5 relaxációs technika, ha nem szereted a meditációt

2018. április 09. 07:30 - Life Advisor

woman-2696408_640.jpgEmelje fel a kezét, aki épp túlterheltnek érzi magát. Most emelje fel az a kezét, aki úgy akarja megszüntetni a stresszt, hogy ne a meditációhoz kelljen fordulnia. Természetesen a meditáció hatékony módszer a stressz levezetésének. Különböző tanulmányok kimutatták,hogy a meditáció javítja az alvást, segít koncentrálni, fejleszti a memóriát és erősíti az immunrendszert. Azonban nem mindenkinek tetszenek a meditációs technikák. Erika levelét olvasva arra gondoltam, hogy bemutatok nektek 5 olyan relaxációs technikát, amit azoknak ajánlok, akiknek a meditáció nem a szívük csücske.

Erikától érkezett az alábbi e-mail :

erikamail.jpg

(Amennyiben neked is kérdésed,kérésed,észrevételed van, írj e-mailt te is a lifeadvisorhungary@gmail.com címre!)

Úgy gondoltam, hogy Erika kérdése, miszerint milyen lehetőségek vannak a meditáción kívül a stressz leküzdésére, sok emberbe felmerül, így tehát ezen poszt keretében válaszolok Erikának és mindenkinek.

  1. Színezés
    Biztos már te is hallottál a felnőtt színezőkről, amelyek ugyanúgy, mint a kisgyerekek esetében segít a stressz csökkentésében és a koncentráció javításában. Ezenkívül a meditációhoz hasonlóan segít létrehozni a kiegyensúlyozott pihenést az életedben és a kedvezőtlen gondolatok kitakarításában.

  2. Kötés
    Azon kívül,hogy könnyű és szórakoztató hobbi, még a mindennapos stressz levezetésben is segít. Nem meglepő,hogy olyan nagy sztárok,mint Julia Roberts,Cara Delevingne sőt még Ryan Gosling is a rajongója a kötésnek. A kötés ritmikus és ismétlődő mozgása stimulálja az agyat,amely segíti a kikapcsolódást. Sőt tanulmányok még azt is kimutatták,hogy a kötés segít a depresszió és krónikus fájdalmak leküzdésében,de még étkezési zavarokban is.

  3. Gyaloglás/Futás
    A gyaloglás (vagy aki jobban szereti a futást,a futás) több,mint fizikai tevékenység, hiszen fokozza az endorfin termelést,ami megemeli a boldog hangulatot az életünkbe és beindítja a stressz elengedését is. Ezenkívül az agy vérellátását is növeli. Napi legalább 30 perc séta a stressz enyhítésén kívül, erősíti a csontjaid,javítja a tüdő egészségét,megfékezheti a cukorbetegség kialakulását és javítja a testtartásod.

  4. Írás
    A naplókba leírt gondolatok és érzelmek dokumentálása segít a stressz elleni küzdelemben, azáltal, hogy lehetőséget biztosít hogy kifejezd az érzéseid,érzelmeid méghozzá korlátok nélkül.Ugyanakkor fantasztikus eszköz az önfejlesztéshez és önelemzéshez is.

  5. Olvasás
    Csupán 6 perc olvasás elegendő ahhoz,hogy a stressz szintünk a felére csökkenjen. A könyvek olvasása segít ellazulni, a képzelőerő bekapcsolásával pedig egészséges menekülést biztosít a valóságból. Ezenkívül segít,hogy jobban aludj és csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása