Elveszettnek érzed magad? Íme 7 tipp, hogy újra megtaláld önmagad!

2018. február 26. 07:30 - Life Advisor

guy-2617866_640.jpgElőfordult már veletek, hogy úgy éreztétek, hogy kicsúszott az irányítás a kezetek közül és elvesztettétek önmagatokat? Egy helyben toporogtatok és nem történt semmi, belekerültetek egy hatalmas mederbe és csak álltatok,vártatok, hátha történik valami. Teljesen normális emberi jelenségről van szó, sőt tudnotok kell, hogy bizonyos életszakaszaink után az életünkben kötelezően következik be olyan időszak, amikor a teljes táblát letörlik, nekünk pedig ismét tervezni kell, hogy mit és hogyan is szeretnénk. Elhoztam 7 olyan tippet nektek, amely segít, hogy ismét megtaláld önmagad.

  1. Emlékezz arra, hogy mit szeretsz csinálni és csináld!
    Emlékszel arra a pillanatra,amikor legutoljára szórakoztál az életedben és jól érezted magad? Emlékszel, hogy milyen könnyen haladt minden az életedben akkoriban? Tudod,miért történt ez? Mert képes voltál megélni az adott pillanatot, azaz teljes mértékben a jelenben voltál. Ahogy telik az idő egyre jobban elfelejtünk a most-ban élni, hiszen úgy érezzük, hogy a jövő sokkal fontosabb és ezáltal rengeteg teher kerül ránk. Itt az ideje, hogy újra elkezdj foglalkozni azokkal a dolgokkal, amelyeket szeretsz csinálni. Kifogások nélkül! Határozd el magad és figyeld az életed.
  2. Kirándulj!
    Lehet egy napos kirándulás is, lehet egy kellemes hétvége a természetben mindentől és mindenkitől távol. Nagy segítségedre lesz ez a kirándulás abban, hogy átgondold az életed dolgait és ismét közel kerülj önmagadhoz. Biztos lehetsz benne, hogy amikor visszatérsz, tisztábban fogod látni, hogy merre is tartasz valójában.
  3. Szerezd vissza az álmaid és álmodj nagyokat!
    Milyen álmaid voltak, mielőtt elkapott az az érzés, hogy elvesztetted önmagad? Vedd elő vagy készíts egy naplót és írd le az álmaid. Mit szeretnél elérni? Milyen álmaid vannak? Miután újra feleleveníted az álmaid a vágy és az inspiráció megkezdheti a munkát, te pedig visszatalálsz önmagadhoz.
  4. Rendszeresen lépj ki a komfortzónádból!
    Ideje, hogy "kényelmetlen" szituációkat szerezz magadnak azzal, hogy új dolgokat próbálsz ki, hogy új emberekkel találkozol. Csak akkor tudsz növekedni, ha képes vagy a komfortzónádból kilépni. Csinálj olyan dolgokat,amely rémisztő számodra, mégis izgalommal tölt el és felélénkít. Mi az első dolog,ami most eszedbe jutott? Menj és csináld!
  5. Edzd az elméd!
    Minden ember fejében vannak olyan hangok, amelyek útmutatást adnak és cselekvésre ösztönöznek. Érdemes ezekre figyelmet fordítani és meghallgatni őket, amelyre a legjobb módszer lehet például a meditáció, amikor teljesen lecsendesíted az elméd és csak magadra figyelsz. Az elméd nyitottá válik az üzenetek és az útmutatások befogadására, amelyek megkönnyítik majd az életed.
  6. Emlékezz arra, hogy csak és kizárólag te vagy felelős a sorsodért és az életedért!
    Amikor úgy érzed, hogy egyedül vagy és elveszettnek érzed magad, előfordulhat, hogy arról is megfeledkezel, hogy csupán egyetlen elhatározás választ el attól, hogy mindent megváltoztass. A saját életedért 100%-ban te vagy a felelős és jogodban áll változtatni, persze ahhoz is jogod van, hogy ne csinálj semmit, csak sírj, hogy az életed szar, de nem véletlen olvasod ezeket a sorokat. :)
  7. Kérj segítséget!
    Sok olyan ember van, akinek hasonló a problémája. Ezáltal támogathatjátok és motiválhatjátok egymást. Ne félj segítséget kérni, ha éppen arra van szükség. Segítséget bárkitől kaphatsz : baráttól, családtagtól, tanácsadótól. Legyél nyitott a tanácsokra és az útmutatásra!
    Ha pedig egy igazán megbízható közösséghez csatlakoznál, akkor kövesd a LifeAdvisor Facebook oldalát és olvasd rendszeresen cikkeinket itt a blogon is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása