kapcsolataidat a szeretteiddel és szorosabbá válhat a kapcsolatotok.
  • Elvesztetted a munkád? Új helyen dolgozhatsz, megismerheted és felfedezheted a rejtett képességeid.

Nehéz időszakok nélkül, nem szerezhetsz olyan képességeket, amelyek segítenek megküzdeni ezekkel.

3. Haladj tovább kis lépésekkel!

A nehéz időszakok olyanok lehetnek, mint a mocsár. Ha nem haladsz, akkor elsüllyedsz. A legjobb dolog, amit nehéz időszakokban tehetsz, hogy apró lépésekkel ugyan,de haladsz tovább előre.

Előfordulhat, hogy ezek a kis lépések kellemetlenek lesznek, de ekkor sem szabad feladnod.

4. Csak egy valakire van szükséged!

A nehéz időszakok gyakran megkövetelik, hogy valaki higgyen benned. A tapasztalataim szerint csak egy valakire van szükségünk.

Egy ember, aki hisz az ötletünkben, aki szeret, aki keresztül ment már hasonló helyzeten. Ez a személy létezik, csupán meg kell találnod. A coachingok során én pontosan ilyen embereknek segítek. Hiszem, hogy minden ember képes megváltoztatni az életét, és a végén mindig be is bizonyosul az igazság.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása