3 kérdés, amit ne tegyél fel magadnak, ha boldog és sikeres akarsz lenni!

2018. augusztus 14. 07:30 - Life Advisor

light-bulb-1042480_640.jpgGyakran olvashattad a blogon is, hogy a megfelelő kérdés feltétele és megválaszolása kulcsfontosságú a siker érdekében. De talán ugyanilyen (vagy nagyobb) jelentőséggel bírnak azok a rossz kérdések - vagy rossz időben feltett jó kérdések - melyek hatására elveszíthetjük a fókuszt és a motivációt. Íme 3 kérdés, amelyet ne tegyél fel magadnak többet.

 

1. Hogyan tudom megcsinálni?

Egyszer egy fiatal gyakornok dolgozott egy hihetetlenül sikeres előadónak. Az előadó volt a fiatal srác mentora, akinek mindig ezt a kérdést tettel fel : "Hogyan tudok olyan sikeres lenni, mint te?" A mentor válasza pedig újra és újra ugyanaz volt : "Még nem állsz készen!".

Ez folytatódott néhány éven keresztül, amikor is a fiatal gyakornok teljesen frusztrált lett és közölte a mentorával : "Megfogom csinálni és sokkal jobb leszek, mint te!" A mentor azt válaszolta : "Most már készen állsz!"

Ennek a kis rövid történetnek a lényege, hogy a hogyan-al való foglalkozás gyakran állóvízbe sodor minket és egyáltalán nem cselekszünk a céljaink érdekében. Nyilvánvaló, hogy tennünk kell valamit, tanulnunk és cselekednünk kell, de az első lépés, hogy elkötelezzük magunkat a céljaink,vágyaink,álmaink iránt.

Az elkötelezettség az első lépés, ha ez megvan, akkor már a hogyan-al nem is kell foglalkoznod.

2. Ez a szenvedélyem?

Biztos megszeretnéd találni a szenvedélyed, hiszen ez is hozzá tartozik a boldog élethez.A szenvedély és a kiteljesedés azonban, csak a siker felé vezető kemény munka után jön.

Steve Jobs 1975-ban az Apple társalapítójaként sokkal inkább a spiritualitásban és a meditációban találta meg a szenvedélyét, mintsem a számítógépek és a technika világában. Ennek ellenére folyamatosan képezte magát, tanult, kihasználta a lehetőségeit, nyitott volt új dolgok elsajátítására és lám, elképesztő sikereket ért el.

Nem azt akarom mondani, hogy olyan dologgal kellene foglalkoznod, amit nem szeretsz, viszont az esélyt mindenképpen érdemes megadnod számodra ismeretlen dolgoknak is, hiszen kemény munkával bizony te is hasonló sikereket érhetsz el.

3. Én vagyok a megfelelő személy erre?

Persze mindannyiunknak vannak képességei és mindenki jó valamiben. Nyilván nem mindenki rendelkezik megfelelő fizikummal és képességgel, hogy egy kosárcsapatot világbajnoki szintre vigyen. Az, hogy te megfelelő vagy-e erre, gyakorlatilag a múltadból táplálkozik.

Az igazság ugyanis az, hogy egyikünk sem tökéletes, azonban ha elkötelezted magad a sikernek és az álmaidnak, akkor igenis a megfelelő emberré válasz.

Talán még nem hiszed el, hogy te leszel a következő sikeres író, vállalkozó, híresség stb. Ez rendben is van. A hit majd a tapasztalatokkal és a sikerekkel jön, amelyek mindegyike azzal kezdődik, hogy nem teszed fel többé magadnak ezt a kérdést.

Mindhárom kérdés ésszerűnek tűnik ugyan, de mint mondtam, csupán eltántorítanak a sikereidtől és az álmaid megvalósításától. Mindig több lesz az, amit meg kell tanulnunk és mindig több kérdés merül fel bennünk, mint amennyire a válaszokat tudjuk. Mindazonáltal a rossz kérdések, nagy kerülőutat eredményeznek a siker felé.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása