7 ok, amiért abba kell hagynod a meleg vizes zuhanyzást!

2018. május 28. 07:30 - Life Advisor

man-979980_640.jpgTényleg hasznos a forró zuhany? Jól érezzük magunkat ha meleg vízzel zuhanyozunk, ugye? Tegnap a hideg vizes zuhanyzás előnyeit vettem górcső alá, és mutattam be nektek a 15 előnyét. Most megnézzük az érme másik oldalát, azaz a meleg vizes zuhanyzást. Vajon csak a kényelem szól mellette vagy vannak más előnyei is? Ebben a cikkben elsősorban azt a 7 okot fogom bemutatni, ami miatt neked is érdemes lenne abbahagynod a meleg vizes zuhanyzást.

Ahogy a korábbi cikkemben olvashattad, a baráti társaságomban kisebb vita robbant ki, hogy most akkor meleg vizes zuhanyzás vagy hideg vizes zuhanyzás. A korábbi cikket ide kattintva olvashatod, és ne felejts el ezen cikk végén te is elmondani a véleményed és szavazni. Vajon hideg víz vagy meleg víz, ha tusolásról van szó?

1. Károsítja a bőrsejteket!

Az emberi bőr 3 rétegből áll. A forró zuhanyok azonban befolyásolja az epidermisz (a bőr három rétege közül a legfelső) állapotát. A meleg zuhany ugyanis a keratint is károsítja amitől a bőr állapota is romolhat.

2.Száraz bőrt okoz!

A fentiekhez hasonló okokból kifolyólag nemcsak a felső bőrréteget károsíthatja, hanem a mélyebb rétegeket is. Emiatt a forró zuhanyzástól gyakran alakul ki bőrszárasság. Érdemes tehát a hideg-meleg vizes zuhanyt váltogatni.

3. Negatív hatással van a termékenységre!

Tanulmányok bizonyítják, hogy azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen meleg vizes zuhanyt vesznek, magasabb a meddőség kialakulásának kockázata. Szintén ez a vizsgálat állapította meg azt is, hogy 11-ből 7 férfi esetében (akik abbahagyták az állandó meleg vizes zuhanyzást) drasztikusan nőt a spermiumok száma, amint elhagyták a rendszeres meleg vizes zuhanyt.

4. Károsíthatja a hajad!

Emlékszel a korábban már említett keratinra? A keratin a haj védelméért is felel. A forró víz viszont károsíthatja a hajhagymákat és ha csak kis mértékben is, de hajhullást is eredményez. A legtöbb ember szerencsére nem mossa a haját túl forró vízben, de egy-két alkalom is károsodásokhoz vezethet.

5. Súlyosbíthatja a pattanásaid!

Ha már korábban azt olvashattad, hogy szárítja a bőrt, jogosan gondoltad azt, hogy ezáltal a pattanások elleni harcban is segíthet, de ez nem így van, sőt. A túl forró fürdő ugyanis éppen a pattanások elterjedését okozza.

6. Túl nagy kényelmet okoz!

Igen, van ilyen. A fizikai veszélyektől eltekintve a forró vizes zuhanyzást azért is kell megállítani, mert túl kényelmes.

Te pedig azért landoltál ezen az oldalon, mert jobb életet szeretnél függetlenül attól, elhatároztad-e már magad, vagy nem. A túlzott kényelem pedig beletesz egy mederbe ahonnan nehéz lesz kijönnöd, márpedig a sikerhez neked is cselekedned kell.

Kicsit hasonlóan mint a tv-zés vagy az édesség majszolása. Ezek mind függőségek és ha a mindennapjaid tele vannak olyan dolgokkal, amelyek csak a kényelmedet szolgálják, de nem fejlesztenek téged, akkor nem fogsz tudni előre lépni.

7. Csökkenhet a produktivitásod!

Szereted a forró zuhanyt? Ha igen, akkor valószínűleg többet akarsz majd belőle. Ez azt jelenti, hogy a zuhany alatt töltött idő nő. Ahelyett, hogy vennél egy 5 perces hideg zuhanyt 20 perces meleg zuhanyban ázol. 15 perc elment....éppen így. Számold össze, hogy egy héten mennyi időt vesztegetsz el így? Döbbenet, nem?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása