A 9 kérdéses gyarkorlat, ami segít eldönteni, mi számít leginkább!

2018. június 23. 07:30 - Life Advisor

man-1205084_640.jpgElfoglalt vagy, tudom. Ha olyan vagy mint én, akkor egyik feladatból ugrassz a másikba. Az egyik elköteleződéstől a következőig alig van időd gondolkodni, sőt önmagadra is kevés idő jut. Azonban fontos, hogy tisztában legyél önmagaddal és hogy időt szánj arra, hogy világosan lásd a céljaid, vágyaid, ha el akarsz indulni az áloméleted felé. Az alábbi 9 kérdéses gyakorlat, neked is segíthet eldönteni, hogy mi most a legfontosabb.

1. Hol tudsz a legjobban fejlődni?

Ez a kérdés kapcsolódhat a magánéletedhez és a karrieredhez is. Gondolj egy olyan helyre, ahol mind érzelmileg mind fizikailag fejlődhetsz.

2. Hogy gondolod? A jelenlegi stratégiád mi alapján fog megváltozni?

Mindenki tapasztal változásokat az életében. Azzal is tisztában kell azonban lenned, hogy ezek a változások, hogyan hatnak majd a jelenlegi terveidre?

3. Mi az oka az eddigi sikereidnek? Hogy változtatják meg ezek a jövőbeli sikereidet?

Tekintsd át, hogy mi volt az, ami a múltban is jól működött és nézd meg, hogy ezek hogyan működhetnek a jövőben. Fontos feltérképezni ezeket, hiszen nem minden múltbéli taktika működhet a jövőben, ezért gondold át, hogy miket kell változtatnod a sikereid érdekében.

Minden nap döntéseket kell hoznod. Folyamatosan mozgásban vagy és mindig te döntöd el, hogy előre vagy hátra mész!

4. Ha több pénzed, időd, erőforrásod lenne, hogyan fektetnéd be ezeket, hogy gyorsabban és hatékonyabban érd el a céljaid?

Néha érdemes átgondolni, hogy mit csinálnánk ebben a helyzetben másképpen és mindez, hogyan befolyásolná a jövőbeli döntéseinket.

5. Vannak olyan dolgok, amelyeket abbahagyhatsz vagy olyanok, amelyek kevesebb energiát igényelnek?

Gondold meg mivel töltöd egy napod. Vannak olyanok, amelyek nem nyújtanak neked fejlődési lehetőséget? Vannak olyan dolgok, amelyek akadályoznak téged? Gondold át, hol tudsz ezeken változtatni.

6. Mit kérnél, ha nem kellene aggódnod, hogy "NEM!" lesz a válasz?

Mindenki életében van visszautasítás, viszont erre a nem cselekvés nem jó megoldás. Leggyakrabban azokat a dolgokat megtennünk, amelyektől félünk, hiszen ezek hozzák az igazi változást.

7. Amikor a jövődről gondolkodsz, vagy a vállalkozásodról, vagy egy projektedről, melyikkel kapcsolatban vagy a legizgatottabb?

Sokszor annyira magába szippant minket a napi rutin, hogy elfeledkezünk arról, hogy miért is csináljuk, amit teszünk. Gondold végig, hogy miért csinálod és miért indultál el ezen az úton?

8. Amikor a jövődre gondolsz, mi miatt aggódsz leginkább?

Az egyik leggyakoribb oka annak, hogy nem érjük el a céljainkat, hogy azon aggódunk, hogy nem fogunk megfelelni saját magunknak. Gondold át mi miatt aggódsz, hiszen legtöbbször ezek teljesen alaptalanok és feleslegesek.

9. Mi a legnagyobb álmod a jövőre nézve?

Ez a kérdés jelentheti a legnagyobb kihívást, de nagyon is fontos. Az álmaidat tekintsd a jövőd részeként, amely majd az egész életedet megváltoztathatja.

Minél több kérdésre tudsz válaszolni, annál nagyobb esély van arra, hogy létrehozz egy stratégiát, hogyan tudod majd elérni a céljaid. Szánj 2-3 órát minden hónapban, hogy kiírd a válaszokat ezekre a kérdésekre és biztosíthatlak, hogy nagy különbséget fogsz tapasztalni az életben.

Melyik az a kérdés, amelyre a legnehezebben tudsz válaszolni? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása