8 ok, amiért még mindig egy helyben toporogsz!

2018. június 08. 07:30 - Life Advisor

one-3109447_640.jpgOké, tehát nincs pénzed. Lehet, hogy adósságod is van és igazán szeretnél egy olyan karriert amit örömmel csinálsz, és amire büszke vagy? Vagy éppen olyat, ami sok pénzt termel? Nos, akkor lehet, hogy ez a cikk neked szól. Mindannyian sok pénzt és bevételt szeretnénk, de a legtöbb ember,aki ezzel a céllal rendelkezik, küzd hogy bárhová is eljusson. Mindaz, ami bennük van pedig nem más, mint a kétség. Kétség, hogy mások miért képesek elérni amit ők nem? Íme 8 ok, amiért még mindig egy helyben toporogsz.

1. Túl könnyen feladod!

Az első fél vagy egy év egy vállalkozás, weboldal, karrier vagy bárminek az elkezdésével kapcsolatosan "csak egy teszt." Az elkötelezettséged kerül górcső alá és az, hogy mennyire szereted, amit csinálsz.

Ebben az időszakban tapasztalatokat, kudarcokat fogsz megélni, de ez mind része a tesztnek és ha bizonyítani szeretnéd, hogy hosszú távon is kitartasz a céljaid mellett és hogy megérdemled a kívánt dolgokat, akkor szükséged lesz annak bizonyítására, hogy ez tényleg így van.

 

2. Kevés a motivációd!

Túlságosan sok ember van ezen a világon, aki csak ölbe tett kézzel üldögél és csak azt mondja : bárcsak gazdag lennék, bárcsak több fizetésem lenne és egyéb szemetet, amire csak várnak és várnak és várnak.

A sikeres emberek nem kívánnak dolgokat, remélve, hogy egyszer majd megérkezik a sült galamb. Ők azok, akik kevesebb időt töltenek kívánságokkal és több időt töltenek cselekvéssel. Ha valamit tényleg akarsz, akkor azt szívből, lélekből kell akarnod. Ne csak az motiváljon, hogy majd (talán) jön valaki, aki megadja neked, amit akarsz.

Csatlakozz a Facebook oldalunkhoz, ahol mindennap részesülhetsz a napi motivációs dózisodból!>>>

 

3. A televízió a szerelmed!

Amikor fiatalabb voltam imádtam a Need for Speed játékokat. Az álomautóm is a Lamborghini Murciélago lett, de egy kevésbé gyakori kék vagy zöld színben. Aztán egyszer csak keresgéltem a Google képtárban és rábukkantam egy különleges képre, amin ez állt :

Tudod, miért nincs Lamborghini reklám a tévében?
Mert, aki megtud venni egy ilyen kocsit, az szerinted mennyit csücsül a tévé előtt?

Az igazság ugyanis tényleg az, hogyha a tévét nézed, akkor alapvetően más emberek életét figyeled, ahelyett, hogy kimennél és létrehoznád a sajátod. A tévé nem az igazi élet. Kapcsold ki és kezdj el élni!

 

4. Az alvás a legjobb barátod!

Ha tényleg gazdag és sikeres akarsz lenni, de még mindig több, mint 8 órákat alszol, akkor értékes időt veszítesz. A 6-7 óra alvás tökéletesen elég, így bőven marad idő az álmaidért dolgoznod.

Ha ma este aludni mész, állítsd át az ébresztőd egy órával előrébb és helyezd el az órát,telefont olyan helyre, amihez reggel fel kell kelned, hogy elhallgattasd. Ébredés után pedig csinálj magadnak egy kávét, menj el futni vagy tegyél meg bármit, azért, hogy magaddal foglalkozz és közelebb kerülj az álmaidhoz.

 

5. Rossz szokásokat dédelgetsz!

Dohányzás, alkohol, tv, állandó Facebook böngészés és más szarságok biztosan nem lesznek jó hatással az életedre. Ha személyes fejlődés a célod, akkor bizonyos területeken változtatnod kell és fel kell hagynod a rossz szokásokkal. Hagyd el ezeket és kezd el valóban javítani az életed.

Melyik a könnyebb : kialakítani egy új szokást, vagy felhagyni egy régivel? >>>

 

6. Rossz társasággal vagy együtt!

Ezt már többször kiveséztük, de nem lehet elégszer. A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Mindenkinek érdemes megkérdezni, hogy tényleg a jelenlegi társaság a legjobb számára? Persze lehet jókat tudnak nevetni, ökörködni és bulizni. De vannak álmaik,céljaik és törekvéseik, hogy ezeket megvalósítsák?

 

7. A szád jár és nem a kezed!

Ismered azt az érzést, amikor megfogalmazódik benned egy ötlet, de nem kezdesz neki, mert folyamatosan próbálod tökéletesíteni? Egyszer csak azon kapod magad, hogy rengeteg idő eltelt és még mindig nem csináltál semmit és nem értél el semmit, amit szerettél volna.

Hidd el, hogy a sikeres emberek ötletei sem voltak már rögtön elsőre tökéletesek. Egyetlen ötletből indulnak el, amelyet kemény munkával formálnak tökéletessé.

 

8. Nincs terved!

Az egyik leggyakoribbat hagytam a legvégére. A tervezés hiányát a coachingok 90%-ban tapasztalom. Fontos, hogy tisztában legyünk, hogy mit szeretnénk elérni és ezt meg is tervezzük. Ehhez tudunk majd ugyanis segítséget kérni és kapni.

Sokan a tervezés teljes hiánya nélkül szeretnének egyről a kettőre jutni. Ennek pedig sajnos mindig kudarc a vége. És ne gyere azzal, hogy "majd lesz valami" vagy hogy a "jó Isten vagy bárki tudja, hogy majd mi a jó nekem". Nem tudja! Neked kell tudnod és csak te tudhatod és tervezheted meg. Láss hát hozzá!

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása