Erre minden nap szánj 10 percet!

2018. február 23. - Life Advisor

idea-1880978_640.jpgMilyen napod volt? Az emberek mindig megkérdeznek minket arról, hogy telt a napunk. Néha észre sem veszed, hiszen úgy gondolod,hogy ez egy rövid beszélgetés lenne. Máskor egy nehéz nap után nem akarsz még jobban stresszelni a válaszon, vagy egyszerűen nem is akarsz erre a kérdésre egyáltalán válaszolni.A nap 24 óráját azzal töltjük, hogy a hatalmas feladat listánkon próbálunk végig jutni. Napi feladatok,munka,evés,alvás stb. De leültél valaha átgondolni a napodat? Ha nem, akkor mutatom, hogy hogyan és miért kellene erre minden nap 10 percet szánnod. 

Tovább

Infografika a sikeres és a sikertelen emberek szokásairól

Bizonyára te is találkoztál már a fenti grafikával, amely bemutatja a sikeres és sikertelen emberek közötti különbséget.

Te melyik csoportba tartozol?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

Tudod, mennyi időd van még?

time-2974785_640.jpgMa reggel, amikor az ébresztő megszólalt elkapott az érzés, hogy még szívesen aludnék 1-2 órával többet. Az ébresztőóra azonban érzelemmentes és kötelességtudó. Vegyem elő a saját hozzáállásom? Elég nehéz, főleg ha még ahhoz is fáradt vagyok, hogy kinyissam a szemeim. A reggel sokak számára csak egy reggel, ugye? Vagy mégsem? Tudod,hogy mennyi időd van még?

Tovább

10 tipp a produktív mindennapokért!

idea-3085367_640.jpgIsmersz valakit, aki nem elfoglalt? Minden nap szembe kell néznem azzal, hogy a naptáram tele van, nem beszélve arról, hogy van egy külön to-do listám is, amely az aznap és a héten elvégzendő feladatokat tartalmazza. Talán te is ilyen helyzetben vagy, ezért szeretnék veled megosztani 10 olyan tippet, amivel produktívvá teheted a napjaid anélkül, hogy őrületbe kergetnéd magad a nap végére.

Tovább

Vannak még álmaid? És elég nagyok?

coffee-3139776_640.jpgGyermekként biztos neked is mondták, hogy ne álmodozz. Miközben ott voltál a gondolataid és a fantasy világában, hogy milyen jó is lenne hős lovagként megmenteni a várost, autóversenyzőként megnyerni a kupát vagy pedig várni a fehér lovon érkező szőke herceget, aki kiszabadít a fogságból. A felnőttek szerint az álmodozás károd, de tudjuk, hogy a legnagyobb ötletek is álmokból lettek valóssággá. Neked vannak még álmaid? És vajon ezek az álmok elég nagyok?

Tovább

Az Élet Írta : Majdnem kidodbtam 3 évet az ablakon egy kalandért!

romantic-1934223_640.jpgA tanácsadások és a coachingok során számos élethelyzettel találkozom és minden egyes alkalommal működő és a legjobb tanácsokat és útmutatásokat adom át annak, aki felkeresett. Szeretném veletek megosztani Klaudia történetét, akinek a nevét természetesen megváltoztattam, azonban a története közzétételéhez hozzájárult, hiszen úgy gondolja, másoknak is felnyithatja a szemét.

Tovább

Hallottál már a Digitális Detoxról? Kipróbálnád?

Nézzük mi történik,ha kilógsz abból a bizonyos sorból? 2.rész

mobile-phone-1917737_640.jpgMostanában napról-napra azt érzem, hogy szeretnék teljesíteni egy ilyen kihívást. Remélem a cikk után egyre több társam lesz ebben. Máris mondom miről van szó. (Ha pedig lemaradtál volna az első részről IDE kattintva pótolhatod.)

Tovább

A fejedben lévő hang játszik veled?!

glass-300558_640.jpgA legtöbben talán észre sem veszitek, de mindennapi életünk során a tudatalattink segítségével is értelmezünk minden felmerülő helyzetet, legyen szó kis vagy nagy dologról. Ez az úgynevezett belső hang, amely alakítja a felfogásunkat arról, amit tapasztaltunk. Legtöbbször a fejünkben lévő belső hang negatív, önromboló gondolatokat súg nekünk, mint például nem vagyok elég jó, elfogom rontani, reménytelen vagyok.

Tovább

Aggódsz a jövőd miatt? Nem kellene.

sea-2915187_640.jpgEgy gombóc van a torkodban, amikor a jövődre gondolsz? Mindig olyan gondolatokon és beszélgetéseken töprengsz, amelyek még nem történtek meg? Vagy megpróbálsz pozitívan a jövő felé nézni, de mindig van valami ami félelemmel tölt el, hogy vajon tényleg úgy lesz-e? A jövő egy olyan illúzió, amire szívesen gondolunk. Hova megyünk nyaralni? Mikor találunk új munkahelyet? Hogy fog telni a holnapi napunk?

Tovább

Melyik a könnyebb : kialakítani egy új szokást vagy felhagyni egy régivel?

males-358751_640.jpgMindannyiunknak vannak rossz szokásai. Senki sem tökéletes.Van,aki túl sok csokit eszik, mindent az utolsó pillanatra hagy, túl sok tv-t néz vagy pedig mint én is skippelik az edzéseket. De akkor miért nem engedjük el a rossz szokásainkat? Minden évben újévi fogadalmakat teszünk, hogy megváltozunk, de ez nem ilyen egyszerű. A rossz szokásaink előbb-utóbb életünk részévé vállnak és már úgy állunk hozzájuk, hogy "hát én ilyen vagyok". Minél jobban próbálod megszüntetni a rossz szokásod, annál inkább hozzád tapad. Szóval,akkor melyik a könnyebb? Kialakítani egy új szokást vagy felhagyni a régivel?

Tovább