9+1 dolog, ami megakadályoz a siker elérésében!

2018. február 24. 08:00 - Life Advisor

arrow-3110803_640.jpg“Gondolataink határozzák meg a jövőnket.” Bizonyára te is találkoztál már ezzel a gondolattal. Az emberi elme hatalmas és csodálatos és sokszor bebizonyosodott, hogy a gondolataink a sikereink kulcsa.  A siker szubjektív kifejezés és mindenkinek más jelent.  Szeretnék veled megosztani 9+1 olyan dolgot, amely megakadályoz abban, hogy sikeres legyél.

  1. A tökéletességet kergeted!

    Gyakran válunk frusztráltá, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt elvártuk, vagy éppen sokkal többet kellett várnunk, mint ahogy arra számítottunk. Semmi sem tökéletes, mégis mindannyian a tökéletességet kergetjük.
    Az idegeskedés, a bizonytalanság és a félelem egészségtelen és nem engedi meg,hogy produktív legyél az életben. Kezd el mondani magadnak, hogy te minden nap a legjobbat hozod ki az adott helyzetekből. Nem kell versenyezned senkivel, ezt ne felejtsd el. Légy önmagad!

  2. Nem tudsz nemet mondani!

    Az emberek többsége szereti feszegetni a határait, azonban fontosabb, hogy ismerjük a saját határainkat. Szeretnénk minden embernek segíteni, a számtalan kérésnek – legyen akár család, barátok – eleget tenni, néha azonban ezt a kedvességet és segítőkészséget szeretik kihasználni az emberek.
    Nem kell minden alkalommal túlóráznod, nem kell minden alkalommal neked segítened pénzzel vagy egyéb dolgokkal.
    Nemet mondani egészséges és azt jelenti, hogy tisztában vagy a határaiddal és tiszteletet követelsz önmagadnak.

  3. A múltban elkövetett hibákkal foglalkozol!

    Mindenkinek a gondolataiban megfordulnak bizonyos negatív emlékek a saját múltjából. Ezen emlékek felelevenítése azonban csak azt eredményezi, hogy megszilárdulnak a gondolatainkban.
    Az, hogy a múltban lévő hibákat folyamatosan felhánytorgatjuk magunknak, nem fog sehova sem vezetni. Ezekből a hibákból minél előbb le kell vonnunk a tanulságot és tovább kell lépnünk, ahelyett hogy folyamatosan saját magunkat degradálnánk vele és depresszió közeli állapotot teremtenénk az életünkben.
    Ha nem bízol saját magadban, akkor könnyen elveszítheted a fókuszt a céljaidról. Ne add fel soha és légy pozitív!

  4. Csak a mai napra fókuszálsz!

    A sikeres embereknek meg kell érteniük, hogy mekkora hatalmas értéke van egy jól kidolgozott tervnek. Ők azok, akik megtervezik a napjukat, céljaikat, költségvetéseiket, például, hogy mennyi pénzt takarítanak meg a nyugdíjas évekre. Ez nem azt jelenti, hogy ők nem szórakoznak, csupán gondolnak a jövőre is.
    Ne csak a mai napra fókuszálj. Gondold át, hogy hol szeretnél lenni 5-10-15 év múlva. Készítsd el a terveidet és lépj rá a megfelelő útra.

  5. Nem értékeled a sikereidet!

    Ne gondold azt, hogy azért történtek veled jó dolgok, mert jó ember vagy. Nyilván nagyszerű ember vagy, de a jó dolgok azért történtek, mert képes voltál küzdeni és megtenni azokat a lépéseket, amelyek elhozták a sikert az életedben. Biztos, hogy vannak sikereid, amelyekre büszke vagy.
    Gyűjtsd össze ezeket és légy hálás értük, hiszen ezeket mind magadnak köszönheted. Ha pedig ezek a dolgok sikerültek, sokkal többet is kihozhatsz a jövődből.

  6. Nem élsz társasági életet!

    Sokszor előfordul, hogy a sikeres emberek kivonják magukat a társasági életből. Igen, néha előfordulhat, hogy tényleg nincs időd, de ez nem lehet kifogás minden alkalommal.
    A sikeres emberek ugyanis azzal is tisztában vannak, hogy a családra, barátokra és a pihenésre is időt kell szakítani. Jó dolog, ha tisztában vagy a céljaiddal és hogy mit szeretnél elérni, viszont soha ne hanyagold el a családod és a barátaid, hiszen sok esetben ők adják azt a támogató hátteret, amelyre nagy szükséged lehet.

  7. Másokhoz hasonlítod önmagad!

    Elárulom, számomra is nehéz volt. Tudnunk kell, hogy minden ember más és más. Ami hasznos, ha észrevesszük, hogy más ember hogyan oldott meg egy feladatot, ami előtt mi állunk, és ha a megoldás tetszik, érdemes átgondolni és beépíteni az életünkbe.
    Máshoz hasonlítani önmagunkat azonban nem érdemes, hiszen – most egy kicsit spirituális világra evezek – mit is mond az univerzum az önbizalom törvényéről? Bárkihez hasonlítom önmagam, mindig fogok találni jobbat vagy rosszabbat, de arra a feladatra, amelyre születtem egyedül én vagyok a tökéletes.

  8. A múltban élsz!

    A sikeres emberek tanultak a kudarcokból, de nem élnek a múltban. Ismerik az elengedés fontosságát. A kudarcokból szerzett leckéket megtanulták és alkalmazni tudják a jövőjükben.
    Ne élj a múltban, ne engedd, hogy a múltad határozza meg a jövődet.  A múlt történelem,  a jövő rejtély, a ma ajándék.

  9. Nem zavar a negatív környezet!

    A sikeres emberek tisztában vannak az emberi kapcsolataikkal. Tudják, hogy mikor jön el az a pont, amikor véget kell vetni egy “mérgező” kapcsolatnak, mert a másik ember rossz hatással van az életükre és ezzel együtt a jövőjükre is.
    A sikeres emberek nem tolerálják a negatív és tisztességtelen embereket, mert elvannak foglalva a becsületes és pozitív emberekkel.

    +1 : Nem alkalmazod az itt leírtakat!

    Rengeteg könyvet, cikket és videót olvashattál már hasonló témában, azonban a változás csak akkor következik be az életedbe, ha ezeket a tanácsokat és útmutatókat beépíted a mindennapokba.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Kövess minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása