4 kritikus jel, hogy elveszítesz egy remek munkaerőt!

2018. március 20. 07:30 - Life Advisor

analytics-2697949_640.jpgKedves Vezetők! Elsősorban nektek szánom az alábbi posztot, amely 4 olyan kritikus jelet mutat be, amiből egyből kiderül, hogy közel állsz ahhoz, hogy elveszíts egy remek munkaerőt. Néha feltűnhet, hogy az egyik munkatársad a szokásosnál jobban öltözködik, álláskereső oldalak vagy éppen a szerkesztés alatt lévő önéletrajza van megnyitva a gépén, túl későn érkezik és korán távozik mondván, hogy orvoshoz kell mennie. Ezek ugyan apróságnak tűnnek, de előrevetíthetik azt, hogy egy top performer munkavállalód elhagyni készül a céget.

  1. Nem jelentkezik önkéntesen, ha adódik egy új lehetőség!
    Ha a csapat folyamatosan új ötletekkel foglalkozik, de ő háttérbe vonul, az már egy intő jel. Főleg akkor,ha korábban ő volt az ötletbörzék legaktívabb tagja, szívesen vállalta a projektek koordinálását. Most azonban ha háttérbe szorul, könnyen lehet,hogy azért mert nem látja már a jövőjét ebben a csapatban vagy pedig a jelenlegi mindennapos munkahelyi dinamika vált számára unalmassá és nem vágyik már újdonságokra.
  2. Nem beszél a jövőről!
    Ha az egyik top munkavállalód nem beszél a jövőjéről és nem hoz fel ötleteket,terveket az elkövetkező időszakra, akkor lehet,hogy már a következő negyedév végéig sem marad a cégnél, nemhogy év végéig. Az elkötelezett munkatársat érdekli és tisztában van azzal,hogy mi történik a csapatban, milyen kihívásokkal kell megküzdeni. Azonban,ha mindezek hidegen hagyják, az bizony egy újabb intő jel lehet, hogy távozni készül.
  3. Nem áll ki a saját álláspontja mellett, nem osztja meg a véleményét!
    Amikor valaki elhagyni készül a jelenlegi munkahelyét, a munkája egyre kevésbé érdekli. Minőségi csökkenést nem minden esetben észlelhetünk, azonban a szenvedély hiányzik már a munkájából. Ahelyett, hogy kifejtené a véleményét és az álláspontját, szó nélkül hajtja végre a vezetői utasításokat, hogy ezt így csinálod és kész. A jó vezető nyitott a munkavállalói véleményére, motiválják a munkavállalót és tényleg vezetik őket.
  4. Más alkalmazottaknak is feltűnt a megváltozott magatartása!
    Talán csak rossz napjai vannak. Talán csak családi gondokkal küzd. Ha bármilyen helyzetben felmerül,hogy A alkalmazott aggódik B alkalmazott miatt, vagyis neki is feltűnt,hogy valami megváltozott, akkor ezt a helyzetet bizony komolyan kell kezelni. Egy kolléga valószínűleg sokkal jobban belelát egy másik kolléga gondolkodásmódjába, mint a főnök, tehát ha olyan visszajelzést kapsz,hogy a projektvezetőd közel van a kiégéshez, akkor azonnali cselekvésre van szükség a vezető részéről.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása