Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szex 10 pozitív egészségügyi hatása, ami téged is meglep!

2018. március 01. 07:30 - Life Advisor

people-3136711_640.jpgMiért szexelnek az emberek? Egyrészt mert a szex nagyon jó érzés, másrészt a párok közelebb kerülnek egymáshoz, sőt még rendkívül jó egészségügyi hatásai is vannak a rendszeres szexuális együttlétnek. Sok tudományos kutatás bizonyította már a szex egészségügyi hatásait, ami közül 10 olyat emelnék ki, amely téged is meglep majd.

 

  1. Fiatalabbá tesz!
    Egy Skóciai egyetem felméréséből kiderül, hogy a rendszeres szex fiatalabbá teszi az embert,mivel szex közben rengeteg ösztrogén és tesztoszteron szabadul fel. A felmérésben 100 embert kértek meg, hogy állapítsák meg az előttük álló 5 ember életkorát. A vizsgált 5 ember közül,akik rendszeres szexuális életet éltek (hetente átlagosan 4-szer) átlagosan 7-12 évvel tűntek fiatalabbnak, mint a társaik.
  2. Fitté tesz!
    A szex ugyanis edzésnek számít, legalábbis egy 2010-es amerikai tanulmány szerint. Egy átlagos szexuális aktus során átlag 85-200 kalóriát is elégedhet az ember. Szex közben pedig rengeteg izmot megmozgatsz többek között a hátad,combod és a csípőd.
  3. Csökkenti a stresszt!
    Azok,akik legalább kéthetente egyszer szexelnek, jobban képesek kezelni a stresszt. Ilyenkor ugyanis endorfin és oxitocin szabadul fel. Ezek a hormonok aktiválják az agyban az élvezeteket,amely segít a szorongás és a depresszió leküzdésében.
  4. Jobban fogsz tudni aludni!
    Észrevetted már, hogy szex után milyen jól eltudsz aludni? Ez ugyanúgy az előbb már említett endorfin hatása, hiszen az endorfin nemcsak a stressz csökkentésért felel, de ugyanúgy biztosítja a mély és pihentető alvást is.Az endorfinon kívül pedig prolaktin is felszabadul, amely szintén a mély alvásért felel, ugyanis alvás közben a prolaktin szintünk alapjáraton magasabb.
  5. Segít a pattanások elleni harcban!
    Talán nem is gondolnád, de a rendszeres szexuális együttlét segít a pattanások leküzdésében is. Az aknék például gyakran a hormonális egyensúly felborulása miatt alakulnak ki. Különösen az ösztrogén,progeszteron, androgének és tesztoszteron felborulása miatt jellemző. A szex azonban megszünteti a toxinokat és egyensúlyba hozza a hormonszinteket. Ezenkívül a szex a vérkeringést is javítja, amely segíti, hogy kellő mennyiségű oxigén jusson a bőröd számára is.
  6. Segít a megfázás és az influenza elleni védekezésben!
    Egy Pennsylvaniai tanulmány szerint a hetente legalább egyszer szexuális életet élők magasabb immunoglobulin-A (lga) szinttel rendelkeznek. Ez pedig egy olyan vegyület valójában, amely segít a betegségek leküzdésében és erősíti az immunrendszert.
  7. Csökkenti a fájdalmat!
    Chicagóban egy különleges kutatást végeztek el egy fájdalom ambulancián és megállapították : Migréned van? Mielőtt az aszpirinhez nyúlsz, próbáld ki az orgazmust! (Ez a szöveg egyébként a kutatás után nem sokkal egy brosúrára is rákerült,amely az ambulanciát népszerűsítette.) A kutatásból kiderül, hogy az orgazmus után felszabaduló hormonok, képesek a legkeményebb fájdalom csökkentésére is. Szóval bár a legtöbb filmben azt láthatjuk, hogy a nők a fejfájást inkább alibiként használják, hogy kibújjanak a szex alól, valójában azonban csak jól járnának vele, hiszen a fejfájásnak vége szakad.
  8. Megkönnyíti a nők számára a "nehéz napokat"!
    A Yale Egyetem Orvostudományi karán végzett kutatás megállapította, hogy bár sokaknak nem igazán tetszik, de a nehéz napok során létesült szexuális aktus (javasolt a misszionárius póz) segít a menstruációs görcsök leküzdésében sőt, akár meg is rövidítheti a menstruációs időt.
  9. Erősíti a hólyagokat!
    Sokan küzdenek inkontinenciával, amely jelentősen befolyásolhatja életünket. A szex -ahogy fentebb említettem is - rengeteg izmot erősít, köztük a medence izmait is, ami inkontinenciával küzdők számára nagyon hasznos lehet hosszútávon.
  10. Csökkenti a prosztatarák kockázatát!
    Egy, az Amerikai Orvosi Szövetség folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy azok a férfiak, akik gyakran ejakulálnak (havonta legalább 21 alkalommal) kisebb valószínűséggel kapnak prosztatarákot. Nyilvánvaló, hogy sok tényező befolyásolja a rák kialakulásának kockázatát, de a rendszeres szex biztosan nem árt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása