Szívből szeretni - Találd meg a szeretetnyelved!

2018. április 14. 08:00 - Life Advisor

tic-tac-toe-1777880_640.jpgSosem voltál frusztrált attól, hogy a partnered nem értett meg? Volt valaha olyan érzésed, mintha mind a ketten más nyelven beszélnétek? Nos, nagy valószínűséggel igazad is volt. A világon minden ember érti a szeretetet, azonban mindannyian másképp fejezzük ki azt. Ez nem azt jelenti,hogy egyikünk kevésbé szereti a másikat, viszont gyakran lehetnek problémák abból, ha nem érjük meg egymást, mert másként fejezzük ki a szeretetünket. Tehát, hogyan kell megértenünk a párunkat, ha más szeretetnyelvet beszélünk?

Gary Champan párkapcsolati szakértő, író egy könyvet is írt róla, Az öt szeretetnyelv címmel, amelyben kiemeli, hogyha megtudjuk,hogy melyik nyelvet beszéljük mi és melyiket a partnerünk, akkor az új szintre emelheti a kapcsolatunkat. De mi is ez az 5 szeretetnyelv?

  1. Elismerő szavak
    Mint tudjuk a szavaknak óriási erejük van különösen igaz ez a magyar nyelvben. Itt a szavakkal való kifejezés jelenti a felek közötti kapcsolódási pontot. A szavak tehát ebben az esetben többet érnek a cselekedeteknél. Az egyik fél úgy érzi, hogy a társától érkező, magától értetődő dicséret mindennél többet jelent számára.

  2. Szívességek
    Aki ezen a nyelven ért, ellentétben az elismerő szavakkal sokkal inkább a tettekben méri le,hogy mennyire szeretik. Mondhatsz neki bármit, bármilyen őszintén, szívből, ha nem támasztod alá tettekkel. Sőt sokszor teljesen el is maradhat a verbális megerősítés. Ha elkészíted a reggeli kávét, lenyírod a füvet,elmosogatsz anélkül,hogy kérnie kellene,akkor teljes mértékben kimutattad felé a szereteted.

  3. Ajándékozás
    Az ajándékozás annak szimbóluma, hogy gondolunk a másikra. A szeretet látható jele. Akinek ez jelenti a feléjük érzett szeretet kifejezését,az teljes szívéből vágyik rá. Magától a gesztustól érzik a szeretetet. És nem, egyáltalán nem kell nagy dologra gondolni. Az ajándék ugyanis lehet egy csoki a boltból, vagy egy mini szuvenír valahonnan. Az ajándékokból tudják,hogy a másik gondolt rájuk és időt szánt arra,hogy őket boldoggá tegyék.

  4. Minőségi idő
    A mai világban senkinek,semmire nincs ideje, ezért ez nehéz kivitelezni, hiszen a minőségi idő azt jelenti, hogy teljes lényünkkel a másikra figyelünk, nincs semmi zavaró tényező. Akinek a minőségi idő a legfőbb szeretetnyelve, az a rá irányuló figyelem hatására érzi leginkább azt, hogy őt igazán szeretik.Ez lehet egy beszélgetés, egy közös vacsora, vagy egy közösen eltöltött hosszú hétvége is.

  5. Testi érintés
    Fontos megjegyeznünk,hogy a szex kedvelése nem keverendő össze a testi érintéssel. Az átölelés, hátba veregetés, kézfogás, a kar, váll vagy az arc figyelmes megérintése a szeretet vagy törődés kifejezése lehet. Azon személy számára, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, a fizikai jelenlét és az elérhetőség a legfontosabb, azaz egy kedves mozdulat többet mond ezer szónál.

Természetesen valamilyen szinten mindannyian beszéljük mindegyik szeretetnyelvet, de mindig van egy, amelyik igazából dominál. Fontos észben tartanunk, hogy ha a párunk szeretetnyelve más, mint a miénk, akkor ne úgy szeressük őt, ahogy nekünk kényelmes és jó lenne, hanem úgy, hogy neki értelmezhető és világos legyen.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása