Hogyan lehetsz korlátlan mindenben, amit csinálsz?

2020. április 03. 16:01 - Life Advisor

limitless.jpgKobe Bryant. Warren Buffett. LeBron James. Tom Brady. Christiano Ronaldo. Lionel Messi. Serena Williams. Beyonce. Valószínűleg te is tudod még folytatni a sort olyan emberek nevével, akik ugyanebbe a kategóriába tartoznak. Ők a nagyok. Vannak, akik a legjobbak abban, amit csinálnak és vannak, akik egy szinttel mások felett vannak nemcsak a saját területükön.

Sokan arról álmodoznak, hogy ugyanilyen nagyszerűek legyenek, ha nem is jobbak, mint a fent említett személyek. Gyerekként arról álmodoztunk, hogy ugyanolyan jól focizunk mint Christiano Ronaldo. Arról álmodtunk, hogy hatalmas tömegek előtt lépünk fel, miközben a legnagyobb slágereket énekeljük, ahogy Beyonce. Arról álmodunk, hogy soha nem kell dolgoznunk, mert megtaláljuk a módját, hogy pénzt keressünk, mint Warren Buffett.

Gyerekként határok nélkül álmodozunk. Nincsenek korlátok. Nem létezik félelem. Aztán kezdünk felnőni és megismerjük a valódi életet és elkezdjük megvalósítani azokat az álmainkat, amelyeket gyerekként nagyon egyszerűnek hittünk. Most viszont megjelennek mentális akadályok is, amelyek megakadályozzák az álmaink létrehozását, mert elkezdünk félni.

Mi van, ha kudarcot vallunk? Mi van, ha minden rosszul sikerül? Mi van, ha elveszítjük a barátainkat az út során? Mi lesz, ha magányosak leszünk? Ezek a gondolatok megakadályoznak minket abban, hogy elérjük azt a szintet, amelyet Isten nekünk szánt, amikor megszülettünk.

Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket. (Mózes 1:27)

Tehát Isten az ő képére teremtett minket, beleértve a nagyságát is. Tehát a nagyság, amitől félünk, Istentől származik. A negatív gondolatok pedig, amelyek jönnek, olyan szinten korlátoznak téged, ahogy azt el sem képzelnéd. Félsz attól, hogyan fogod érezni magad. Mi fog történni, ha az álmaid szerint cselekszel? Képes leszel vele mentálisan megbirkózni? A sok kétely miatt, nem csinálsz semmit a céljaidért. Korlátozod önmagad.

Aggódsz amiatt, hogy mi lesz, ha kudarcot vallasz, ezért ahelyett, hogy kilépnél a komfortzónádból, inkább egy helyben maradsz. Korlátozod önmagad.

Egy életed van. Egyetlen esély. Nem tudod, hogy mennyi időd van hátra. Azt sem tudod, hogy a holnap eljön-e. Szóval meddig akarod még korlátozni magad? Hány napot pocsékolsz még el? Hányszor fogsz még visszatérni ilyen posztokhoz, hogy motivációt meríts az életed fellendülésének érdekében?

Nem vagyok az az ember, aki elérte a siker legmagasabb szintjét, "guru" sem vagyok, sem "saját kézből lett milliomos" sem, aki betudna mutatni bármilyen romantikusa vagy lenyűgöző életutat. Csak egy 25 éves, nagyra törő álmokkal rendelkező személy vagyok, aki valószínűleg ugyanazon az úton jár, mint te. Az egyetlen különbség, hogy rájöttem, hogy az élet nem olyas valami, amit biztosra tudok venni.

Elkezdtem tehát korlátok nélkül élni. Elkezdtem különböző dolgokat kipróbálni és soha nem féltem az eredménytől. Intenzívebben kezdtem foglalkozni a szenvedélyeimmel és lehetőséget kaptam, hogy magasabb szintű tevékenységeket folytassak, amelyeket korábban nem is gondoltam volna. Mindezt pedig azért, mert korlátok nélkül éltem. Szóval téged mi akadályoz?

Ami elmúlt, elmúlt. Nem tudod visszahozni az elmúlt napokat. Ideje tehát, hogy te is korlátlanul élj. Mit jelent mindez?

  1. Nincs több akadály.
  2. Nincs több komfortzóna.
  3. Nincs több "Nem tudom".

A gondolkodás minden olyan keretét, amely megakadályozza a célod elérését, meg kell szüntetned. Tekints úgy az akadályokra és kényelmetlen helyzetekre, mint lehetőség. A "Nem tudom"-ot változtasd "Tudom!"-ra.

Kobe Bryant mindent beleadott. Nem 50%-ot, nem 75%-ot még csak nem is 99%-ot. 120%-ot adott bele mindenbe. Megértette, hogy minden nap, minden óra, minden perc és minden másodperc számít. Ezért volt korlátlan.

Ez most a te esélyed. Ez a te lehetőséged. Jelenleg, miközben ezt a posztot olvasod. Ezért vagy itt. Nem véletlen, nem nagy szerencse. El kellett olvasnod ezt. Azért vagy itt, mert képes vagy a nagyságra. A nagyság viszont megköveteli, hogy korlátlanul élj. Élj korlátok nélkül és készülj fel életed következő szintjének megtapasztalására.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása