Egy helyben toporogsz? Ezeket kérdezd meg önmagadtól!

2018. április 11. 07:30 - Life Advisor

calm-2386477_640.jpgÉrezted már úgy az életed során, hogy egy helyben toporogsz? Tudod, amikor minden csak megtörténik veled, de mégsem érzed,hogy fejlődnél, vagy bármi változna az életedben. Ez legtöbbször azért történik, mert nem rendelkezel tervekkel, vagyis nem látod mindig tisztán, hogy mit is szeretnél úgy igazán. Ilyenkor pedig csak sodródsz az árral, egészen addig, amíg nem csapódsz neki valaminek, ami aztán felébreszt ebből a helyzetből.

Ebben a blogbejegyzésben olyan kérdéseket szeretnék neked mutatni, amelyeket kérdezz meg magadtól, ha úgy érzed állóvízben vagy. Nagyon jó kis technika, ha önmagunknak teszünk fel kérdéseket, hiszen valójában ilyenkor is én időt szentelünk saját magunk számára a válaszadás időszakára. Egyrészt képesek leszünk életünk saját főszereplőjévé válni, másrészt a válaszadás során nem emésztjük magunkat, hanem aktívan keressük a számunkra legjobb megoldást.

Lássuk, mint kérdezzünk,ha egy helyben toporgunk. Előtte azonban tisztázzunk még egy fontos dolgot. Ne kényszerítsük és sürgessük magunkat egy-egy nehéz helyzetből való szabadulásra. Időt kell hagyni arra,hogy megéljük a nehézségeinket. Persze a másik része is fontos, azaz ne hagyjuk túl sok ideig,hogy a nehézségek és a fájdalmak eluralkodjanak rajtunk. Most már tényleg jöjjenek a kérdések. Készen állsz?

  1. Mióta érzem,hogy állóvízben vagyok?
  2. Véleményem szerint miért kerültem ebbe a helyzetbe?
  3. Hogyan tudok ebben a helyzetben gondoskodni magamról?
  4. Hogyan tudok mentálisan és fizikailag még jobban törődni magammal?
  5. Mi a legjobb ebben a jelenlegi helyzetben?
  6. Ha egy szerettem lenne ebben a helyzetben, milyen tanáccsal látnám el őt?
  7. Miből fogom tudni,ha már jobban vagyok?
  8. Hogyan tudok most egy lépéssel továbbhaladni?
  9. Kinek a segítségét tudnám elfogadni?
  10. Milyen változásokat tudok eszközölni,hogy jobb legyen?
  11. Hogyan tudom megelőzni, hogy ne kerüljek újra ilyen állóvízbe?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása