Ezt kell tenned, ha elhagyott a motiváció!

2018. június 26. 07:30 - Life Advisor

park-bench-771653_640.jpgMindketten tudjuk, hogy milyen az, amikor motivált vagy. Úgy érzed semmi sem állíthat meg, bármit megtehetsz és bármi megtörténhet. A motiváció azonban folyamatosan változik, hiszen mindig lesz valami új, ami motivál ahhoz képest, mint akkor amikor belevágtál valami egészen újba. A probléma akkor van, amikor az emberek nem olvasnak ilyen blogokat és nem hisznek a motiváció erejében, csak kifogásokat keresnek, hogy miért nem változtatnak.

Nem vagyunk azonban egyformák. Az ilyen posztokat és a blogot is többségében kétféle típus olvassa :

  1. Motiváltnak érzed magad, de szeretnél meggyőződni arról, hogy a motiváció nem fogy ki az életedből és megtudod őrizni a folyamatos pozitív eredményeket az életedben.
  2. Nem érzed magad motiváltnak, de sokat hallottál már róla és úgy érzed, hogy itt megtalálod a kapaszkodót, ami az álmaid eléréséhez vezet.

Nekem is volt sokszor olyan időszakom, amikor nem láttam a motiváció értelmét. Nem gondoltam volna, hogy mekkora erő rejlik benne és hogy mekkora gyorsítást tud eredményezni az életemben. Aztán rájöttem, hogy nem is kell hinni benne, meg kell tapasztalni.

Úgy gondolom, hogy az elkötelezettség és a motiváció kéz a kézben jár. Sokan motiváltak ugyan, de nem elkötelezettek az álmaik iránt, ezért eredményeket sem érnek el. Vegyük például azt, hogy szeretnél lefogyni. Elmész egy edzésre mert motivált vagy. Személyi edzővel lenyomjátok az első közös edzést, ami valójában bár feltöltött, de kétségekkel tölt el, hogy vajon folytatod-e. De mi történik akkor, amikor szembesülsz vele, hogy ezt folytatnod kell,ha eredményeket akarsz? Csak az fogja folytatni, aki motivált, vagy az aki elkötelezi magát?

Így van, az aki elkötelezi magát. És mi történik, amikor jönnek az eredmények?

A motiváció nagyobb mértékben jön vissza, mert megcsinálták, a sikerük és az eredményeik az elkötelezettségnek köszönhetően érkeztek meg. A motiváció nagyszerű eszköz. Ha motiváció nélkül kellene elérni a céljainkat, akkor nem járulna hozzá annyi szenvedély. Tehát a motiváció és az elkötelezettség együtt működik a legjobban.

Döntést hoznak, amikor motiváltak és elkötelezik magukat a döntéseikkel kapcsolatban.

Akár azt hiszed képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!

Az elkötelezettség egy feloldozhatatlan ígéret és választás, amit 100%-osan teszel, akkor is, ha még nem látod a holnapod. Az elkötelezettség azonban olyan döntések meghozatalára késztet, amely akkor is továbblendít, ha szünetet tartanál, vagy ha túlterheltnek érzed magad.

Mi motivált téged régebben?

Néha visszamész a múltba és látod, hogy mi volt azelőtt. A korábbi motivációd azonban horgonyként visszatarthat téged a ebbe a lelkiállapotba. Az érzelmek és a gondolkodásunk szabályozása azonban hatalmas kulcsa a sikernek.

Fontos tudnod, hogy mi indítja be a motivációd és mire van szükséged ahhoz, hogy motivált lelkiállapotba kerülj.

A környezetedhez való alkalmazkodás

A legtöbb ember számára a környezet, nem mindig a legjobb motivációs forrás. Tudnod kell ugyanis, hogy a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Nézd meg tehát ezt az 5 embert. Mi a motivációs szintjük? Milyen az anyagi helyzetük, a magánéletük, az egészségi állapotuk? Vagy felfelé húznak téged ezek az emberek, vagy pedig épp ellenkezőleg akadályoznak és visszahúznak téged.

Az élet egyetlen célja, hogy azok legyünk, akik vagyunk, és azzá legyünk, akik lehetünk.

Nézd meg a hálózati marketing rendezvényeket például. Ha helyi,regionális vagy nemzetközi rendezvényeket szerveznek, akkor az embereket folyamatosan olyan környezetbe terelik, ahol megváltozhatnak, tanulhatnak, és megmutathatják magukat és a vállalatot is sikeressé tehetik.

Ezt mindennap képes vagy a saját életedben is létrehozni azzal, hogy olyan emberekkel veszed körül magad, akik motiválnak téged azzal, hogy te is a legjobb legyél. Ha motivált emberek vesznek körül, az téged is motiválni fog.

Legközelebb pedig, amikor a motivációd kezd kifogyni, emlékezz arra, hogy mit olvastál ezen az oldalon.

Te mit csinálsz, ha elveszíted a motivációt? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása