10 ok, amiért nem tévézek!

2018. február 02. 07:30 - Life Advisor

horror-3099505_640.jpgNe értsetek félre, nem azt mondom, hogy nincs tv-m és azt sem, hogy soha nem kapcsolom be. Ami viszont tény, hogy egyre több olyan ismerősöm van, akik szabadidejükben nem a tv nézésbe menekülnek, hanem más időtöltést keresnek maguknak. Én az alábbi 10 okot szedtem össze,ami miatt nem nézek tv-t.

 

  1. Időpazarlás
    Folyamatosan csökken a színvonalas műsorok mennyisége, így minden egyes tévézéssel eltöltött perc, értékes veszteség az életemből.
  2. Elszakít a társasági élettől
    Ahelyett,hogy tévézéssel tölteném az időt, szívesebben töltöm az időt a barátaimmal,családommal, sétával, beszélgetéssel, sporttal stb.
  3. Negatív dolgokat zúdít rád
    Vegyük például a híradót. Nekem körülbelül 1 perc után fájdul bele a fejem, hiszen semmi mást nem hallasz,csak azt,hogy szörnyű,rettenetes,baleset,gyilkosság,halál.
  4. Irreális elvárásokat állít eléd
    A televízió torzítja a valóság megértését. Általában csak azt látjuk, hogy minden ember élete tökéletes, nincsenek problémák, mindenkinek tökéletes a külseje. Azonban ez csak az érem egyik fele, mégis azt sugallják,hogy ha neked nem ilyen az életed, akkor senki vagy.
  5. Az elégedetlenség érzésével lát el
    Az élet nem olyan, mint egy tv show, ezért a legtöbb ember kellemetlenül érzi magát, amikor összehasonlítja az életét azzal, amit a tv-ben lát.
  6. A reklámokkal manipulálnak
    Próbáltál manapság megnézni egy filmet a tv-ben? Körülbelül 5 percenként van egy minimum 10 perces reklám (jó tudom,ez durva torzítás), amivel próbálnak téged manipulálni.
  7. Nem segít a pihenésben és a kikapcsolódásban
    Sok embertől hallom,hogy kikapcsolódás miatt néznek tv-t. Szerintem ez a legegyszerűbb, de engem jobban kikapcsol egy este a barátokkal, egy jó könyv, vagy ha TED videókat nézek.
  8. A tv előtti "tespedés" és hatásai
    Nos ezt szerintem nem kell sokat taglalni. Tegye fel a kezét,aki nassolt már tévézés közben! És,aki éppen most is? ;-)
  9. Függővé tesz
    Főleg a manapság divatos valóság show-k és szappanoperák. Legszívesebben elkapcsolnál, de csak nézed....nézed és nézed.
  10. Kikapcsolja az agyad és a fantáziád
    Mivel teljesen képes manipulálni, sokszor az agyadat is kikapcsolja és tévézés alatt nyilván nem mozgatod meg a fantáziád sem, hiszen mindent készen kapsz.

Egy életünk van és azt érdemes jól kihasználni. A nap minden egyes órája egy olyan befektetés, amely most és a jövőben kifizetődik. Ha bölcsen használod ki az időt, akkor valóban értékes élményekkel,emberekkel és élettel fogsz gazdagodni. Eljött hát az ideje, hogy kikapcsold a tv-t és inkább megéld az életed!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

komment
süti beállítások módosítása