Öld meg ezt a 7 szokást és boldogabb leszel!

2018. augusztus 06. 07:30 - Life Advisor

smoking-1104336_640.jpgMi okozza a rossz szokásokat? Nos, elsősorban az unalom és a stressz. Ahelyett, hogy megbirkóznánk az unalommal és a stresszel, úgy alakítunk ki rossz szokásokat, hogy elkerüljük a kötelezettségeinket, amelyek nyomást gyakorolnak ránk. Ezek a rossz szokások a legfontosabb dolgokat figyelmen kívül hagyják az életben. Csökkenti a fejlődés esélyeit és törli az előrelépés szót a szótáradból. Ha még soha nem olvastál vagy beszéltél senkivel a rossz szokások természetéről, arról, hogy hogyan tudsz tőlük megszabadulni, akkor valószínűleg nem tudod, hogy csak ki kell őket cserélni. Helyettesítsd a rossz szokásokat egy jóval. De előtte nézd meg azt a 7 szokást, amelyet azonnal el kell hagynod az életedből.

1. Túlzott alkoholfogyasztás

A májproblémák, az elhízás, a fáradtság, a szédülés akár az alkohol fogyasztásnak is köszönhető. Az alkohol számos kórházi kezelést hoz maga után és a legtöbb esetben akár halált is okozhat.

Korlátozd tehát az alkoholfogyasztásod, hogy megelőzd ezeket a problémákat. Természetesen az alkohol egészséges mennyiségben elfogadható, de attól a pillanattól kezdve, amikor ez függősségé alakul, negatív hatást gyakorol az életedre ugyanúgy, mint bármely függőség.

2. A telefonod

Nagyon köszönjük annak, aki kitalálta a push értesítéseket. Az emberek manapság azonnal reagálnak, legyen szó egy facebook kommentről, vagy egy instagram bekövetésről. De tényleg ezek nagyobb prioritást kell, hogy élvezzenek bármely más dolognál az életben?

Mindez csak megakadályoz téged abban, hogy a közvetlen környezetedre figyelj, mivel jobban aggódsz a virtuális térben kialakított személyiségedre. Tedd le a telefonod és beszélgess a körülötted lévő emberekkel.

3. Kevés alvásidő

Ha rendszeresen kevesebb, mint 7 órát alszol, akkor különböző betegségek kialakulására számíthatsz. Megölheti a libidódat, befolyásolhatja a gondolkodásod és a memóriád, sőt akár depresszióhoz is vezethet. Felejtsd el a késő esti vacsorákat vagy a hajnalig tartó show műsorokat. Pihend ki magad, hiszen képesnek kell lenned arra, hogy megfelelő energiával megéld a mindennapokat.

4. Más emberek véleménye miatti aggódás

Erről már mindenki hallott, de ennek ellenére rendszeresen el kell mondanom. Értsd meg, hogy egyszerűen lehetetlen megfelelni mindenkinek. A jó hír, hogy nem is kell. Ha arra pazarlod az energiád és az időd, hogy mindenkinek megfelelj, előbb utóbb boldogtalan és depressziós leszel. Ehelyett próbáld meg kifejezni a véleményed, tanulj meg nemet mondani és kezdj el hinni önmagadban.

5. Ülés

Ha a nap folyamán sok időt töltünk ülve, annak számos negatív egészségügyi hatása lehet. Egész napos üléssel ugyanis az izmaid ellazulnak, az immunrendszeres gyengül, ráadásul növekszik az elhízás és a cukorbetegség kockázata.

Az emberek többsége 6-8 órán keresztül ül az irodában, majd hazamegy és leül, hogy pihenjen. Ekkor az anyagcsere akár 90%-al is lelassulhat. Ezt azért gondold meg, amikor legközelebb az egész napod ülve töltöd.

6. A konfrontáció kerülése

Ha folyamatosan próbáld elkerülni a konfliktusokat és a problémák megoldását, akkor előbb-utóbb passzív-agresszív életmódba fogsz kapcsolni. Igen, a problémákkal való szembenézés kényelmetlen lehet, homokba dugni a fejünket azonban csak a problémák súlyosbodását eredményezheti.

Amikor konfliktust kell rendezned kerüld a telefonos és az e-mailes megbeszéléseket, hiszen így nem láthatod a másik fél arcát és reakcióit, ráadásul személyesen megbeszélni sokkal egyszerűbb és gyorsabb mindkét fél számára.

7.Halogatás

Tegye fel a kezét, aki ebben nagy spíler! :) A halogatás a lehetőség gyilkosa. A halogatás időszakában felborul az egyensúly aközött amiket meg akarunk csinálni és aközött a dolgok között, amire szükségünk van. Ez a viselkedés stresszhez, elszalasztott lehetőségekhez vezet és az önbecsülés csökkenésével járhat.

Készíts egy tervet és gondold át, hogy hogyan fogsz reagálni az unalom és a stressz okozta negatív szokásokra. Válassz helyettük egy olyan szokást, amely hasznos a számodra. Mindössze annyit kell tenned, hogy a kezedbe veszed a saját életed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

 

komment
süti beállítások módosítása