Szeretnél szabad és független lenni?

2018. március 08. 07:30 - Life Advisor

woman-2098098_640.jpgÚgy érzed nem találod a helyed? Mások mondják meg, hogy mit csinálj? A feladataid egyre sokasodnak a szabadidőd viszont egyre kevesebb. Legyél szabad,boldog és sikeres! A gondolkodásod határozza meg, mi történik veled.
Néha a mókuskerék úgy néz ki mint egy karrier létra. Ház,autó,mobiltelefon, drága nyaralások, amelyhez elengedhetetlen egy jól fizető elfoglaltság. Ha már a munkánál járunk, mi lenne velük nélküled egy napig, egy hétig? Mikor volt az utolsó alkalom, hogy nyugodtan ültél otthon anélkül, hogy a múltadon és/vagy a jövődön gondolkodtál volna? Ez az életed, tehát vedd a kezedbe az irányítást!

Te döntesz minden egyes nap, hogy hogyan éled az életed. Senki nem kényszerít, hogy úgy csináld, ahogy éppen csinálod. Az, hogy mit látsz,érzel és mi van ma jelenleg az életedben, a te döntésed volt. Vállald tehát a felelősséget.

Azzal,ha ezt megteszed két komoly következménnyel kell számolnod. Az első a nagy felelősség, a második pedig a teljes szabadság.

Nagy felelősség, hiszen te döntesz, hogy hogyan alakítod az életed. Tehát,ha éppen nem tetszik a munkahelyed, akkor neked kell változtatnod, ha pedig elfogadsz egy új ajánlatot, az szintén a te felelősséged lesz, akkor is ha tetszik és akkor is ha nem.

Másodszor pedig a teljes szabadság. Igen, mert mostantól te határozod meg a valóságodat. Az életed az elmúlt órák,hónapok,évek gondolatainak eredménye. Változtatni szeretnél? Akkor a viselkedésed és a gondolkodásod is meg kell változtatni.Semmi más nem számít. Nincs jobb, kivéve,ha megcsinálod!

A gondolataink megfigyelése és értékelése a boldogságunk kulcsa, vagy ahogy a buddhisták tartják a szenvedéseink vége. Természetesen érdemes az érzelmeinkre is figyelni. Képzeld csak el, ha ismered a gondolataidat és az érzelmeidet, akkor senki nem tud megsebezni ebben az életben.

Persze,amikor eszünkbe jut a jövő, akkor különböző gondolatok és érzelmek kerítenek minket hatalmukba. Az őrültség viszont az,hogy nincs se múlt, se jövő. MOST van. Az életed azonban túl rövid ahhoz, hogy a gondolataid zavarosak legyenek.

Gondolj bele, jó esetben egy ma 40 éves ember még 14.000 napot fog élni. Nem sok ugye? Ezért nem szabad egyetlen napot sem negatív gondolatokra és érzelmekre pazarolni. Ha legközelebb azon kapod, hogy negatív gondolatok és érzelmek uralkodnak el rajtad, akkor ne engedd, hogy ezek megzavarjanak. Mond meg te, hogy mi történjen a fejedben!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeoljatok minket a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása