Így tedd rendbe az elméd 7 nap alatt!

2018. február 05. 07:30 - Life Advisor

buddha-3065900_640.jpgEgy túlterhelt nap során többször is elkapnak minket azok a gondolataink és aggodalmaink, amelyeket a jövőbeli céljaink miatt érzünk. Ez a nyomás, amit érzel sajnos azt eredményezi, hogy elszigeteled magad a jelentől és a körülötted lévő emberektől is. Mutatok 7 olyan tippet, amivel a következő 7 napban felszabadíthatod az elméd és segít megtalálni a fókuszt, amire figyelmet kell szentelned.

  1. Nézd át a mai napi beosztásod és szervezz egy dologgal kevesebbet!
    Sokunkban felmerül, hogy mindent egy nap alatt kötelező elvégezni, pedig, ha átgondolod, nem muszáj az egész napos megbeszélések után bevásárolni, a csekkeket befizetni, visszamenni az orvoshoz, elhozni a ruhát a tisztítóból és még a vacsorát is megfőzni. Ehelyett, a mai napra szervezz be egy dologgal kevesebbet és élvezd az a tényt, hogy nem kell rohannod. Fordítsd a felszabadult időt arra, hogy pozitív kapcsolatokat hozz létre az életedben. Szentelj figyelmet a munkatársaidnak, barátaidnak és a családodnak. Mosolyogj, töltsetek együtt minőségi időt, és mondj köszönetet. Ez sikeresen fogja átalakítani a napod.

  2. Figyelj az apró dolgokra bárhol is vagy!
    Ne az e-mailjeiddel és a közösségi médiával foglalkozz. Hagy időt arra, hogy az apró dolgokat is észrevedd és élvezd őket. Próbálj meg például egy kávét vagy teát inni és közben figyeld meg a következőket:
    1. Figyelj a pohár melegére
    2. Figyelj a kávé vagy tea illatára
    3. Kortyolj bele
    4. Figyeld meg a folyadék ízért és aromáit a szádban és ahogy lefelé halad a torkodon.
    5. Értékeld a meleg ital érzését
    6. Élvezd ki a pillanatot.
      Ez a nagyszerű figyelemváltás segíteni fog, hogy meglásd az apró dolgokat is magad körül és megtanuld élvezni a pillanatot.
  3. Ellenőrizd az érzéseid!
    Naponta legalább egyszer ellenőrizd, hogy hogy érzed magad. Ha neked segít, akkor meg is fogalmazhatod magadnak az érzéseidet, így képes leszel megfelelő perspektívából szemlélni azokat.

  4. Keress helyet az elmédben!
    Legtöbbünk számára a gondolkodás olyan, mint a 22-es csapdája, amely táplálja a stresszt és az aggodalmakat az életünkben. Lehet, hogy ugyanazon gondolkozunk újra és újra, lehet, hogy megpróbálunk nem gondolni rá, de aztán mégsem sikerül. Erre az esetre a Mindfulnesst ajánlom, amelyről IDE kattintva olvashatsz részleteket.

  5. Engedd ki a gőzt testmozgással!
    A legjobb, ha jógázol. Kutatások ugyanis kimutatták, hogy a jóga csökkenti a stresszt és a szorongást, segít leküzdeni a depressziót és növeli a jólét és az optimizmus érzését. Az interneten számos otthon elvégezhető jóga gyakorlatot találsz.

  6. Oszd meg a kedvességed és a boldogságod!
    A kedvesség életmentő lehet egy stresszes szituációban. Képes ugyanis csökkenteni a stressz szintünket és a szervezetünkben lévő gyulladásokat is. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, ha a kedvességet akarjuk gyakorolni. Nyissuk ki az ajtót valaki előtt, kérdezzük meg milyen napja volt, vagy csak egyszerűen adjunk neki egy mosolyt.

  7. Hozz létre egy nyugodt helyet az otthonodban!
    Egy olyan helyre gondolok, ahol mindig egyedül, csendben lehetsz. A helység kialakításához használhatsz füstölőt, illóolajokat, tehetsz ki olyan képet, amely inspirál és motivál téged, bármi, amitől te jól érzed magad és úgy érzed, hogy ez a te kis privát szentélyed.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása