Top 7 sztereotípia a férfiakról, amelyek nem igazak!

2018. március 13. 07:30 - Life Advisor

people-2596166_640.jpgVasárnap esténként az olasz televíziók nagy sztárja Luciana Littizetto színésznő,komikus, aki hihetetlenül vicces és nevetséges sztereotípiákat ismétel. Elkábítja az embereket, hogy képtelenek és reménytelenek,ha házimunkáról van szó, ha szexuális teljesítményről beszélünk és elég sokan hipohonderek is. Luciana kifigurázza a politikusokat, a celebeket és bármit, amit abszurdnak talál. Ami viszont minden egyes adásában előkerül az nem más, mint a férfiakkal kapcsolatos sztereotípiák. Kíváncsi lennék mi történne, ha lenne egy olyan tévéműsor, ahol egy férfi komikus mesélne egész este nőkkel kapcsolatos sztereotípiákról. Lehet,hogy nem hagyná el élve a stúdiót. Mi a baj, úgy általában a sztereotípiákkal? Rendszerint egyszerűek, nem igazak, csak bizonyos feltételezéseken alapulnak.Feltételezik,hogy a férfiak és nők a szerepeik szerint viselkednek, elfelejtenek azonban egy kulcsfontosságú tényt, amely szerint mind egyek vagyunk. (Ez maga az egyén.) Luciana legutolsó showja után arra gondoltam, hogy összegyűjtöm a top 7 férfi sztereotípiát, amit végleg el kellene már temetni!

  1. A férfiak nem sírnak!
    Sajnos a mai világban a sírás még mindig a gyengeség jelének számít. De ez változásnak indult és a gondoskodó férfi már nem is annyira ritka, hála Istennek. Az az ember,akinek érzelmei vannak nem gyenge, hanem érett és valódi ember,és nem egy robot.

  2. A férfiak sosem törődnek azzal, hogy hogy néz ki egy nő!
    Sokan tartják úgy, hogy a férfiaknak nem tűnik fel, ha a nő fodrásznál volt, ha új ruhát vett, ha új cipőt húzott fel a vacsorához. Az igazság azonban az, hogy az igazi férfiak észreveszik a változást, sőt külön örömöt jelent számukra, ha megdicsérhetik partnerüket és ezzel boldogságot csempészhetnek az életükbe.

  3. A férfiak agresszívek!
    Ha a sztereotípiák igazak, akkor minden férfi érzelmileg és fizikailag is bántalmazná a partnerét. Szerencsére azonban egyre több a szerető,gondoskodó férfi,akiknek soha nem kell erőszakos cselekedethez folyamodniuk.

  4. A férfiak nem végeznek házimunkát!
    Hányan gondoljátok azt, hogy a házimunka tipikus női feladat? Tanulmányok kimutatták, hogy a nők 83% , a férfiak 65%-a végez házimunkát rendszeresen. Ez pedig szerintem jóval több, mint amennyit a sztereotípiából feltételezünk.

  5. A férfiak döntenek és mondják meg, hogy mit csináljon a nő!
    Eléggé borzasztó lenne a helyzet, ha ez tényleg így lenne. Egy jól működő kapcsolatban ugyanis a kommunikáció és a teljes harmónia kialakításának része az is,hogy közösen hoznak döntéseket és nem alakul ki olyan helyzet, hogy a férfi dirigál és irányít. Persze vannak olyan vallások, mint például a muszlim, ahol a vallás miatt a férfi dönt, a nőnek pedig engedelmeskednie kell. Az viszont,hogy ez minden férfira igaz lenne, nos nem véletlen,hogy bekerült a toplistába.

  6. A férfiak nem csinálnak lányos dolgokat a kislányukkal!
    A férfiak örömmel fognak focizni a fiú gyermekükkel, de nem szívesen játszanak majd a lányukkal. Ez a hozzáállás már nagyon korán erősíti a férfi és női sztereotípiákat. Az igazi férfi azonban szívesen babázik együtt a kislányával ,vagy főznek,sütnek együtt a konyhában.

  7. A férfiak szeretik a sportot!
    Gyűlöltem az iskolai sportokat és sok időt töltöttem azzal, hogy kifogásokat keressek, hogy éppen miért nem veszek részt a tornaórákon. Ennek ellenére boldog és kiegyensúlyozott ember vagyok. Örömmel látjuk, hogy vannak olyan férfiak, akik nem annyira rabjai a sportnak, mint ahogy az sokan gondolnák. Ők azok, akik az idejüket hasznosan és annak szentelve töltik,ami érdekli őket. Mint például Marlon James, aki az írásban találta meg azt,ami fontos neki. Persze, ez sokaknak nem tetszett, hiszen miért választotta az írást és hogyhogy nem a sportot : " Hülyének tituláltak, mert írtam, nem pedig a sportban találtam meg a szenvedélyem, mint egy férfi. Inkább művésznek tekintettek és feltételezett melegnek, csak azért, mert nem imádom a sportot, ezért nem illettem a férfi sztereotípiába."

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása