4 vitathatatlan lépés, hogy ne élj többé átlagos életet!

2018. június 13. 07:30 - Life Advisor

model-2614569_640.jpgÚgy gondolom, hogy az egyik legmenőbb dolog, amin felnőttem és amit a mai napig szeretek, az a mozi. Moziba menni mindig is különleges élmény volt, és nem csak a popcorn és a gumicukor kínálat miatt, hanem magáért a film miatt is. A filmek ugyanis olyan módon képesek megragadni a figyelmünket, mint semmi más. Mindig van egy főhős, aki valamiért különleges legyen ez egy szuper erő, tehetség vagy bármi és mindig megtalálja a módját, hogy a végére legyőzze a rá nehezedő kihívásokat. Van azonban egy dolog, amit soha nem szerettem a filmekkel kapcsolatban.

Ez pedig nem más, minthogy hazafelé menet az elmém egyre jobban visszarántott a valóságba és elkezdte belém beszélni, hogy amit láttam a valóságban nem létezhet. Röviden és tömören, lehetetlen, hogy a nehéz sorsú főszereplő hirtelen milliomos legyen és azt az életet élje,amit szeretne. Lehetetlen, hogy hirtelen megváltozzon az életünk, lehetetlen, hogy fejlődjön az életünk és lehetetlen hogy győzzünk.

Az elmém elkezdi azt sugallni, hogy átlagos vagyok és ezt kell elfogadnom. Valahol mélyen azonban azt érzem, hogy ez nem igaz, hogy én ennél többre vagyok képes és valahogy meg akarom állítani az átlagos életemet.

Íme 4 vitathatatlan lépés, ami neked is segíteni fog :

1. Szerzed vissza az irányítást és a hatalmad!

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy hagyod, hogy az életedet valaki más irányítsa és mások mondják meg, hogy mi a jó neked. Úgy értem, hogy rengetegen nőnek fel úgy, hogy nem mernek döntéseket hozni egyedül, mindig arra várnak, hogy majd valaki helyettük dönt.

Rengeteg fiatal küzd bizonytalansággal és ez nevetséges. A legtöbb gyerek olyan utat jár be, amit mondanak neki. Olyan iskolába jár, amit elvárnak tőle, olyan ételeket eszik, amit mások mondanak és konkrétan az egész életük kontroll alatt van.

Amiért pedig nem veszed észre, hogy irányítanak téged, nem más, mint hogy elvesztetted az irányítást és a hatalmad a saját életed felett. Szerzed tehát vissza, vállald a felelősséget a saját tetteidért és életedért és látni fogod, hogy az egész világ(od) megváltozik.

 

2. Hinned kell magadban!

Valamilyen szinten hiszünk magunkban, azonban ez a legtöbbször nem elég. Többen küzdenek önbizalom hiánnyal, mint amennyien bíznak önmagukban. Bertrand Russel Nobel-díjas angol matematikus, filozófus az alábbiakat mondta :

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vannak kételyekkel."

Nagyon fontos tehát, hogy visszaszerezd az önmagadba vetett hitet. Ha bármely sikeres embert megkérdezel, ők is elmondják, hogy hasonló problémákkal küzdöttek és ők is voltak nehéz helyzetben, de az önmagukba vetett hit, mindenből kihúzta őket.

Az önbizalomról, önszeretetről már a blogon is olvashattál, de ha még nem tetted meg, ezek a cikkek biztosan segítenek :

 

3. Legyenek terveid és kövesd őket!

Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor az iskolában rengeteg haszontalan információt tanultam. Például a mai napig várom, hogy bemutathassam fantasztikus képességem a másodfokú egyenletek megoldóképletének alkalmazásával, vagy éppen, hogy újra lemodellezhessem Prosz-francia háborút egy kedves HR-essel.

Itt viszont most nem ez a téma, hanem, hogy ne éljünk tovább átlagos életet, amihez viszont tervek kellenek, amelyeket követünk is.

A legtöbb embernek azonban nincsenek tervei és ez a coaching során gyönyörűen kirajzolódik, ezért a legelső házi feladatok egyikeként a saját tervek előállítása szerepel. El kell fogadnod, hogy időt kell szánnod a saját életed és a terveid összegyűjtésére és leírására. Akik már jártak nálam vagy beszéltek velem tudják, hogy a kis vonalas füzet elengedhetetlen. Te is szerezz be egyet minél előbb és kezd el leírni a terveid.

Ígérem ez könnyebbé teheti az életed 60%-át. Komolyan! A legjobb pedig, hogy nem kell óriási lépéseket tenned már az elején, elég, ha apró lépésekkel is de elindulsz és követed az álmaid és a terveid. A legkisebb mozdulatok is eredményeket hoznak, ha ragaszkodunk hozzájuk.

Ha pedig rájössz, hogy a legtöbb ember azért nem ér el nagy dolgokat,mert nem tervez, akkor ez ajtókat nyit meg előtted.

 

4. Rombold le a falakat!

A hatalom visszaszerzése, az önmagadba vetett hit és a tervezés létfontosságú ahhoz, hogy végre ne átlag életet élj.

Azonban ez az utolsó lépés az, amit szintén meg kell tenned, vagyis, hogy lerombold a falakat és kiszabadulj a kényelemből. Máshogy fogalmazva - ahogy biztos, te is hallottad már - ki kell lépned a komfortzónádból.

Sokszor hallottuk már, mégis valahogy nem igazán látjuk ennek a jelentőségét. Az agyad ugyanis azt szereti veled tudatni, hogy inkább a járt úton haladj.

Arról, hogy miért nem szabad a járt utat választani itt írtam korábban>>>

Tehát az agyad folyamatosan azt fogja mondani, hogy maradj a biztos úton és ne hagyd el a komfortzónádat, pedig hidd el - vagy még inkább tapasztald meg - hogy a jó dolgok a komfortzónádon kívül vannak.

Egy gyors tipp ahhoz, hogy könnyebben lépj ki a komfortzónádból. Meg kell találnod, a miérted, a szenvedélyed, ami szinte energia bombaként fog kirobbantani a kényelemből és amely cselekvésre fog ösztönözni.

A szenvedélyed megtaláláshoz itt 4 kérdéses segítség>>>

 

Nos, te mikor hagyod abba, az átlagos életet? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása