Mit jelent a "megfelelő ember" egy kapcsoltban?

2023. március 23. 07:30 - Life Advisor

megfelelo_ember_1.jpgA megfelelő személy egy kapcsolatban az a valaki, aki hajlandó szeretni és elfogadni a valódi, nem mindig tökéletes verziódat, aki, nem adja fel, aki hajlandó együttműködni veled a problémák megoldásában és aki arra törekszik, hogy maga is jobb ember legyen. Kezdetben azt hittem, hogy az a személy, akivel erős kapcsolatot érzek és akivel vég nélkül tudok beszélgetni, a megfelelő ember. De később rájöttem, hogy ez nem elég a tartós kapcsolat fenntartásához.

A megfelelő személynek hajlandónak kell lennie arra, hogy együtt dolgozzatok, akivel megéritek és szeretitek egymást folyamatos tanulás és alkalmazkodás révén. A szerelem két emberes dolog és mindkét félnek együtt kell működnie a másikkal.

Tehát ki a "megfelelő ember"? Olyas valaki, akivel egész éjjel tudsz beszélgetni? A "megfelelő személy" olyan személy kell, hogy legyen, aki tudja, hogyan kell szeretni az igazit és hogyan tud kiegészíteni téged. Hajlandónak kell lennie veled együtt dolgozni egy olyan kapcsolat létrehozásában, amely segít mindkettőtöknek nyugodtan érezni magát és elősegíti mindkettőtök személyes növekedését is.

Életemben találkoztam néhány emberrel, bizonyára ez veled sincs másképp. Volt, akivel amikor először találkoztunk, éjjel-nappal beszélgettünk. Sőt, akár beszélgetés nélkül is tudtuk, hogy mit gondol a másik. Ez az érzés nagyon jó, úgy érezzük, hogy megértenek minket és úgy érezhetjük, hogy "különleges kapcsolatunk" van egymással. 

Idővel más emberekkel is találkoztam és minden alkalommal azt hittem, hogy ők az úgynevezett "megfelelő emberek", ahogy néhány internetes cikk is mondta. Randiztunk, egyből megvolt a kémia, amint találkoztunk. Megértettük egymást, nem tudtuk abbahagyni a beszélgetést és olyan volt, mintha különleges kapcsolatunk lenne, mintha ő lenne a másik fél, akit pontosan keresek. 

De egyik történetnek sem volt boldog vége.

Néhányan közülük nem sokkal a kezdetek után hirtelen megszakították a kapcsolatot vagy a személyiségük nem volt alkalmas további fejlődésre. 

Tudod milyen érzés volt az elején? Aggódtam, hogy soha többé nem fogok találkozni senkivel, aki ennyire megért engem.

Fél évbe telt, mire úgy döntöttem, hogy komoly kapcsolatba kezdek. Kiderült, hogy a "megfelelő embernek" nem kell képesnek lennie arra, hogy tökéletesen megértsen a kezdetektől fogva, hogy tudja mit gondol a másik anélkül, hogy beszélnénk és arra sem kell képesnek lennie, hogy éjjel-nappal beszélgessen velem.

Az, hogy képesek vagyunk megérteni és vég nélkül beszélgetni, azért van, mert én és a másik fél hasonló személyiséggel vagy háttérrel rendelkezünk az elején, így könnyebb nekünk egyeztetni a frekvenciát, folytatni egymás ötleteit és megérteni, amit a másik fél mond és akkor azt gondolhatjuk : "Istenem! Hogy lehet valaki ennyire hasonló hozzám és hogy tud megérteni engem ennyire jól?" De hosszú idő után biztosan elkezdjük majd felfedezni az egymás közötti különbségeket.

Nagyon jó érzés, ha megértenek, és az ilyen kezdet elég sima, de ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú ideig tartson, két embernek hajlandónak kell lennie együtt dolgozni. Szóval mi az a három legfontosabb dolog, ami jellemez egy "megfelelő embert"?

1. Legyetek hajlandóak szeretni egymás valódi és néha tökéletlen verzióját

Vannak, akik csak azt a részedet akarják szeretni, amely hasonló az övékhez, vagy azt a részedet, amelyet el tudnak fogadni. 

De az a személy, akivel hosszú távon együtt lehetsz, hajlandó szeretni az egész lényed, a tökéletlenségekkel együtt.

Természetesen nem fog beléd szeretni teljesen a kezdetektől fogva, de hajlandó megérteni és elfogadni a különböző megjelezéseidet, a jót és a rosszat, a szépet és a csúnyát és még azokat a dolgokat is, amelyeket nem tudsz elfogadni magadban/magadon.

Lehet, hogy kezdettől fogva nem ért meg teljesen, de hajlandó megérteni és szeretni téged folyamatos tanulás és alkalmazkodás által. 

2. Nem adja fel könnyen, hajlandó dolgozni a kapcsolaton

A szenvedélyes szerelem időszaka után sokszor ez a kapcsolat tesztelésének kezdetek. Sok kihívással fogsz találkozni, lehet ez a saját életed hullámvölgyei vagy lehetnek olyan kérdések, amelyekkel együtt néztek szembe. Néha fáradtak lesztek és unatkozni fogtok. Néha kételkedni fogtok abban, hogy folytassátok-e?

De az a két ember, aki sokáig együtt maradhat, nem adja fel könnyen.

Mivel biztosan lesznek problémák és ezek továbbra is megjelenhetnek, a szerelmi és üzleti kapcsolatokat ki kell igazítani és meg kell tanulni, sőt néha áldozatokat és az árát is meg kell fizetni. 

A veszekedések, viták és egymás megbántása ellenére nem vagytok hajlandók feladni a reményt, mert hiszitek, hogy a szerelem azt jelenti, hogy amíg két ember hajlandó együtt dolgozni, megtalálják a kiutat és javíthatnak a helyzeten. 

Tudod, hogy a szerelem irányítást és tanulást igényel és hogy a folyamat nem könnyű, de még mindig hajlandó vagy együtt dolgozni a pároddal, hogy megtanuljátok szeretni egymást és kezelni ezt a kapcsolatot.

3. Arra törekszik, hogy maga is jobb ember legyen, ezért inspirál téged is

Egyes kapcsolatok megakadályozzák, hogy növekedjünk, lehet, hogy azért, mert elkezdünk függeni egymástó, lehet, hogy a másik fél irányítási vágya miatt, vagy azért, mert elégedettek vagyunk a status quo-val és megkapjuk, amire szükségünk van.

De az egészséges kapcsolatok mindannyiunkat jobb emberré tesznek.

Nem csak jobb egészséget, jobb munkát, hanem önmagunk jobb megértését is, több értékkel és értelemmel való életet kínálnak számunkra.

Ahhoz, hogy közösen növekedjünk, önmagunknak is növekedni kell, jobb és teljesebb emberekké kell válnunk és képesnek kell lennünk a szeretetre és megértésre. 

Ugyanakkor látva, hogy a másik fél keményen dolgozik önmagán, arra is inspirál, hogy egyre inkább higgyünk abban, hogy képesek vagyunk változni és alkalmazkodni és arra ösztönöz minket, hogy együtt jobb emberré váljunk. 

Ha most a "megfelelő személyt" keresed vagy olyan kapcsolatban élsz, amelyben kételkedsz, hogy a másik személy a "megfelelő ember", ne aggódj. Ne aggódj, hogy most nem tudtok kijönni egymással vagy hogy nem ért meg téged, mert ezek nem a kapcsolat szükséges elemei, hanem a kapcsolat közös céljai.

És valójában lehetetlen, hogy valaki, aki nem te vagy, teljesen megértsen téged. Csak mi érthetjük meg teljesen önmagunkat és a mi felelősségünk, hogy hagyjuk, hogy mások megértsenek minket. Hogyan várhatjuk el másoktól, hogy "természetesen" megértsenek minket?

Nincs olyan, hogy megfelelő ember, csak két ember, akik hajlandóak továbbra is keményen dolgozni a kapcsolatért.

Ez a két ember hajlandó szeretni egymás valódi és tökéletlen megjelenését, hajlandóak nem feladni a hitüket ebben a kapcsolatban, amikor nehézséggel szembeszülnek és keményen akarnak dolgozni egymással, hogy jobb emberekké váljanak. 

Ezért inkább kérdezd meg magadtól :

  • Hajlandó vagy és keményen dolgozol azon, hogy megértsd a másik ember valódi tökéletlenségét?
  • Amikor a kapcsolat nehézségekbe ütközik, még mindig hajlandó vagy hinni és nem adod fel a kemény munkát?
  • Arra törekszel, hogy jobb emberré válj, felhatalmazva arra, hogy a másik embert is jobb emberré tedd?

Az érzelmek két ember közös ügye. A hosszú távú kapcsolat kialakításához mindkét félnek együtt kell működnie.

A szerelem nem rendeltetésszerű, hanem találkozol valakivel, aki hajlandó hinni, keményen dolgozni és gyakorolni veled, hogy szeresse a tökéletlenséged. Időre, munkára, elfogadásra van szükség. 

Ha egy ideig keményen dolgoztok, észre fogjátok venni, hogy egyre inkább képesek vagytok beszélni egymással és megérteni egymás szükségleteit. És mivel hajlandó vagy és nem adod fel, biztonságban érzed magad a kapcsolatban, mert tudod, hogy a másik személy hajlandó hinni a kapcsolatban és benned az utadba kerülő megpróbáltatások ellenére.

Egy ilyen kapcsolat pozitív ciklussá válik. Ha mindkét fél hajlandó továbbra is keményen dolgozni és növekedni, akkor jobban hisznek ebben a kapcsolatba, majd pedig arra ösztönzitek egymást, hogy továbbra is keményen dolgozzatok és növekedjetek.

Nagyszerű, ha ilyen kapcsolatod van. Látni fogod, hogy a "megfelelő személynek" nem kell nagyon hasonlónak lennie hozzád, vagy azonnali kémiát kiváltani belőled, amikor találkoztok, hanem folyamatos kemény munkával és bizalommal olyan kapcsolatot hoztok létre, amely mindkettőtöket boldoggá tesz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása