8 sikertényező igazán sikeres emberektől!

2018. május 14. 07:30 - Life Advisor

sky-3365397_640.jpgVannak olyan emberek, akiket általánosságban sikeresnek tekintünk, vannak olyanok, akiknek az eredményei lenyűgöznek bennünket és szeretnénk tanulni a tapasztalataikból. Létezik képlet a sikerükre? Talán. Vannak viszont olyan visszatérő sikertényezők, amelyekre a sikeres emberek gyakran hivatkoznak. A jó hír az,hogy ezek a tényezők mindannyiunk számára elérhető. Íme 8 sikertényező, amelyet neked is alkalmaznod kell,hogy a győztes pályára állj.

  1. Kitartás
    Persze létezik az a mondás, miszerint a megfelelő helyen kell lenni a megfelelő időben, azonban a siker elérése bizony kőkemény munka. A legfontosabb az, hogy olyan projektet válassz, amelyet szenvedéllyel csinálsz, kidolgozod hozzá a stratégiát, és ragaszkodsz hozzá. Na hagyd, hogy a kezdetben jelentkező elutasítás hátráltasson téged. Sokszor ez azt mutatja, hogy az adott iparág mennyire lassan alkalmazkodik a változáshoz és az új ötletek elfogadásához. Gondolj csak J.K.Rowlingra, akit 12 kiadó elutasított, mielőtt belevághatott a Harry Potter könyvek kiadásába.

  2. Előre tervezés
    Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet minden egyes dologra felkészülni, de tervek nélkül nem tudsz irányt adni a hajódnak és csak hánykolódni fogsz a nyílt vízen. Kalandokat ugyan hozhat számodra, de tényleges sikert biztosan nem. Egy terv lehetőséget ad,hogy megtudd mit kell tenned, hogyan fognak a terveid megvalósulni, hogyan fogod mérni a sikered. Ha van terved, folyamatosan megtudod figyelni, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem.

  3. Tanulás az elkövetett hibákból
    A hibák lehetőséget teremtenek, hogy fejlődjünk és jobbá tegyük magunkat. A lényeg a perspektívában rejlik. A sikeres emberek ugyanis nem kudarcként tekintenek a hibákra, hanem arra fókuszálnak, hogy mit lehetett volna másképp tenni és hogy ebből a helyzetből, hogyan tudnak előnyt kovácsolni a jövőben.

  4. Én-idő
    Rendkívül fontos, hogy a siker felé vezető kemény munkába elkerüljük a teljes kiégést. Ehhez kapcsolódik az Én-idő, amelyet a sikeres emberek rendületlenül alkalmaznak. Fontos számukra ugyanis,hogy megtalálják az egyensúlyt és elkerüljék a teljes kimerültséget. Ezért tehát Én-időt alkalmaznak, amikor csak önmagukkal foglalkoznak, időt töltenek a barátaikkal, olyan tevékenységeket végeznek, amelyek feltöltik őket. Ez pedig azonkívül,hogy energiával tölti fel őket, még önmaguk jobb megismerését is segíti.

  5. Korán kelés
    A reggelek kulcsfontosságúak a napi menetrend betartásához és olyan szokások kialakításához, amelyek elengedhetetlenek a produktív és boldog élethez. Számtalanszor olvashattuk már a sikeres emberek reggeli rituáléit, többek között az adott nap megtervezése, az egészséges reggeli és a reggeli testmozgás, csakhogy párat kiemeljek.

  6. Edzés és egészséges étkezés
    Az előző ponthoz kapcsolódóan, az edzés és az egészséges testmozgás elengedhetetlen az elme vitalitásához. Edzéssel és egészséges étkezéssel újraindíthatjuk az elménket, fenntarthatjuk az energiaszintünket, amelyek segítenek minket az egész nap folyamán.

  7. Befektetés önmagunkba
    A sikeres emberek tisztában vannak azzal, hogy a legjobb dolog, amit tehetnek, ha önmagukba invesztálnak. Ezért rengeteget olvasnak, tanfolyamokra, konferenciákra járnak és folyamatosan képzik magukat, hiszen a siker elengedhetetlen feltétele, hogy minél több szemszögből megtudjuk vizsgálni az adott helyzetet, megérteni és elemezni a felmerülő problémákat és jobban megérthetjük a részleteket is. Vegyük például Elon Muskot, a Tesla Motors vezérigazgatóját, aki elkötelezte magát, hogy naponta legalább 4 órát olvasással tölt.

  8. Vissza szolgáltatnak
    A siker soha nem történik vákum szerűen. Mindig vannak emberek, akik támogatnak bennünket, hisznek bennünk, irányítanak minket és a sikeres emberek elismerik őket. A sikeres emberek szeretnek és időt is szakítanak önkénteskedésre, adományozásra. Mindez számukra rengeteg előnnyel jár : megtudják osztani a szakértelmüket és képesek sokféle embercsoporthoz kapcsolódni. Ha mindez pedig nem lenne elég, legyünk őszinték....ez egy elég jó karma.
komment
süti beállítások módosítása