Amire titokban minden anya vágyik Anyák napján!

2018. május 04. 07:30 - Life Advisor

communication-3095540_640.jpgAnyák napját idén május 6-án ünnepeljük. Sokan már lázban égnek, hogy vajon milyen extravagáns ajándékkal tudják leginkább kimutatni az édesanyjuk iránti szeretetüket. Lehet, hogy ez a gondolkodás rossz irányba vezet. A legtöbb anya nem vágyik luxusfürdőkre, kimondhatatlan francia parfümre, egynapos tengerparti kirándulásra. Nem várják el, hogy több 10.000Ft-ot költsünk rájuk. De akkor mire vágynak titokban Anyák napján?

Önmaguk szeretnének lenni. Szeretnének magukkal törődni és kicsit kiszakadni a mókuskerékből, szeretnének pihenni.

  1. Szeretnék,ha te takarítanál ki!
    Ismerős a helyzet, amikor anyukád megkér, hogy takarítsd ki a szobád, vidd ki a szemetet aztán egyszer csak azon kapod magad,hogy elfelejtetted és megint neki kellett megcsinálni. Mert ez anya dolga.
    Mi lehet egy szép ajándék? Takarítsd ki az egész házat, mosogass el, tegyél be egy mosást. Hidd el, hogy erre egy fillért sem kell költened, mégis nagy ajándék lehet.

  2. Nem szeretnének ruhát kapni!
    Amikor utoljára kaptál ajándékba ruhát valakitől, tökéletesen passzolt rád, tetszett és elégedett voltál vele?
    Gondoltam. Sokszor kapunk olyan ruhadarabot, amit szörnyűnek tartunk, de mosolygunk, köszönetet mondunk, aztán a szekrényünk leghátulján megkapják a méltó helyüket. Persze az anyukák megértik a ruha mögötti ajándék szándékát, de nem fognak neki annyira örülni, mint te, hogy letudtad az ajándékozást.

  3. Szeretnének aludni!
    Gyerekként nagyon jó ötlet, hogy Anyák napjának reggelén ágyba vitt reggelivel lepjük meg édesanyánkat, de valójában jobban értékelnék, ha inkább kipihenhetnénk magukat és aludhatnának.Tudom, hogy sokat órákat fognak tölteni a tökéletes ajándék kiválasztásával. Az alvás azonban fontos és a mai társadalmunk nem biztosít lehetőséget rá. Szóval, ha átvesszük azoknak a feladatoknak az elvégzését, amelyet anyukánk csinál minden egyes nap, mialatt ő alszik, az igenis szép ajándék lesz.

  4. Szeretnének egyedül lenni!
    Fantasztikus ötlet Anyák napjára, ha a ház kitakarítása után, elvisszük a gyerekeket otthonról és hagyjuk, hogy az anyuka egyedül lehessen. Vehessen egy forró fürdőt, elolvashasson egy könyvet, megnézhesse a kedvenc filmjét, sorozatát. Persze ehhez az is kell, hogy a fenti dolgokat elvégezd, azonban biztos lehetsz benne, hogy értékelni fogják a néhány órás egyedüllétet. Ezzel ugyanis nem azt akartam kifejezni, hogy Anyák napi ajándékként hagyjuk egyedül az anyukánkat. Ha megkapta a saját magára szánható "anya-időt" a napot zárhatjuk például egy remek vacsorával is.

  5. Szeretnék megkapni a szereteted!
    Ösztönösen szeretnénk segíteni az édesanyánkat és köszönetet mondani neki mindenért ezen a különleges napon. Azonban fontos tudnunk, hogy anyukánk minden nap kőkeményen dolgozik értünk, ezért figyeljünk arra,hogy ne csak ezen a napon mutassuk ki a szeretetünket feléjük.Szentelj időt arra, hogy kimutatod a szereteted és adsz anyukádnak időt a pihenésre és segíted őt a továbbiakban is minden egyes nap. Ez sokkal jobb, mint bármely túlértékelt ajándék.

Neked mi a terved Anyák napjára? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása