5 dolog,amit törölj a LinkedIn profilodról! Azonnal!

2018. március 14. 07:30 - Life Advisor

linkedin-3157977_640.jpgÉrdekes helyzet ütötte fel a fejét a héten, amely a LinkedIn-hez kapcsolódott. Egyrészt az Apgarden Blog számolt be arról, hogy miért érdemes regisztrálni a LinkedIn-re, ha szakmádon belüli karrier lehetőségekre, előrelépésre, eszmecserére vágysz. Nem sokkal ezelőtt pedig egy e-mailt kaptam egyik olvasómtól Laurától, aki arra kért, hogy véleményezzem a profilját és adjak neki visszajelzést. Arra gondoltam azonban, hogy mindannyiótokkal megosztok 5 olyan dolgot, amit töröljetek a profilotokról méghozzá azonnal!

  1. Szakszerűtlen profilkép!
    Túl sok profilkép elmosódott, furcsák a beállítások vagy csak egyszerűen rossz képek, amelyek nem úgy mutatják be a rajta szereplő személyt, mint egy professzionális munkaerőt. Természetesen nem azt mondom, hogy stúdiófotózásra menj, ha remek profilképet szeretnél. Az is lehet,hogy a barátod készít rólad egy fotót mobiltelefonnal, a lényeg, hogy a fejed és a vállaid is látszanak, megmutatva, hogy képes leszel majd elvégezni a munkádat. Nem egy nagy kérés,ugye?

  2. Szakszerűtlen posztok és bejegyzések!
    Megdöbbentő, hogy egyes LinkedIn profilok milyen gyűlölködő,rosszalló,negatív bejegyzéseket tartalmaznak.Mindannyian díjazzuk az igazságot, de vajon ezek az emberek tisztában vannak azzal, hogy ezeket a bejegyzéseket bárki olvashatja? Ha igazán profi szakembernek szeretnél tűnni, ezeket a bejegyzéseket feltétlenül töröld.

  3. Rossz ajánlások!
    Negatív ajánlásokat nem szokás hagyni a profilodon vagy legalábbis nem érdemes engedélyezni, hogy megjelenjen, de sok embernek vannak különböző ajánlások a profilján. Ezek közül is akad olyan, ami jónak tűnik, de kifejezetten rossz. Íme egy példa : "Kata mindig időben érkezett a munkába és hatékony volt a rábízott feladatokban."
    Ez nagyszerű ajánlás lenne egy 16 évesnek, aki most fejezte be az első részmunkaidős munkáját, de nem neked, aki karriert építene.

  4. Védett adatok!
    Dokumentumokat és képeket tölthetsz fel a profilodra és remélem, hogy meg is teszed. A régi munkáltatód és ügyfeleid titkos dokumentumait azonban semmisítsd meg. Nem lenne jó ha különböző kimutatások,grafikonok, tervek nyilvánosságra kerülnének.

  5. Első szám harmadik személyben írt életrajz és/vagy bemutatkozó
    Ne úgy írj magadról, hogy Bence az út törője ennek és annak. Bence a szakma legjobbja és a környék top értékesítője. Írj magadról első szám első személyben : Fiatal korom óta érdekelt az emberek sorsának és lelki világának felkutatása és megértése. Ma már lifecoachként dolgozom, így a mindennapjaimat is ennek szentelhetem.

A LinkedIn profilod a személyiséged az üzleti életben és a szakmai világban. Győződj meg róla, hogy a profilod is érted dolgozik!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása