A 4 legrosszabb reggeli szokás, amit azonnal abba kellene hagynod!

2018. szeptember 10. 07:30 - Life Advisor

man-1943586_640.jpgFeltűnt már, hogyha kipihenten és nyugodtan ébredsz, akkor az egész napod is nyugodtan és gördülékenyen halad. Ha pedig kialvatlanul, késésben, kapkodva és már korán reggel fejvesztve rohangálsz, akkor az egész napod képes egy hatalmas káoszhoz hasonlítani. A reggel igenis meghatározza az egész napod. Nagyon fontosak tehát a reggeli rituálék, azonban én most a 4 legrosszabb reggeli szokást szeretném veled megismertetni, amit azonnal hagyj abba, ha magadra ismertél!

1. Desszert reggelire!

Nem a sajttortára és a süteményekre gondolok elsősorban, hanem a gofrira, a palacsintára, a müzlikre vagy manapság már reggeli szeleteknek hívott cukorra és szénhidrátokkal teli dolgokra. Ezek bár finomak, nagy mértékben megdobják a cukorszinted, a hatásuk azonban csak 1-2 óráig tart. Mi jön utána? Éhség, idegeskedés,stressz és még többet fogsz enni.

2. Kényszerből reggelizni!

Felkelünk és tudatosítjuk magunkban, hogy reggeliznünk kellene, hiszen mint ahogy mondják is, a reggeli a legfontosabb étkezés. Nos, lehet,hogy ez sok emberrel így van, vannak azonban, akik nem szeretnek reggel enni és arra kényszerítik magukat,hogy egyenek, amivel valószínűleg többet ártanak. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne időszakos böjtölésbe kezdened.

Az időszakos böjtölésnek több fajtája van, a legnépszerűbb a 16/8 -as módszer, melynek lényege, hogy az első és az utolsó étkezésünk között maximum 8 óra teljen el. Ezután egy teljes 16 órás koplalási ciklus következik.

Ne kényszerítsd magadba tehát a reggelit, ha ez nem a te életstílusod, inkább mérlegeld az egyéb lehetőségeket is.

3. Kihagyni a reggeli testmozgást!

Tudom, nem mindenki egy reggeli személyiség, de érdemes mérlegelned, hogy előbbre állítod az ébresztő órád és végzel egy kis reggeli testmozgást.

A reggeli edzés segít felébreszteni a testet és a szellemet, beindítja az anyagcserét, több kalóriát fogsz elégetni napközben és produktívabb leszel.

4. Meginni egy halom cukrot!

Kávé tejjel, két cukorral! Jó napindító lehet, de ha folytatjuk a cukros löttyök bevitelét a szervezetünkbe, akkor anélkül fognak felfutni ránk a kalóriák, hogy észre sem vesszük és még azelőtt, hogy bármilyen szilárd ételt ettünk volna.

Természetesen a megfelelő folyadékfogyasztásra mindennap figyelned kell, de amennyiben lehet, messziről kerüld el a cukros és kalóriadús üdítőket és a cukros kávét.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása