A boldogtalan emberek 10 borzalmas szokása!

2018. április 06. 07:30 - Life Advisor

anxiety-2902575_640.jpgA boldogság olyan sokféle formában érkezhet az életünkbe, hogy lehetetlen is meghatározni. A boldogtalanságot azonban annál könnyebb, hiszen látványos és még inkább észreveszed, ha sajnálatos módon a saját életedben van jelen. A boldogtalanság halálos a környezetedben élők számára is, hiszen a kapcsolataid is megromlanak sőt, tanulmányok kimutatták,hogy sokkal rövidebb ideig élnek azok az emberek, akik boldogtalanok. A Kaliforniai Egyetem pszichológusai is tanulmányozták a boldogságot és megállapították, hogy a genetika és az életkörülmények csupán a boldogságunk 50%-át teszik ki, a többi azonban rajtunk múlik.

Amikor az emberek boldogtalanok, sokkal nehezebb körülöttük lenni, együtt dolgozni velük, beszélni velük stb. A boldogtalanság ugyanis elűzi az embereket és egy olyan ördögi kört hoz létre az életedben, amely visszatart téged mindentől,amit elérhetnél és amire képes vagy.

Íme a boldogtalan emberek 10 borzalmas szokása, amelyeket remélem nem tapasztalsz meg a saját életedben.

  1. A jövőre várnak!
    Az egyik legegyszerűbb boldogtalan szokásunk, ha folyamatosan azt hajtogatjuk,hogy "majd boldog leszek ha ez vagy az történik". Túl nagy hangsúlyt fektetsz a körülményekre, amely azonban nem vezet boldogsághoz. Ne töltsd az időd olyan dolgokkal, amely bizonyítottan nincs hatással a hangulatodra. Sokkal inkább arra figyelj, hogy most a jelenben legyél boldog, mert a jövőre nincs garancia.

  2. Túl sok időt fordítanak a "dolgok" megszerzésére!
    Erről már egy külön posztban is foglalkoztam, amelyet ide kattintva olvashatsz és amelyből megtudhatod, hogy miért nem jó, ha a tárgyak jelentik az életedben a boldogságot. Nos, például azért, mert ez is hozzátartozik a boldogtalan emberek borzalmas szokásaihoz.

  3. Bezárkóznak!
    Ha boldogtalan vagy, akkor kísértésbe esel és legszívesebben antiszociális személyiségként élnéd az életed. Mindenkinek van olyan nap az életébe, amikor legszívesebben nem húzná le a takarót a fejéről, de nem szabad bezárkóznod és elszeparálnod magad a társasági élettől.

  4. Áldozatnak látják magukat!
    Személyes véleményem szerint ebben a legjobbak és még hirdetik is az igét, miszerint : Az élet szar! Semmit nem tehetsz, ez van, ezt kell szeretni. Mindkét mondat egyfajta méreg. Úgy gondolják, hogy a rossz dolgok csak velük történnek azonban tudnod kell,hogy te irányítod a jövődet mindaddig, amíg hajlandó vagy lépéseket tenni.

  5. Pesszimisták!
    Semmi sem serkenti jobban a boldogtalanságot, mint a pesszimizmus. A pesszimizmussal egyébként önmegvalósító próféciákat teremtünk, hiszen gyakorlatilag a rosszra várunk, amit meg is kapsz. Kényszerítsd magad arra, hogy megvizsgáld a tényeket és látni fogod,hogy a dolgok nem is olyan rosszak, mint amilyennek te beállítottad őket.

  6. Panaszkodnak!
    Ezt is nagyon jól csinálják. A panaszkodás felerősíti önmagát. Folyamatosan feleleveníteni ugyanazokat a problémákat és gondokat újabb és újabb energiát ad annak,hogy megerősödjenek benned ezek a hiedelmek és mindez megakadályoz a pozitív változástól.

  7. Felnagyítják a dolgokat!
    Rossz dolgok mindenkivel történnek. A különbség a boldogtalan és a boldog emberek között az, hogy a boldog ember annak látja a rossz dolgokat, amik. Ideiglenes helyzet, amelyet meg lehet oldani, fel lehet dolgozni.Egészen más perspektívában látják a dolgokat.

  8. A szőnyeg alá söprik a problémákat!
    A boldog emberek felelősek a cselekedeteikért. Ha hibát követnek el, akkor elismerik és vállalják azt. A boldogtalan emberek azonban szemet hunynak és nem törődnek a problémákkal,amelyek viszont egyre nagyobbá nőnek azalatt a bizonyos szőnyeg alatt. Szóval lám, a strucc politika nem kifizetődő.

  9. Nem fejlődnek!
    Mivel a boldogtalan emberek pesszimisták és nem élik meg az életüket, hajlamosak várni a sült galambot és hagyni,hogy az élet egyszerűen csak megtörténjen velük. Ahelyett,hogy fejlesztenék magukat, lépéseket tennének a pozitív változások irányába, csak ülnek és csodálkoznak,hogy nem változik semmi.

  10. Megfelelési kényszerük van!
    Minden alkalommal másokhoz hasonlítják önmagukat,féltékenyek és irigyek. Egyik sem nevezhető nemes tulajdonságnak és nem is segít hozzá minket a boldogsághoz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása