7 tipp, ami segít a negatív gondolkodást pozitívra cserélni

2018. február 03. 13:00 - Life Advisor

negativat_pozitivra_gondolat.jpgA negativitás nem csak saját magunkat, de környezetünket is érinti. Számos kutatás kimutatta, hogy azok az emberek, akik életében több a negatív energia, sokkal hajlamosabbak betegeskedni, sokkal több a stressz az életükben és sokkal kevesebb lehetőséggel találják magukat szemben, mint a pozitív emberek. Természetesen negatív és pozitív dolgok ugyanúgy léteznek, azonban mi vagyunk a felelősök azért, hogy korlátozzuk a negativitás mértékét az életünkben. Íme 7 tipp, amivel a negatív gondolatokat pozitívra cserélheted.

  1. Légy hálás - mindenért!
    A mai rohanó világban nagyon gyakran elfeledkezünk köszönetet mondani és hálát adni azért, amink már van. Talán te is ismered az a kis gyakorlatot, ami a sikeres emberek reggeli rituáléi között is szerepel. Vegyél egy füzetet és minden nap írj fel minimum 10 olyan dolgot, amiért hálás vagy az életedben. Mik lehetnek ezek? Az egészséged, a családod, a párod, a kutyád, az anyagi helyzeted, az otthonod, az autód, de ne feledkezz meg az apró sikerekről sem, amelyekért szintén hálás lehetsz: az új ruha, amit megvettél, a csodás vacsora, amit megcsináltál, egy csésze kávé, amit a kollégádtól kaptál stb.
    Ha belegondolsz, te is megfogod látni, hogy mennyi minden van, amiért hálás lehetsz.

  2. Nevess többet!
    Felkelsz - dolgozol - hazamész - pihensz - alszol. Felkelsz - dolgozol - hazamész - pihensz - alszol. A legtöbb ember mókuskerékben éli a mindennapjait, nem is emberként, sokkal inkább robotként. Emiatt még a nevetés és a jókedv érzése is nehéz feladat, ami viszont egy negatív és teljesítményorientált magatartást kölcsönöz számunkra. A nevetés segít, hogy az életünkbe visszacsempésszük a pozitív energiákat és a hangulatunkra is nagyon jó hatással van. Nézz egy-egy jó vígjátékot, olvass el egy-két viccet, nézz meg olyan videókat, amelyek jó kedvre derítenek vagy a legjobb, ha a baráti társaságoddal együtt időt töltve tudsz felhőtlenül nevetni.

  3. Segíts másokon!
    A negativitás együtt jár az önző életmóddal. Azok az emberek, akik csak önmaguk miatt élnek, nem rendelkeznek célokkal az életükben. A pozitív gondolkodás és a pozitív élet azonban együtt jár a célokkal is. Kezd mondjuk azzal, hogy segítesz másoknak. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nyisd ki valakinek az ajtót, kérdezd meg valakitől, hogy milyen volt a napja, mielőtt te elmondanád a tiedet.

  4. Változtasd meg a gondolkodásod!
    Amikor azon kapod magad, hogy éppen panaszkodsz és negatív gondolatokat generálsz, tegyél hozzá mindig valami pozitívot is. Pl. Nem hiszem el, hogy megint nem sikerült elmennem edzeni. Ugyanakkor hálás vagyok azért, hogy együtt vagyok a családommal és minőségi időt töltünk együtt.

  5. Vedd körül magad pozitív emberekkel!
    Ez már több cikkemben is előkerült, hiszen mint bizonyára tudod, a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Így aztán egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberekkel veszed körül magad. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy pozitív emberek társaságában legyél, akik motiválnak, inspirálnak téged és segítenek a célod felé vezető úton.

  6. Nézz szembe a megoldandó feladatokkal!
    Ha eddig negatív gondolatokkal teli életet éltél, szinte 100%, hogy a kelleténél több megoldandó feladattal találod szembe magad. Azonban ezeket a feladatokat neked kell megoldanod, szóval itt az ideje, hogy felemeled a segged és igenis elkezd rendbe tenni az életed. Megfogod látni, hogy mennyire egyszerű inkább a pozitív gondolatokat beengedni az életedbe, mint a negatívokat. Amint pedig a negatív helyzeteket átveszik a pozitív helyzetek, te is boldogabb és elégedettebb leszel.

  7. Vállalj felelősséget, ne légy áldozat!
    Te vagy felelős a gondolataidért és az életedért. Ha még mindig azt hiszed, hogy a dolgok csak úgy megtörténnek, akkor folyamatosan közelebb kerülsz az áldozat szerepéhez. A körülmények és mások hibáztatása nem vezet sehova. Korlátlan lehetőségünk van arra, hogy megteremtsük magunknak azt az életet, amelyet szeretnénk. Tégy pozitív változásokat, a saját életed érdekében.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása