5 szabály, amellyel gyökeresen megváltoztathatod az eddig életed!

2018. szeptember 08. 07:30 - Life Advisor

city-1487891_640.jpgBizonyos szabályok, elvek, a minták olyan horgonyhoz hasonlító dolgok, amelyek leterelnek minket arról az útról, amely egyébként a vágyott életünkhöz vezetnének. Ezek a pontok ugyanis azokból táplálkoznak, hogy mit látunk a környezetünkben és hogy más embereknek milyen hatása van a mi életünkre. Ahelyett, hogy ezek útjelzőként mutatnák az utat az elérni kívánt életed felé, leterelnek róla egy olyan útra, amelyet inkább nem is szeretnél megtapasztalni.

Az alábbi 5 szabály azonban a siker felé vezethet téged is :

1. Legyél nyitott!

Legyél nyitott új dolgok megtanulására, új perspektívák megismerésére. Legyél nyitott arra, hogy elengeded azokat a tévhiteket, amelyek akadályoznak az életben. Legyél hajlandó leülni valakivel beszélgetni, aki teljesen más életfelfogással rendelkezik. Más életet élő embertől rengeteget fogsz tudni tanulni és csak hasznodra válhat.

Amikor a nyitottságról beszélek, nem azt szeretném mondani, hogy kizárólag más emberek véleményét és tanácsát fogadd meg. Arról van szó, hogy legyél hajlandó más szempontokat, nézeteket is meghallgatni, amelyekből később kiderülhet, hogy a te életedben is alkalmazhatóak és megfontolandóak.

Az életben akkor fogsz tudni igazi sikereket elérni, ha nyitott vagy legyen szó tanulásról, fejlődésről, boldogságról vagy a sikerről.

2. Ne bujkálj!

Sem téged, se másokat nem szolgál, ha csak kicsiben játszol és állandóan visszahúzódsz. Ha igazán értenéd, hogy milyen rövid is az élet, akkor nem csinálnád ezt. Amikor visszahúzódunk és rejtőzködünk nem csak magunknak okozunk sebeket, de a környezetünknek is. Nem szabad elhinned, hogy a problémáid és a fájdalmaid senki nem fogja megérteni.

Sokszor érezhetjük úgy, hogy a bennünk lévő gondolatok és az életünk maga is annyira egyedi, hogy senki nem tud vele azonosulni. Valójában azonban, amikor eldöntöd, hogy nem rejtőzködsz többé, lehetőséget teremtesz arra, hogy megoszd másokkal a tapasztalataidat, sőt ráébredsz, hogy másoknak is vannak hasonló problémái, mint neked, más is járt már úgy, mint te.

Légy te a változás, amit a világban látni szeretnél! /Gandhi/

3. Élj a jelenben!

A következő lépésnél és a következő lélegzetvételnél, legyél jelen az életedben és a környezetedben. Legyél együtt azokkal, akik szeretnek és közel állnak hozzád.

A mai technológiáknak köszönhetően rendkívül egyszerű, hogy ne éljünk a jelenben, hogy ne legyünk azokkal, akik igazán fontosak számunkra. Egy dolog fizikailag ott lenni és más hogy tényleg a jelenben vagyunk ott, telefon, zavaró tényezők nélkül.

A jelenlét azt hozza magával, hogy távol vagyunk a múlttól és a jövőtől is. Az a pillanat,amikor visszamegyünk a múltba és újra átéljük azokat az eseményeket, amelyek megtörténtek velünk vagy éppen ellenkezőleg túl messzire megyünk a jövőben, megbénít minket.

Nincs más időnk, mint a most. A jelenben kell lenned, függetlenül attól, hogy mit csinálsz. Tedd meg mindazt, ami jelenleg nagyon fontos számodra. Ahhoz, hogy megkapd azt az életet, amit szeretnél, hogy megteremtsd azokat a kapcsolatokat, amelyekre tényleg szükséged van és megteremtsd a karriert, amelyről mindig is álmodtál, jelen kell lenned, hogy eltudj indulni a kívánt dolgok felé.

4. Adj bele mindent!

Milyen lenne az életed, ha tényleg minden beleadnál? Nem csak arról van szó, hogy a lábujjaid beledugod a vízbe és megnézed milyen, hanem úgy igazából belegázolsz a vízbe mindenestül.

Ha belegondolsz, biztos találsz egy olyan területet az életedben, ahol ezt már meg is tetted. Valami belül teljes gőzzel bekapcsolt. Megtetted amire szükséged volt és meglett az eredménye. Legyen szó fogyásról, diplomáról, nyelvvizsgáról, jogosítványról, pénzügyi stabilitásról, építkezésről stb.

Visszatekintve az életünkbe láthatjuk, hogy voltak időszakok, amikor tényleg mindent beleadtunk és voltak, amelyeket így utólag megvizsgálva nem teljes gőzzel végeztünk.

Kevesebbet tenni is több, mint amit a legtöbb ember tesz, így sokszor ezzel nyugtatjuk magunkat. Ahhoz azonban, hogy ténylegesen élj, mindent bele kell adnod, tetőtől talpig, teljes gőzzel és óriási szenvedéllyel,motivációval.

5. Soha ne add fel!

Vidd véghez, amit elkezdtél! Akkor is, ha elsőre nem kaptad meg azt, amit terveztél. Be kell tartanod a saját magadnak tett ígéretet, meg kell tenned érte mindent.

Ha valamit nagyon meg akarsz csinálni, akkor csináld meg! Ha megbotlasz, ha esik az eső, ha elbuksz, akkor kelj fel, porold le magad és soha ne add fel!

A fenti 5 szabály neked és környezetednek is pozitív változásokat hozhat az életébe. Ha követed őket, akkor egy teljesen új világ lesz elérhető számodra, tele lehetőségekkel.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása