Az élet túl rövid ahhoz,hogy emiatt a 20 dolog miatt aggódj!

2018. május 01. 07:30 - Life Advisor

drawing-2729880_640.jpgNéha úgy érzem, mintha az életem megrekedt volna és ugyanaz a robotikus, rituálészerű napok következnének folyton egymás után. Belekerültem egy spirálba, ami csak ismétlődik, ismétlődik és ismétlődik. Nem érzek semmi fejlődést, csak egy helyben toporgok újra és újra. Ezekben a pillanataimban szoktam leülni, mély levegőt venni és 10-15 percig csak magamra figyelni és visszaállítani a gondolataimat. Ebben a 10-15 perceben a "problémákat" elengedem és visszatérek a jelenbe frissen, kipihenten. Tudod, hogy mikor jöttek nekem ezek az elkalandozások? Amikor olyan dolgok miatt aggodalmaskodtam, amivel kapcsolatban egyébként nem kellett volna. Bemutatok neked 20 olyan dolgot, ami miatt felesleges aggódnod, hiszen az élet rövid, neked pedig azzal kell foglalkoznod, hogy megéld ahelyett, hogy csak leélnéd.

  1. Számlák
    Sokan feltételezik, hogy a halál és a számla a két biztos dolog az életünk során. Függetlenül attól, hogy havi vagy negyedéves számlákról beszélünk, bizony könyörtelenek. Ha figyelmen kívül hagyjuk őket, akkor pedig eluralkodnak a fejünk felett. Viszont tudnod kell, hogy számlákat mindannyian kapunk, még én is. Hagyni, hogy a számlák uralják az életünket azonban soha nem fog javítani az életünk minőségén.
    Tudom, hogy ahogy megláttad ezt a szót, hogy nem érdemes a számlák miatt aggódni, már meg is fordult a fejedben, hogy persze könnyű ezt mondani. A számlák miatti aggódás egy dolog, a bizonytalanság, amit ilyenkor érzünk viszont egészen más. Biztosíthatlak arról, hogy a házad, autód, kábel tv, internet, gáz, villany stb. elvesztése nem fog megölni téged. Fejezd be a számlák miatti aggódást és ne hagyd hogy irányítsák az életed.

    Mit tehetsz?
    Hozz létre saját költségvetést és ragaszkodj hozzá.
    Redukáld le a felesleges számlákat és szolgáltatásokat. Elképesztő, hogy mennyit segít. Saját példából mondhatom, hogy rá kellett jönnöm, hogy feleslegesen fizetek havi 15.000Ft-ot internet, tv, telefon trióért, ha valójában csak az internetre van szükségem. Így tehát lemondtam, amire nincs szükségem, így már megoldom 15.000 helyett havi 4880Ft-ból. :)

  2. Pénz
    Ha már a számlákkal kezdtünk, naná, hogy a pénz is napirendre kerül. A pénz az oka és a megoldása egyben az életben előforduló szükségtelen problémáknak. Mindig emlékezz arra, hogy a pénz valójában csak egy csereeszköz, ami mindenki életében valamilyen szerepet játszik.  Az emberek sokszor elképesztő dolgokat tesznek meg egy papírdarabért. Az anyagi jólét azonban nem egyenlő a boldogsággal.

    Mit tehetsz?
    Vedd számba azokat a dolgokat, amelyek valóban boldoggá tesznek. A blogomon már olvashattál arról, hogy mit tehetsz, hogy ne a tárgyak jelentsék számodra a boldogságot, hanem sokkal inkább az élmények.

  3. A múlt
    A múlt egy bizonyos értelemben véve fontos, hiszen a múltban elkövetett hibáinkból tanulnunk kell, azonban nem szabad hagynunk, hogy az egész életünk a hatalmába kerüljön.

    Mit tehetsz?
    Mindannyian szembesültünk akadályokkal a múltban. Nem kell szégyellned, hogy ki vagy, honnan jöttél és azt sem szabad hagynod, hogy az ami a múltban történt, elvonja a figyelmed a személyes céljaidtól.

  4. Pletykák
    A pletyka az egyik legrosszabb dolog, hiszen egyáltalán nem lehetsz benne biztos, hogy mire hozzád eljut, már hányan írták át a sztorit. Másrészt nem kell neked más életével foglalkozni, mindenkinek megvan a saját élete és a szabad akarta, hogy azt csináljon, amit akar.

    Mit tehetsz?
    Ahelyett, hogy adsz a pletykákra, foglalkozz a saját életeddel. Az élet túl rövid ahhoz, hogy azon aggódj, vajon igaz-e amit XY-ról hallottál.

  5. Gyűlölet
    Gondolj azokra a hírességekre, akiket nem kedvelsz. Kim Kardashian, Justin Bieber, Michael Jordan stb. Függetlenül attól, hogy a világ nagyobb része hogy gondol ezekre az emberekre, sikeres pályafutásuk van. Alkalmazd ugyanezt a saját életedben is.

    Mit tehetsz?
    Az emberek nem mindig fogják szeretni, amit teszel. Ne foglalkozz azokkal, akik gyűlölnek téged, hiszen ez teljes mértékben őket minősíti, te pedig felelős vagy a saját életedért és hogy ott ki kaphat helyet.

  6. Munka
    A munkahelyeden mindig lesznek projektek, feladatok, megbízások és vészhelyzetek. Nem létezik olyan karrier, ami ne lenne stresszes helyzet nélkül.

    Mit tehetsz?
    Ha nem dolgozol, nincs miért aggódnod. Ha viszont dolgozol, felejtsd el, hogy állandóan aggodalmaskodsz és minden alkalommal csak a munkáddal foglalkozol. Ne a karriered határozzon meg téged, te határozd meg a karriered.

  7. Öregedés
    Tetszik nem tetszik, előbb-utóbb mindannyiunk megtapasztalja az öregedést, és ez ellen bizony nem tehetünk semmit. Azonban arra oda tudsz figyelni, hogy kihozd az életedből a legtöbbet.

    Mit tehetsz?
    Az öregedés az élet része, így élvezd az életed éppen abban a korban, ahol jelenleg vagy. Ne akarj se öregebb, se fiatalabb lenni, hiszen te pont így vagy tökéletes.

  8. Halál
    Előbb vagy utóbb szembe kell nézned azzal, hogy az életed a végéhez ér és meghalsz. Nem fogod elkerülni a kaszással való találkozást, azonban ha folyamatosan ezen aggódsz, akkor az életed sem fogod tudni megélni.

    Mit tehetsz?
    Fogadd el, hogy az élet velejárója a halál, azonban addig is mindent meg kell tenned, hogy ne leéld, hanem megéld az életed.

  9. Mit gondolnak mások!
    Kamaszként folyamatosan azzal foglalkoztam, hogy mit gondolnak rólam mások. Másoknak szerettem volna megfelelni, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez mekkora időpocsékolás és teljesen felesleges cselekedet.

    Mit tehetsz?
    Éld az életed szabadon, kötöttségek nélkül és ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak rólad mások. Ne érdekeljen, hogy mit gondolnak a barátaid, a családod, az emberek. Te csak éld az életed, szabadon, boldogan saját magadért.

  10. Hírességek
    A paparazzik csak azért készítenek cikkeket és képeket a hírességekről, hogy táplálják az őrült rajongók étvágyát. Tudod miért dohányzik Mariah Carey vagy hogy hol tart Daniel Radcliffe a társkeresésben?

    Mit tehetsz?
    Sok más dolog van az életben a hírességek drámáján kívül. Ne aggódj miattuk.

  11. Mit csinálnak mások!
    Nem csak a hírességekre gondolok. Mit tanulhatsz más emberek életéből?
    Emlékszem, hogy gyerekként még azt mondtam - (...) de XY is megy moziba - csak azért, hogy meggyőzzem a szüleimet és én is mehessek. A válaszuk hasznos lecke volt számomra : ne aggódj azon, hogy mások mit csinálnak. Nem mások fizetek ki a számláid, nem mások tesznek ételt az asztalodra. A problémáik nem a te problémád így nincs ok arra, hogy tovább vidd őket.

    Mit tehetsz?
    Ha folyamatosan mások példáját követed, nem fogsz előre haladni az életben. Azok, akik az életben előre járnak, nem követőket gyűjtenek, hanem megmutatják, hogy járhatod a saját utad.

  12. Biztonság és kényelem
    A biztonság és a kényelem fontos dolgok az életünkben, hiszen pozitív hatással vannak ránk. Előbb-utóbb azonban ki kell lépned a komfortzónádból és élményeket kell szerezned.

    Mit tehetsz?
    Ha soha sem kockáztatsz, akkor soha nem fogsz tudni változtatni a jelenlegi helyzeteden. Merj kilépni a komfortzónádból, hiszen a csodálatos dolgok valójában ott történnek.

  13. Hibák
    Mindenki hibázik és senki sem tökéletes, ezért teljesen felesleges állandóan a hibáidon aggódni és rágódni. Lehet, hogy fizetned kell egy-egy hibád után, de ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz.

    Mit tehetsz?
    Figyeld meg, hogy mi miatt követted el a hibát és hogy mit tehetsz, hogy legközelebb már ne csinálj ilyet. Tanulj belőle és fejlődj!

  14. Megnyerni a lottót!
    Nincs semmi baj, ha havonta egyszer-kétszer elköltesz pár száz forintot egy lottóra. Azonban soha ne hagyd, hogy addig amíg nem nyered meg a lottót, addig nem csinálsz semmit az életeddel. Ne várj arra, hogy majd a lottón nyert összeg menti meg az életed.

    Mit tehetsz?
    Lehet játszani, de ne tedd bele minden vagyonod a szerencsejátékba. Ne a lottónyeremény számítson, dolgozz azzal, amid már jelenleg van.

  15. Mi lehet rossz?
    Ma nem megyek el a boltba, mert elfogyhat a benzin, nagy lehet a forgalom, a bolt valószínűleg zsúfolt lesz, nem lesz az a termék amit keresek, vagy túl drága lesz, otthon hagyom a pénztárcám, a kocsimat feltörik a parkolóban, sőt a boltot is a fejemre robbantják amíg bent leszek. Ezek miatt a gondolatok miatt inkább otthon maradok és nem csinálok semmit.
    Ha azért nem kezdesz bele valamibe mert félsz, akkor nem lehetsz sikeres, hiszen nem tudod, hogyan reagálj a csapásokra.

    Mit tehetsz?
    Bármit is szeretnél vágj bele, és ne aggódj a problémák miatt és amiatt, hogy mi lesz az, ami majd meggátol a sikerben. Tudnod kell, hogy minden úgy fog alakulni, ahogy számodra a legjobb.

  16. Aggódás
    Egy idő után az aggódás annyira eltud uralkodni az életeden, hogy azon kezdesz el aggódni, hogy mennyit aggódsz életed során. Ha bekerülsz ebbe a körforgásba kicsit nehéz lesz belőle kiszakadnod, de nem lehetetlen.

    Mit tehetsz?
    Ha valaha ilyen helyzetben találod magad, emlékezz, hogy az aggódás egy olyan ima, amivel olyan dolgokat vonzol saját magadhoz, amire abszolút semmi szükséged nincs.

  17. Árcédula
    Gyerekként - főleg a szüleim válása után - megtapasztaltam, hogy nem igen volt pénzünk így bármit is szerettem volna, az első kérdés az volt, hogy az mennyibe kerül. Ha cipőt, ruhát, játékot bármit vettünk az első dolog mindig az árcédula vizslatása volt. Viszont hiába veszed meg az 5.000Ft-os cipőt a 15.000Ft-os helyett mondván, hogy spórolsz 10.000Ft-ot ha 2 hét után leesik a talpa és kezdheted előröl a vásárlást.

    Mit tehetsz?
    Az ár nem minden, a minőség is fontos. Ha például egy igazán szép kabátot szeretnél, akkor inkább vásárold meg a drágábbat (ha szükséges spórolj, adj el valamit, hogy meglegyen rá a pénzed) minthogy beérd egy olcsóbb, rosszabb minőségűvel.

  18. A bolhák, amikből elefántot csinálsz
    Az apróságokon nem érdemes aggódnod. Elkéstél a munkahelyedről? Beleléptél egy pocsolyába munkába menet? Majdnem orra estél felfelé a lépcsőn? Tönkrement a cipzár a ruhádon? Otthon hagytad az esernyőt, pedig zuhog az eső?

    Ha ezek után úgy gondolod, hogy ez életed legrosszabb napja, akkor komoly problémáid lesznek az életben.

    Mit tehetsz?
    Ahelyett, hogy ezek az apró dolgok kihoznának a sodrodból, összpontosíts a teljes egészre. Figyeld meg a naplementét, a felhőket, a fákat, virágokat, természetet, a közös ebédet a barátaiddal, a szeretetet, a szenvedélyt. Ne hagyd, hogy apróságok miatt essen szét az életed.

  19. Bármi, amit nem tudsz irányítani!
    Erre most leginkább a választásokat tudnám felhozni. Mindenki rettenetesen ideges az választási eredmények miatt és hogy vajon mi lesz a jövőben az országban. Ez tipikusan egy olyan dolog, amit nem tudsz irányítani így aggodalmaskodni is felesleges miatta.

    Mit tehetsz?
    Ne aggodalmaskodj az összes olyan hülye dolog miatt, amit nem tudsz irányítani, megváltoztatni. Ha nem stresszelsz emiatt, akkor visszakapod a lehetőségét annak, hogy irányítsd a saját életed, ami azonban már tényleg a te felelősséged és a te irányításod alá esik.

  20. Tökéletesség!
    Senki sem tökéletes. Bárkihez is hasonlítod önmagad, mindig fogsz találni nálad jobbat vagy rosszabbat, de arra a feladatra, amelyre születtél egyedül te vagy a tökéletes. Ez az önbizalom törvénye. Törvény, muszáj betartani.

    Mit tehetsz?
    Élvezd az életed. Ne pazarold az idődet arra, hogy megpróbálsz hiba mentesen élni. Fedezd fel a határaid és meglátod, hogy sokkal jobban fogod élvezni az életet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása